REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Ajutorul social dispare de la 1 ianuarie 2024. Ce trebuie să facă românii cu venituri mici

Ajutorul social dispare de la 1 ianuarie 2024. Ce trebuie să facă românii cu venituri mici

A.F. 28 octombrie 2023 | 22:21 128255

Persoanele care beneficiază de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei sunt afectate de noile modificări legislative.

Ajutorul social dispare de la 1 ianuarie 2024. Ce trebuie sa faca romanii cu venituri mici

Guvernul României a decis să suspende ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei, de la 1 ianuarie 2024. Autoritățile au pregătit un alt set de măsuri pentru persoanele cu venituri mici.

Beneficiarii trebuie să apară în evidența serviciilor de asistență socială

Beneficiarii ajutorului social și al alocației pentru susținerea familiei trebuie să pregătească o serie de documente justificative, pe baza cărora vor putea accesa venitul minim de incluziune. Documentația se va depune începând cu 2 noiembrie 2023.

Venitul minim de incluziune este o nouă formă de sprijin financiar acordat de stat pentru a asigura un trai minimal familiilor sau persoanelor singure, aflate în dificultate.

Persoanele cu cetățenie română, fără domiciliu sau reședință (persoane fără adăpost) pot beneficia de venitul minim de incluziune doar dacă se află în evidența serviciilor publice de asistență socială din zona în care trăiesc.

Ce ajutoare primesc românii cu venituri mici, de la 1 ianuarie 2024

Venitul minim de incluziune poate fi de două tipuri: ajutor de incluziune și ajutor pentru familia cu copii. Primul reprezintă o formă de sprijin pentru familii cu venituri sub nivelul de 275 lei/lună/ persoană sau 400 de lei/lună în cazul persoanelor singure, cu vârsta de cel puțin 65 de ani. Suma este destinată necesităților zilnice de viață.

Celălalt tip de ajutor se acordă familiilor cu venituri sub nivelul de 700 de lei pe lună, care au în întreținere cel puțin un copil. Sprijinul se acordă pentru susținerea participării minorului la sistemul de educație.

Guvernul mai asigură și anumite stimulente pentru participarea pe piața muncii. Acestea constau în bani sau deduceri aplicate veniturilor persoanei în cauză.

De la 1 ianuarie 2024 se vor acorda și anunțe facilități contributive, respectiv asigurarea socială de sănătate fără plata contribuției de tip CAS, anunță România TV.

Alte stimulente pregătite de guvern

Beneficiarii venitului minim de incluziune pot beneficia, după caz, și de plata asigurării obligatorii împotriva cutremurelor, pot accesa ajutoare comunitare și de urgență pentru depășirea unei situații de dificultate temporară și au dreptul la sprijin financiar pentru promovarea și susținerea frecventării cursurilor de învățământ.

Autoritățile au mai pregătit un pachet de măsuri stimulative privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimulare a ocupării forței de muncă, precum și acces la serviciile sociale disponibile, în funcție de nevoile identificate, citează fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat ari trebui sa avem pentru ajutor social cine ma poate ajuta cu un răspuns
0
0
Dece tot criticați lumea că erau ajutor social de handicapați pe cei care stau an guvern dceaba și au salari de sute milioane nu-i vedeți arii de sute de milioane nu-i vedeți
0
0
Cum sa cîstig bani. 0757 338 331
0
0
Pentru a beneficia de ajutor social,cat teren sa nu depasesti ca sa ma incadrez?
7
0
Ajutor social
0
0
Orice venit din partea statului , este binevenit pentru persoanele cu probleme financiare .
2
0
Trebuie să depun din nou alte acte sunt deja asistat social am vârstă 74.ani nu pot munci am și handicap dar nu sunt înregistrat și ni primesc. Nimic
10
0
După eșalonul 1si 2 vine nepoții la tâlhărit buzunarele r*mânilor... Gașca lor...bugetarii milionari...în euro
1
3
În loc sa fiți cu ochii pe bugetari care au salarii și sporuri de 50 de ori mai mare decât un amărât cu ajutor social!
5
4
E foarte adevărat că se dau ajutoare sociale la cei care vara se bat de muște, sparg semințe la poartă iar iarna stau la gura sobei și iau un ajutor egal cu pensia mea de 1133 lei, după cei 30 de ani de muncă. Unde este dreptatea domnilor guvernanți? Mai umblați și la pensiile noastre celor care am muncit de dimineață până seara pentru amărâți aceștia de bani. Vă rugăm să luați masuri cu capul limpede. Vă mulțumesc!
20
10
Toată lumea la muncă , nu toată ziua la băutură, vă rog să terminați cu pomenele , la muncă să știe și pomenagii cum se fac banii , cu banii care îi dați la lichele să se construiască spitale , pensii mai mari la cei care au muncit o viață , 30 , 40 de ani , multumesc .
20
7
Legi date de criminali alogeni, care vor terminarea poporului r*mân !!! Că să vina ei să locuiască în r*mânia !!!
4
6
La munca nu la ajutoare sociale,.Terminați cu pomenile ,cei cu pensii de mizerie o duc mai rău fata de ei.
16
7
Toți cei care vor beneficia de drepturile enumerate mai sus, și care îndeplinesc vârsta aptă pentru muncă, să li se anuleze noul "ajutor", dacă refuză locul de muncă disponibil! Dacă vom calcula "beneficiile" de care vor beneficia cei menționați mai sus, ajungem la o diferență mică între veniturile lor și ale acelora care au muncit zeci de ani, și au contribuit la bugetul de sănăt**e, pensie, șomaj, taxe obligatorii, etc., ceea ce nu este echitabil față de contribuabili care depășesc plafoanele specificate mai sus.
17
4
Buna ziua ,dar pentru cei care nu au nici un venit ,orasul mic ,nu gasesti de munca ,la virdta mea de 56 ani ,nici nu se uita la tine cind afla virsta .
11
17
Daca ești diagnosticat cu cancer ce ajutor primesti? Praful de pe toba?
15
5
Cardurile de Energie se termina in decembrie 2023 ,dar factura din decembrie VA fi emisa in ianuarie ,dar nimeni nu vorbeste despre ásta .
18
9
votam aur si va dam afara pe toti, ne-ati luat la misto, va luam si noi pe voi
13
16
Bun dar nu prea se respecta ce se vorbeste
4
5
Mă adresez D.lui PRIM MINISTRU, vă mulțumim că a-ți înțeles că nu trebuie pomeni celor care nu au vrut să muncească.Noi am muncit 40-45 ani de muncă,cu condică,cu munci în zilele noastre libere la cules de porumb etc, fiind luati cu forța de conducerea partidului.Acum sunt zile libere cacalau,nu aveam nici de 1 mai, nici 23 august,nici de Crăciun, trebuia să stăm la birou că eram controlați de tovarășii de la partid. Avem o pensie de mizerie,am șapte operatii,nu îmi ajug banii de medicamente,de anumite analize etc.Nu mai suntem întrebați de nimeni dacă avem nevoie de un medic bun măcar. Vă rugăm să terminați cu pomenile pt.cei care nu au muncit.
22
7
Sunt de acord, sa nu se mai dea"pomeni", mie la pensie,statul roman,nu mi-a luat în calcul adeverințele de sporuri că "nu sunt norme metodologice de calcul" ,am muncit 40 de ani cu carte de munca, taxe la stat, de ce trebuie sa cerem dreptatea în instanta și funcționarii statului nu își fac treaba.
26
7
De ce ajutorul până in65 ceilalți ce fac după, singuri
3
14
După 89, înțelepții statelor civilizate au hotărît exterminarea in mod pașnic a generației educate in spirit comunist.Dragii noștri conducători aleși,au fost de acord și au purces asemeni lui Moise la exodul r*mânilor,la distrugerea surselor de venit,etc,etc.Clasa muncitoare fiind prea numeroasă și educată in spirit socialist a fost prima supusă la experimentul capitalist.Experimentul biblic se aplica tuturor celor cărora le trebuie schimbata gândirea socialistă. Îndeplinirea acestui obiectiv de exterminare pașnică durează 40 de ani. Deci stați liniștiți și odihniti-va in pace.Dumnezeu o să primească pe toți cei ce au dorit libertate. El nu ține cont de ajutorare sociale și pensii muncitorești este de partea voastră a celor care au devenit obiecte nefolositoare a societății capitaliste in devenire.
5
16
Eu am o pensie de 1.133 de lei cu conribute la stat Prima tranşā am primit-o pt energie a doua parte nu!!!Au zis că am venit și mi au închis gura Am ieșit cu 22 de ani și 3 luni, cu 6 copii să fie sānātoṣi Pentru că anii care i-am lucrat în Italia 5/6 ani cu conribute au zis că atunci când e vîrsta de pensie la ei atunci voi beneficia (deocamdată la 67 de ani se iese la pensie în Italia)În concluzie eu pot beneficia de ceva drepturi pt energie, gaz etc ?Oare se poate descurca un pensionar cu 1.133 de lei cu o ratā la bancă de 500 lei și de 600 lei Cum sā-i împart?Mulţumesc
16
7
Era și timpul să scoată putorile la muncă, destul am plătit pentru ei să facă burta mare. Sper să nu se răzgândească guvernul, ca de obicei.
37
12
Vorbiți de cei care primesc ajutor social. Dar cu persoanele care au lucrat în agricultura și care la ora actuala primesc ca pensie tot ajutor social ce se va întimpla?Ca despre ei nu vorbește nimeni nimic.
30
10
Cu ajutorul social să se dea la cei care merita nu la asta toți puturoși
24
11
Dar pentru angajații de la privat nu pregătiți nimic? Luați jumăt**e din salariu și nimic? Doar leneșii primesc? Leneșii care sunt tineri și buni de muncă primesc? Rușine!
24
12
Eu am o pensie de 1400 lei la 35 de ani de grupe 2 e normal de la sfat numi da nici ajutor pentru încălzirea suntem 6persoane în casă dați ajutorul ala il lucrați și pe la o să vină votării cer p****i o va mai voteze
14
20
Eu am o problema nu găsesc cartea de munca și am 72 de ani ce pot să fac
12
25
Discernamantul de vorbesti tu mai CTIN este necesar si nu este greu de realizat dar primariile sunt corupte in mare parte asta este problema peste tot in Romania nu ca cei care au fost la putere pana acum in Romania ar fi fost niste p****i,mai intai s-a furat mai putzin si cu frica dar daca au vazut ca tzine aleshi naziuni au trecut la alt nivel pana s-a ajuns in situatzia in care cel care are bani tari pe mana si nu fura din ei sa fie catalogat ca un mare p***t nu doar de catre ceilaltzi hozi ci si de membri familiei lui,de au ajuns hotzi cu gulere albe sa se apere cand au fost dovedizi ca hozi din banul public,furt realizat prin diferite forme cu fraza:"eu am familie,pentru copiii mei am furat nu pentru mine",nu stii ce a spus Alfred Simonis de la PSD in parlamentul tzari intrun disprez total fatza de romani care muncesc:"copiii primarilor rabda de foame atat de mic este salariul primarilor".
9
12
ce trebuie sa faca??? sa mearga la munca...PUTORILE SOCIETATII ROMANESTI...S-au invatat pa..POMENI ELECTORALE.. dragi guvernanti ai acestei tari...TINE-TI MINTE...veti fi votati de putorile care au primit...POMENI ELECTORALE.. Doamne ajuta-ne..
41
8
trebuie acordate cu mare discernamint. sint familii de 2 persoane, care cumulat sot/sotie, mama /fiica/fiu, nu ar trebui sa primeasca. in general sint cei care nu prea i-a interesat sa faca ceva in viata(in afara de copii).
29
17
Mai bine sa taie pensile nesimțite care uni iau bani de nu știm sai numărăm nu doi lei la ajutor .
41
13
Familiei e abureala statul a înființat instituții plătite cu bani publici ca sa ajute pe cei în deriva existențială la ăștia e numai de fațada ei sunt aleși dar în realitate pun interesul antiuman
21
6

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166