REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
28° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Al doilea cel mai puternic om din SUA, în vizită la București. VIDEO

Al doilea cel mai puternic om din SUA, în vizită la București. VIDEO

Replica API 11 martie 2022 | 16:37 870

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, vizitează vineri România pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu aliații de pe flancul estic al NATO.

Președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele Kamala Harris discută despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni. De asemenea, ei abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Klaus Iohannis și oaspetele său, declarații de presă

”Această vizită reflectă, încă o dată, profunzimea și forța Parteneriatului strategic bilateral RO-US și angajamentul ferm al Statelor Unite pentru securitatea României și Aliați”, spune Iohannis.

Harris a ținut să precizeze că SUA și România au o relație puternică, de durată. Aceasta a mai precizat că ”nu avem date că România ar fi țintită printr-o agresiune. Acest război declanșat împotriva Ucrainei a produs un rezultat vizibil, ferm, clar: unitatea NATO și hotărârea aliaților din NATO de a sta împreună și de a acționa împreună. Noi suntem foarte fermi că un atac împotriva unor membri NATO este un atac împotriva tuturor”.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768