REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
20° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului lansat în această lună

Al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului lansat în această lună

Deria ISLEAM 18 august 2024 | 12:57 595

Rusia a lansat duminică al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului din această lună, iar datele preliminare arată că toate armele aeriene au fost distruse la apropierea lor de oraș, a anunţat administrația militară a capitalei ucrainene. De cealaltă parte, autorităţile ruse anunţă că resturi de la o dronă ucraineană distrusă au declanșat un incendiu la un depozit de motorină din regiunea Rostov. Forțele ucrainene care operează în regiunea Kursk din Rusia au distrus un al doilea pod-cheie, a declarat duminică comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mykola Oleshchuk.

Al treilea atac cu rachete balistice asupra Kievului lansat in aceasta luna

Ucraina susţine că a distrus încă un pod important în regiunea Kursk

Forțele ucrainene care operează în regiunea Kursk din Rusia au distrus un al doilea pod-cheie, a declarat duminică comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mykola Oleshchuk, potrivit The Kyiv Independent.

Într-o postare pe Telegram, Oleshchuk a publicat un videoclip care arată o lovitură aeriană „precisă” asupra structurii. „Minus încă un pod!”, a adăugat el.

Deși nu a precizat exact unde se află podul, canalul rusesc Telegram Mash a afirmat că este vorba despre un pod peste râul Seim, în apropiere de satul Zvannoye.

Acesta a afirmat, de asemenea, că în atac au fost utilizate rachete HIMARS furnizate de SUA. Kyiv Independent precizează că nu a putut verifica aceste afirmații.

Dacă se confirmă, acesta ar fi al doilea pod-cheie distrus de forțele ucrainene în ultimele zile și va îngreuna și mai mult capacitatea Rusiei de a realimenta trupele care speră să respingă incursiunea Ucrainei.

Un alt pod peste râul Seim, în districtul Glushkovsky din regiunea Kursk din Rusia, a fost lovit la 16 august, a afirmat Alexey Smirnov, guvernatorul interimar al regiunii.

Potrivit lui Mash, în prezent mai există un singur pod utilizabil în zonă.

Incendiu la sistemul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie, anunță guvernatorul rus. Avertismentul AIEA
Incendiul de la turnul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie a izbucnit în urma bombardamentelor din zonă, a declarat duminică, 18 august, guvernatorul pro-rus al regiunii, Evgheni Baliţki, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rusia a lansat a treia racheta balistică asupra Kievului

Rusia a lansat duminică a treia rachetă balistică asupra Kievului în luna august, datele preliminare arătând că toate armele aeriene au fost distruse la apropierea lor de oraș, a anunţat administrația militară a capitalei ucrainene, potrivit Reuters.

„Acesta este deja al treilea atac balistic asupra capitalei în luna august, cu intervale exacte de șase zile între fiecare atac”, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare de la Kiev, pe Telegram.

„Potrivit informațiilor preliminare, rușii au folosit din nou, pentru a treia oară consecutiv, cel mai probabil rachete balistice nord-coreene”.

Popko a adăugat că unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus, de asemenea, o serie de drone lansate de Rusia. Popko a declarat că nu au existat rapoarte imediate cu privire la victime sau pagube.

Reuters nu a putut verifica independent tipul de rachete lansate. Un martor Reuters a auzit explozii care semănau cu sisteme de apărare aeriană duminică dimineață.

La aproximativ două ore după atacul inițial, Kievul, regiunea înconjurătoare și cea mai mare parte din centrul și nord-estul Ucrainei se aflau sub noi alerte de raid, cu amenințări de mai multe rachete care se îndreptau spre oraș, a declarat forța aeriană a Ucrainei.

Incendiu la un depozit de motorină din regiunea Rostov

Un incendiu a izbucnit la un depozit de motorină din orașul Proletarsk din regiunea Rostov din Rusia în urma unui atac cu dronă în noaptea de 18 august, potrivit guvernatorului Vasili Golubev și canalelor de știri ruse Telegram, relatează The Kyiv Independent.

Regiunea Rostov se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina și este o țintă frecventă a atacurilor cu drone, potrivit autorităților locale.

Potrivit lui Golubev, unitățile ruse de apărare aeriană au respins atacul dronei, dar resturile căzute au lovit un depozit de motorină și au provocat un incendiu.

Eforturile de stingere a incendiilor au fost întrerupte de atacurile repetate, a declarat Golubev. Nu au fost raportate victime.

Forțele ucrainene efectuează în mod regulat atacuri cu drone și acte de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării de petrol și instalații industriale.

Ofensiva Ucrainei în Kursk a dus la anularea negocierilor secrete pentru un armistițiu parțial cu Rusia, scrie Washington Post.

Eforturile secrete pentru un armistițiu parțial între Ucraina și Rusia au fost anulate de ofensiva ucraineană din regiunea Kursk, potrivit diplomaților și oficialilor familiarizați cu discuțiile, scrie Washington Post, potrivit libertatea.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este tocmai invers mai Ovidiule,NATO nu le da voie Ukraineenilor sa foloseasca rachetele cu raza lunga de actziune,ale care daca ar fi folosite ar face dezastru in MOSKOVA sau LENINGRAD cu toate ca rushi bombardeaza Kievul,ukraineeni au fost lasatzi sa intre in Rusia doar aici la frontiera,din ce vad eu NATO se joaca de-a razboiul cu rushi pe teritoriul Ukrainei si rushi shtiu asta,pacat de milioanele de oameni mortzi si celelalte milioane de ukraineeni fortzatzi sa plece din tzara,cand vorbesc de refugiatzi nu ma refer si la oligarhi Ukraineeni care sunt ca si generali si ceilaltzi pensionari speciali cu familiile lor,milionari,sau parlamentari romani care in caz de razboi fug primi din tzara.
1
2
Muscalii își merită soarta .L-au votat pe dictator cu toții . Să simtă și ei cum este să te ascunzi de bombe sa- ți lași tot avutul de izbeliște și să fugi cât poți . Prin acțiunile lor ucrainenii dovedesc curaj si vitejie dacă au reușit să atace un uriaș in bârlogului său. Rusia dovedeste ca este un imperiu cu picioare de lut care nu poate să-și apere granitele . Țările NATO permit Ucrainei să folosească intreg arsenalul primit,rachetele cu rază lungă de acțiune . Răzbunarea rușilor va fi cruntă si mă tem ca NATO va fi obligat să intervină iar conflictul regional se va transforma într-un razboi mondial.
1
3

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516