REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.2° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
27.2° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alegeri la USR Constanța. George Gima este noul președinte al organizației municipale

Alegeri la USR Constanța. George Gima este noul președinte al organizației municipale

Mirela PASCAL, A.F. 14 iulie 2024 | 00:00 5694

Sâmbătă, 13 iulie a.c., au avut loc alegeri la Organizația Municipală a USR Constanța. S-a ales un nou președinte, poziție ocupată anterior de Florin Cocargeanu. Jocurile s-au făcut pe ultima sută de metri, în sensul în care, de câteva zile, USR-iștii au recrutat aproape 100 de oameni noi care să  acorde votul de încredere lui Gima. Umblă vorba prin târg că în partid s-au format două tabere, una de partea lui Stelian Ioan, cealaltă....de partea celor care cred că deputatul a eșuat la alegerile din 9 iunie și că ar trebui o schimbare majoră în partid. Iată, însă, că lucrurile nu au ieșit pe placul celor care sunt anti Stelian Ion... ba mai mult, cel din urmă are un om de bază, de acum, la conducerea organizației municipale.

Alegeri la USR Constanta. George Gima este noul presedinte al organizatiei municipale

Doi candidați au râvnit pentru poziția de președinte al USR Constanța, însă niciunul dintre ei nu este Florin Cocargeanu.  Acesta nu a mai candidat pentru un nou mandat, poate și pentru că activitatea sa în sânul partidului a lăsat de dorit.

Alegeri la USR Constanta. George Gima este noul presedinte al organizatiei municipaleFlorin Cocargeanu

Așadar, au fost aruncați în cursă George Gima și Mihai Ochiuleț, consilier local municipal. La finalul zilei, după numărătoarea voturilor, a ieșit câștigător cine trebuia să iasă, adică Gima.

Alegeri la USR Constanta. George Gima este noul presedinte al organizatiei municipaleGeorge Gima

George Gima a avut 141 de voturi, 76 Mihai Ochiuleț. 

În vârstă de 40 de ani, George Gima este de profesie economist, fost bursier la Guvernul Francez în management și politică în cadrul Institutului de Științe Politice din Paris. Are o vastă experiență în dezvoltare economică și management al riscurilor în multe state de pe glob, în special în țări emergente din Africa și America de Sud.

Alegeri la USR Constanta. George Gima este noul presedinte al organizatiei municipaleMihai Ochiuleț

A lucrat în zone post-conflict și în momente de criză, în Nigeria, Guinea, Maroc, Argentina, Brazilia, SUA, Republica Moldova și în multe țări din Uniunea Europeană. Gima a fost și consilierul personal al lui Stelian Ion, pe vremea când era ministrul Justiției.

Alegeri la USR Constanta. George Gima este noul presedinte al organizatiei municipaleIon Zaifu

Este posibil ca și Ion Zaifu să fi prins o funcție în biroul local. Despre Zaifu, Replica a scris recent și a adus în atenția opiniei publice beneficiile pe care firma acestuia le-a avut, în timp ce Cocargeanu era viceprimar, referindu-ne la contractele cu statul, in valoare totală de 300.000 lei. Mai multe, citiți AICI.

Update:

Adunarea Generală a USR Constanța, convocată în cursul zilei de 13 iulie, a decis cu un număr de 205 de voturi din totalul de 344 de voturi că noul președinte al filialei municipale este George Gima. De asemenea, tot astăzi a fost votată și noua componență a Biroului Local și a Comisiei de Arbitraj.

George Gima, președintele filialei municipale: „Le mulțumesc tuturor colegilor pentru susținerea și încrederea acordate! Mă bucur că avem o echipă unită și sunt convins că acest lucru va contribui semnificativ la scorul bun pe care USR îl va obține la viitoarele alegeri.  Ne așteaptă o perioadă electorală cu multe provocări, iar mobilizarea echipei pe care de astăzi o conduc va fi exemplară".

Stelian Ion, președintele filialei județene: „Îi felicit pe George și pe noii membri din cadrul Biroului Local. Îi mulțumesc pentru toată implicarea și colegului meu, Florin Cocargeanu, cel care până astăzi a condus eficient și responsabil filiala municipală. Florin va continua să îi reprezinte pe constănțeni în Consiliul local și din toamnă și, cu siguranță, vom lucra la fel bine. George și noua echipă vor avea parte de toată susținerea și sprijinul meu, pentru că obiectivele USR nu s-au schimbat și avem de dus în continuare bătălii politice importante. Îi invit pe toți colegii ca acum, după acest scrutin intern, să ne implicăm împreună pentru a produce schimbările de care Constanța și toată țara au nevoie. Pentru asta am intrat în politică și cred că Uniunea Salvați România poate aduce această schimbare în bine."

Noua componență a Biroului Local este următoarea:

Vicepreședinți: 
Cocargeanu Florin (vicepreședinte)
Brighidău Andrei (vicepreședinte)
Timofte Loredana (vicepreședinte)
Gorcea Adrian
Lazăr Gilda
Dumitrescu Carmen
Grama Ionuț
Popescu Cristiana
Bunghez Adriana
Ibraim Yasin
Ivan Oana
Filip Mădălina
Toma Florin
Dumitrescu Cristina

Comisia locală de arbitraj:

Avrămescu Emilian
Chițu Cosmin
Filip Gabriel


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016