REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Alegerile prezidenţiale ar putea fi organizate în septembrie

Alegerile prezidenţiale ar putea fi organizate în septembrie

Victor ROTARU 21 februarie 2024 | 15:03 923

PSD şi PNL fac alianţă împotriva extremismului. Cel puţin acestea sunt veştile care vin astăzi, după aproape o lună de negocieri şi amânări privind comasarea alegerilor. Liderii coaliţiei au purtat discuţii încă de dimineaţă, la Guvern, iar printre subiectele discutate au fost datele alegerilor şi listele comune la europarlamentare. Discuţiile continuă şi după-amiază cu şedinţe separate de partid.     

Alegerile prezidentiale ar putea fi organizate in septembrieKlaus Iohannis

Mihai Tudose: Mai mult de 60% dintre români doresc comasarea și o majoritate chiar mai mare dorește o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare. 

Rareş Bogdan: Președinții celor două partide, la ora 19.00 vor răspunde tuturor întrebărilor. Este absolut firesc, fiind două partide democratice, cel mai mari partide din România, să ne ascultăm glasul colegilor, la ora 16.00, care se reunesc în birourile de conducere ale celor două partide. 

Surse politice de la vârful Coaliţiei de guvernare spun că vom avea mai mult ca sigur alegeri comasate pe data de 9 iunie. Românii vor alege în aceeaşi zi primarii, şefii de consilii judeţene şi noii aleşi din Parlamentul European.

Însă există voci care sunt că în Coaliţia de guvernare s-a discutat în această dimineaţă ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna septembrie, cu 90 de zile înainte de expirarea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis.

Există deja un proiect de lege depus de UDMR în Parlament, iar sursele spun că acest proiect ar putea fi adoptat în perioada următoare astfel încât Coaliţia de guvernare să poată organiza alegerile prezidenţiale la finalul lunii septembrie, ceea ce ar însemna, teoretic, că vom avea finala pentru Cotroceni, undeva la jumătatea lunii octombrie.

Alegeri comasate pe 9 iunie

Rămâne de văzut dacă se va ajunge la un acord final pe acest subiect. Dincolo de acest subiect, în Coaliţie se discută ca PSD şi PNL să candideze pe o listă comună la alegerile europarlamentare, însă la acest moment nu este clar cine va deschide aceste liste. Potrivit surselor, lista ar putea fi deschisă de o femeie, candidată independentă.

De asemenea rămâne de discutat ponderea celor două partide pe lista comună, în condiţiile în care sursele Observator spun că premierul Ciolacu şi liderii social-democraţi nu sunt de acord cu o paritate de 1 la 1, ceea ce ar însemna un număr egal de candidaţi, ci mai degrabă vom avea o paritate de 1,5 la 1 în favoarea PSD, potrivit observatornews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie si in septembrie...primim, dar odata cu parastasul de 6 luni al lui johaANUS. Blasfemie Doamne..ca javra nu este ortodox. Scuipam de trei ori in directia lui. Ne.am lepadat de satan.
0
0
azi aproape de 1 martie nu stim candidatii ! oare de ce ? sa fie in legatura cu sri dna si dosare din sertare ?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436