REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
23.8° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Alei pietonale reabilitate, un spațiu verde generos și mobilier urban modern în Parcul Tăbăcăriei

Alei pietonale reabilitate, un spațiu verde generos și mobilier urban modern în Parcul Tăbăcăriei

Andreea VLAICU 9 august 2024 | 00:00 1133

Reabilitarea Parcului Tăbăcărie continuă. Se lucrează intens pentru ca Parcul Tăbăcărie să devină locul ideal pentru petrecerea timpului liber. Echipele Confort Urban reamenajează aleile din parc cu pavele și borduri moderne. Lucrările sunt aproape de finalizare în zona cuprinsă între City Mall și Țara Piticilor, se intervine și pe partea dinspre lac. Echipele de muncitori se vor muta apoi în alte zone, până când reabilitarea va fi completă.

Alei pietonale reabilitate, un spatiu verde generos si mobilier urban modern in Parcul Tabacariei

În cadrul proiectului, au fost amenajate circuite rutiere educaționale pentru copii și a fost construită o pistă de alergare acoperită cu asfalt destinat traficului pietonal, colorat. De asemenea,  au fost instalate elemente de mobilier urban.

Alei pietonale reabilitate, un spatiu verde generos si mobilier urban modern in Parcul Tabacariei

Și spațiul verde a fost reamenajat. Arbori din mai multe specii, trandafiri și arbuști ornamentali au fost plantați în Parcul Tăbăcărie. De asemenea, terenul a fost însămânțat cu gazon și s-a construit o nouă instalație de irigare a spațiilor verzi.

Alei pietonale reabilitate, un spatiu verde generos si mobilier urban modern in Parcul Tabacariei

În continuare vor fi efectuate o serie de lucrări care presupun revitalizarea și refacerea spațiilor verzi. Vor fi amenajate mai multe grădini cu diferite tematici: o grădină de tip „oază”, cu pontoane din lemn cu structură ușoară, o grădină „franțuzească”, prin plantarea de trandafiri, lavandă, arbori și arbuști cu siluetă columnară, o „grădină senzorială”, cu diferite trasee sinuoase realizate din materiale cu diferite texturi și culori, precum și o „grădină de umbră”, prin crearea unei zone omogene de arbori precum un codru în mijlocul câmpiei.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se face ceva bun în parc,veniti ma și cu postari pozitive nu numai și numai negative.Asta e romanul negativist din naștere!!!
1
0
in prima poza, este culcusul lui vc? banci si tomberoane de gunoi, o mare realizare. nu erau banci cind s-a infiintat pacul?
0
1
De ce se inundă Al.Lăpușneanu la fiecare ploaie?Lucrul acesta nu se întâmpla în trecut!De ce e pămantul din parc la nivel cu șoseaua?Tot pică pomi peste tot...vai...furtuna!Nu spuneți că ați săpat aiurea pt lucrări de mântuială și ați distrus rădăcinile!
5
1
Aproape un sfert dintre copaci au fost plantati gata uscati... ca sa iasa la numar. Nici macar nu au binevoit sa ii inlocuiasca ulterior. Aceeasi situatie este si pe b-dul. LAPUSNEANU. Pacat!
7
3
Să vedem cum va arăta totul peste un an. Deja au apărut buruieni in rosturile dintre pavele. Impresia este că se sparg bani după cunoscutele metode bordura panseluta etc
7
3

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364