REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă! 116 noi cazuri de Covid, la Constanța, în doar două zile

Alertă! 116 noi cazuri de Covid, la Constanța, în doar două zile

Marieta STEFAN 4 octombrie 2023 | 00:00 2482

Credeați că am scăpat de COVID? Suferă mutații, se schimbă, dar nu vrea să dispară din viețile noastre! Numai la începutul acestei săptămâni, în două zile, au fost raportate 116 cazuri, la Constanța, cu noua tulpină Omicron. Boala se manifestă ca o gripă, iar tratamentul este specific acestei afecțiuni. Dacă intervin complicații, este necesară internarea bolnavului. 

Alerta! 116 noi cazuri de Covid, la Constanta, in doar doua zile

Infecția cu Coronavirus (COVID-19) a debutat in România la începutul anului 2020, după ce s-a răspândit în mai multe state europene. A cunoscut o evoluție accelerată și de amploare la nivel local, după doi ani și jumătate fiind confirmate peste 3,13 milioane de cazuri. Populația era panicată și nu știa cum să gestioneze situația. Între timp, ne-am mai obișnuit cu ideea și frica a scăzut comparativ cu cea resimțită la început, dar teama persistă, mai ales în cazul în care intervin complicații după contractarea virusului, care a suferit mutații între timp. 

Tulpina Omicron, care provoacă boala COVID-19 a fost numită „tulpină îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății pe baza dovezilor care arată că prezintă mai multe mutații care îi influențează comportamentul. Există dovezi solide că Omicron se răspândește semnificativ mai rapid decât tulpina Delta, în țări în care transmiterea comunitară a fost documentată, cu o dublare a numărului de cazuri la două-trei zile. Riscul asociat acestei noi tulpini rămâne foarte ridicat. 

116 cazuri noi de Covid

În Constanța, numărul cazurilor se menține oarecum constant, săptămânal fiind făcută o statistică de Direcția de Sănătate Publică. Astfel, la începutul acestei săptămâni au fost raportate 116 cazuri cu noua tulpină Omicron. Boala se manifestă ca o gripă, iar tratamentul este specific acestei afecțiuni. 

Alerta! 116 noi cazuri de Covid, la Constanta, in doar doua zile

” Luni au fost raportate 47 de cazuri și marți 69. Boala se manifestă ca o gripă, cu frisoane, dureri de mușchi și se tratează ca o gripă. Nu mai există centre de evaluare. Cazurile de Covid se tratează la medicul de familie, care cunoaște patologia pacientului și știe ce să-i dea sau la spital, dacă intervin complicații”, ne-a declarat Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
l-am vazut io ma chiorule la microscop. e cat creierul tau de mica. si cat p**a ta si arata la fata ca tine. cacamas pe ochii tai de chior, ca degeaba ii tii deschisi. beleste ochii la microscop, boule daca vrei sa il vezi. sper sa mori si sa nu mai apuci sa il vezi
1
1
pisamas pe mata aia prosta ca adat nastere la un imbecil ca tine. spre sa mori de covid bagamias p**a in gura ta si in neamul tau ala de handicapati. ma retardatule, dute dracu si mananca c***t la alta masa, ca te stie lumea ca mananci c***t cu gura plina. sictir slobozimas pe tine de infect. cadavrule care esti
1
1
ma puta mica, nu fi mincinos ordinar ca ne pisam pe tine. pai nu sunt lagarele adevarate? nu trebuie sa ne arati ca esti p***t. taci din gura
0
1
Pai să vadă câți sunt vaccinați din toate cazurile sunt curios
3
1
Mai unde ati vazut voi covidati mai? Terminati cu roxadustatul ca incepeti sa prindeti muste mai.
12
3
Am avut eu acum o luna , o simpla raceala care dispare dupa 3 zile . Nu va speriati de titluri
11
3
Hai Coviduuuu.Romanache la cemetir
4
6
ete canci !
11
3
abia astept sa mi intru in mana!
10
3
Care covid bai mincinosilor. Chiar voi spuneti ca se manifesta ca o gripa si se trateaza ca o gripa. De ce alarmati prostii? Sunt multi in Romania. Deja vedem pe strada o gramada de p****i cu masca la gura!
22
10
O sa o luați la mwie, jidanilor, cu covidul vostru ca și cu holocaustul mincinos.
16
10

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510