REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă alimentară în România: Avocado contaminat cu cadmiu, în magazinele Mega Image

Alertă alimentară în România: Avocado contaminat cu cadmiu, în magazinele Mega Image

Virgil STOIAN 11 iulie 2024 | 19:03 2130

Un lot de avocado a fost retras din magazine, din cauza contaminării cu cadmiu. Toxicitatea cadmiului se aseamănă cu a celorlalte metale grele - arsenic, mercur și plumb - prin faptul că atacă rinichiul.

Alerta alimentara in Romania: Avocado contaminat cu cadmiu, in magazinele Mega Image

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsul Mega Avocado 700G Cal1 IMP cu număr de lot 2605. Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se depășirea nivelului de cadmiu”, arată Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Alerta alimentara in Romania: Avocado contaminat cu cadmiu, in magazinele Mega Image

Toate produsele retrase vor fi distruse

Compania le cere cumpărătorilor să nu consume produsele din lotul 2605. Consumul de alimente contaminate cu niveluri ridicate de cadmiu poate provoca vărsături, greață, crampe de stomac, diaree, leziuni renale, fragilitatea oaselor, dar și deces.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ăștia care dau unlike la mesaje trebuie ca sunt cretini rău, suferă de retard, nu înțeleg ce s-a scris în articol, nu înțeleg nici ce se scrie în comentarii, nu știu nici pe ce planetă sunt. Ori sunteți fix ăia care puneți altora pe paine pesticide, insecticide și ierbicide, ca în afară de TOTAL pe la țară nu știți nimic. Să dați cu TOTAL. Dați cu TOTAL și mâncați voi, mă, cu tot neamul vostru și începuți cu copiii voștri, ‘rari ai dreq.
1
1
Da rechemarea acestuiaDl Avocado de la consumatoriv de la consumatori ..asteptațibsă facă cacccca si vi-l aduce imediat ...ila pachet cuv rețeta de trratament. Ca să o deconteze producatorul .. pentru ca clientii l-au cumparat să-l consume nu sa se uite la el..
3
3
Mai acum o perioadă au prins țăranii r*mâni “producători” de cancere și otravă, cu găleata de pesticid de la turci, interzis de uniune. Așa știu ei să combine, la ochi, la găleată și musai producție cu chimicale.
3
3
Zilele trecute am cumpărat pepeni de la o tarabă, am mâncat seara/noaptea, iar a doua zi, dimineața, am crezut ca o să mor. Rezultatul: plini de pesticid! Apoi am auzit ca sunt multe cazuri, ajunsese deja in presa și la tv cum ca pe piața din Constanța sunt pepeni cu pesticid. Nu puteți, ba, criminalilor de țărani umflați de bani de la APIA să nu mai folosiți chimicale?! Nu puteți, ba, autorități care trebuie să controlați produsele de pe piață, SĂ MERGETU ȘI SĂ VERIFICAȚI?! De ce ne otrăviți, ba, criminalilor?!
6
4
Am înțeles, deci produsele nu se verifică înainte de a ajunge pe raft, adică sunt puse intenționat așa ca noi, fraierii, să ne mai ducem că prea ne-am înmulțit :))) Cum să ajungă produsul pe raft și abia după să constați problema ? Cine vă crede că nu știați de când a fost distribuit ? KKmaka
11
2
nu mai mancati din astea ca s-ar putea sa ramaneti handicapati pe viata cu rinichii praf sau daca chiar aveti un mare ghinion sa muriti si de ce nu se pot face analizele inainte de fi puse in vanzare ? chestie de gaga ptr ca nu sunt decat 2 laboratoare in toata tara scapa cine poate cine stie cate altele au trecut neverificate
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510