REPLICA ONLINE CONSTANTA

34.9° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
34.9° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă alimentară pentru un produs suspectat că ar fi contaminat cu Salmonella

Alertă alimentară pentru un produs suspectat că ar fi contaminat cu Salmonella

Georgiana BOGLEA, Deria ISLEAM 16 iulie 2024 | 13:15 1304

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat rechemare a unui produs cu suspiciune de prezență de Salmonella comercializat în mai multe lanțuri mari de magazine din România.

Alerta alimentara pentru un produs suspectat ca ar fi contaminat cu Salmonella

Clienții sunt rugați să nu consume produsul

ANSVSA vine cu informări importante în ceea ce privește comercializarea unui produs. Firma producătoare AB World Foods LTD UK a retras de pe piață stocuri din produsul Pasta Tahini Al`Fez 160g.

Cumpărătorii acestui produs sunt rugați să nu îl consume și să îl returneze magazinelor dacă au ca date de valabilitate 31.07.2024, 30.09.2024, 30.11.2024 și 31.01.2025. Magazinele care comercializează acest aliment sunt Kaufland, Mega Image și Carrefour.

„În cazul produselor vizate, nu se poate exclude faptul că acestea pot avea suspiciune de prezență Salmonella. Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe, la anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienți nu trebuie să consume sub nicio formă produsele din loturile de mai sus”, au comunicat cei de la ANSVSA.

De asemenea, recent, tot în magazinul Mega Image a fost identificat un produs neconform. ANSVSA a făcut rechemare pentru un lot de avocado. „Retragerea produsului de pe piață si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându-se depășirea nivelului de cadmiu”, au anunțat aceștia miercuri.

Inhalarea sau ingestia acestui metal, cadmiu, poate provoca leziuni renale, febră, durere toracică, vărsături, fragilitatea oaselor, crampe stomacale și chiar moartea.

Pui cu Salmonella retras de pe piață

O problemă a reprezentat și carnea unor producători din alte țări europene, dar si a unor producători români. Puiul adus din Ungaria și Polonia, dar și cel provenit de la un producător dintr-o fermă din Vaslui, a fost retras d pe piață după ce s-a depistat prezența virusului Salmonella.

„În contextul eforturilor intensificate şi susţinute ale Uniunii Europene de stopare a acesteia, împreună cu colegii de la ANSVSA lucrăm îndeaproape în depistarea şi indisponibilizarea loturilor suspecte. Ca urmare a monitorizărilor efectuate s-a identificat tulpina salmonella atât la carne de pui provenită din spaţiul comunitar, Polonia şi Ungaria, cât şi din România.

Referitor la cele din România este vorba de loturi de carne de pui provenite de la un producător din judeţul Vaslui, unde s-a confirmat o tulpină înalt patogenă, dar şi de loturi suspecte provenite de la producători mari din judeţele Bacău şi Buzău, pentru care încă nu avem confirmarea de la serotipizare”, a comunicat Directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, Paul Anghel, conform fanatik.ro

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca vine escrocu de constantinescu si aresteaza 2 batranici care vand leustean ca de la supermarketuri ia grosu
1
0
Marketurile toate sant pline cu alimente cancer Nimeni nu verifica nimic La o perioadă se aruncă cu câte o vrăjeală salmoneală La prima mișcare dacă mergi prin marketuri scrie la raft carne porc r*mânia și este adusă din import când o prepari e cauciuc Pe treaba asta reală nu se vede nu se aude că e deranj mare ordin de la tata mare luați țepe din galantare
2
0
Votați PSD. PNL. Forța
1
0
Potaile libere sunt inutile in societate, cei care se pupa cu potaia le amintesc ca orice caine cand se scapa-n parc primul k***t pe care-l gaseste il infuleca in doua secunde, apoi pe caldura asta cam toti se lling pd shula de mzgavaitz , asta e !
0
1
cred ca mai intai guvernul lui Ciulacu ar trebui sa plafoneze adausul comercial la maxim 25% , apoi mai vedem, altfel suntem varza in 6luni.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510