REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Alertă! Autocamion care transporta gaz lichefiat, răsturnat în afara părții carosabile

Alertă! Autocamion care transporta gaz lichefiat, răsturnat în afara părții carosabile

A.F. 4 august 2024 | 20:22 655

Pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină duminică seară, la ora 18:34, pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autocamion, între localitățile Odvos și Conop, din județul Arad.


Alerta! Autocamion care transporta gaz lichefiat, rasturnat in afara partii carosabile

Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Bârzava, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că autocamionul, care era răsturnat în afara părții carosabile, transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranță. 

În acest sens, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială CBRN și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranță, pe o rază de 800 de metri. 

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență menționează că nu există scurgeri vizibile din autocisternă, însă, având în vedere că substanța transportată este ușor inflamabilă, se impune măsura specifică de asigurare a unui perimetru de siguranță.

Totodată, nu se impune evacuarea localnicilor, întrucât accidentul a avut loc în afara localității.

În urma evenimentului, nu au rezultat victime, șoferul s-a autoevacuat în condiții de siguranță, refuzând transporul la spital. 

În aceste momente, se așteaptă sosirea unei echipe din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, pentru a efectua transvazarea  substanței inflamabile, în depline condiții de siguranță. 

Traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682.

Update:

La ora 21:00 a ajuns echipa din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna. În urma reevaluării efectuate împreună cu reprezentanții societății comerciale, s-a constatat că există o fisură la nivelul autocisternei care prezintă scurgeri de lichid.

Astfel, pentru îndepărtarea oricărui pericol, începând cu ora 21:30, pompierii militari arădeni intervin cu trei linii de furtun pentru a crea o perdea de apă în vederea dispersării vaporilor.

Totodată, pentru a asigura necesarul de apă, tehnica de intervenție a fost suplimentată cu o autospecială de stingere de capacitate mare din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad.

De asemenea, la locul evenimentului urmează să ajungă și un reprezentant al Gărzii de Mediu pentru evaluarea situației.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303