REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.8° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

ALERTĂ! CET a informat RADET că întrerupe LIVRAREA energiei termice din cauza DATORIILOR

ALERTĂ! CET a informat RADET că întrerupe LIVRAREA energiei termice din cauza DATORIILOR

Replica API 2 septembrie 2021 | 00:47 5012

A reînceput scandalul între CET și RADET Constanța, din pricina datoriei istorice de 50 de milioane de lei. Pe 30 iulie a.c, Electrocentrale Constanța a informat RADET că întrerupe livrarea energiei termice. Motivul este unul mai vechi și cunoscut de constănțeni, și anume datoria istorică de aproximativ 50 de milioane de lei neachitată de RADET, către Electrocentrale. Primarul Chițac îi liniștește pe constănțeni și transmite că situația este sub control.

Electrocentrale Constanța, în stînga, RADET Constanța, în dreapta

În acest sens, RADET a cerut în instanță, pe calea ordonanței președințiale, obligarea Electrocentrale CET la asigurarea livrării de energie termică în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică pentru consumatorii racordați la SACET (sistemul de alimentare centralizată cu energie termică) din municipiul Constanța.

Condiția urgenței pentru măsura reluării furnizării de agent termic constă, pe de o parte, în prevenirea unui grav dezechilibru social ce s-ar produce în cazul lipsirii consumatorilor de serviciul furnizării apei calde, iar pe de altă parte, în asigurarea respectării în acest fel a art 35 din Legea nr 325/2006 care reglementează principiul continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în orice condiții.

Chițac: constănțenii să stea liniștiți, nu rămân fără apă caldă

Contactat pentru un punct de vedere, Vergil Chițac a lămurit situația. ”Am avut întâlnire cu administratorul judiciar de la Radet și administratorul judiciar de la CET și am stabilit acțiuni comune, astfel încât să nu fie afectată constănțenii să nu fie afectați și să nu rămână fără apă caldă. În acest moment, adresa aceea nu mai exista. Au transmis-o ca să atragă atenția unui lucru pe care deja îl știm, și anume că este o situație dificilă. Încă sunt discuții în derulare, avem întâlniri și cu reprezentanții Ministerului Energiei în legătură cu povestea asta. Constănțenii să stea liniștiți, nu vor rămâne fără apă caldă”, a declarat, pentru Replica, Vergil Chițac.

Cum a ajuns RADET la datoria de 50 de milioane

Reamintim că ELCEN, producătorul de energie termică, a fost supus în toamna anului 2014, unui proces de divizare. În urma divizării, au fost inființate trei societăți și anume: Electrocentrale București, Electrocentrale Titan și Electrocentrale Constanța. În urma divizării, o parte a creanţelor au fost transferate spre Electrocentrale Titan şi spre Electrocentrale Constanţa. Adică aceste datorii au fost cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli ale Electrocentrale Titan şi spre Electrocentrale Constanţa. RADET a deschis acţiunea pentru anularea ordinelor celor trei ministere, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, deoarece aceste creanţe n-ar trebui imputate Regiei, dar a pierdut procesul.

Virgil STOIAN, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Treceti ba saraciilor pe centrala !
3
7
asa ne-a spus si golanul de Fatalau in toamna lui 2018 cand ne-a lasat in frig fara apa calda
10
0
Desfiintati odata capusa RADET si nu o se se mai intimple.Domn Vergila se aude?
14
2
Cu asemenea petarda de primar, numic nu mai este de mirare
11
3
avem incredere in tine cand spui sa stam linistiti. Sa stai tu linistit ca nelinsat nu scapi
11
4
Primaria nu are bani sa rezolve problema incalzirii orasului si face aleea celebritatilor. Probabil primarul va avea si el steaua lui. Chelul cu tichie de margaritar.
19
3
Solutia Comanescu, nu? Aia flituita de UE, de 700 milioane Euro.
16
0
"...Aveti incredere!..."
14
3
Nu agreez bomba in casa insa centrala pe gaz e singura solutie pana ne obliga UE sa trecem la pompe de caldura cu totii.
21
2
totul e sub control, vom pune cateva stele de la holiud si in fata la radet
20
1
Un primar de kkt.
21
2
Ar fi, deja, prea mult!
9
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118