REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alertă! Elev prins cu armă airsoft la școală, în Constanța. Video

Alertă! Elev prins cu armă airsoft la școală, în Constanța. Video

Mirela PASCAL 12 mai 2023 | 00:00 4023

Un elev, în vârstă de 7 ani, de la clasa a I-a a fost prins joi, 11 mai, cu o armă airsoft la școală. Evenimentul a avut loc la Școala 33 din Constanța. Arma a fost observată de profesorul de sport, care a confiscat-o imediat și a alertat conducerea școlii și organele de poliție. Interesant este că întâmplarea a avut loc miercuri, 10 mai, iar polițiștii au fost anunțați a doua zi.

Alerta! Elev prins cu arma airsoft la scoala, in Constanta. VideoȘcoala Gimnazială nr.33 „Anghel Saligny”

Potrivit șefului ISJ, Sorin Mihai, arma nu era funcțională și a luat-o de acasă. Părinții au fost chemați la declarații, iar copiii care se aflau în preajma elevului au fost consiliați. Se fac cercetări în continuare cercetări. ”După ce profesorul de sport a identificat arma, s-a luat legătura cu consilierul școlar, a fost solicitată prezența părintelui, și-a dat acordul pentru ca elevul să fie consiliat individual. Am luat măsuri: asigurarea perimetrului unității de învățământ, identificarea unei soluții pentru rezolvarea pazei, pentru că nu există pază umană la școală”, a spus Sorin Mihai. 

Alerta! Elev prins cu arma airsoft la scoala, in Constanta. VideoSorin Mihai

”Va fi făcută o cercetare în unitatea de învățământ și vom lua măsuri împotriva cadrelor didactice. Trebuie să facem cercetare prealabilă, iar CA dispune sau nu cercetarea disciplinară”, a completat șeful ISJ.Alerta! Elev prins cu arma airsoft la scoala, in Constanta. Video

Ce spun polițiștii

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă.

Alerta! Elev prins cu arma airsoft la scoala, in Constanta. Videoarma cu care a intrat copilul în școală 

Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic.

În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004.

Video

Update:

Elevul ar fi adus-o la școală să se laude cu ea, fiind introdusă printre alte jucării depozitate într-o sacoșă.  

Update:

Tatăl a fost condus la audieri, la IPJ Constanța. Părinții copilului sunt cercetați pentru rele tratamente. 

Ce spune șeful ISJ, Sorin Mihai

„În cursul zilei de azi am fost informați de către directoare unității de învățământ că a avut loc un incident în școală ieri, în timpul după-amiezii, mai exact un elev de clasa I care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză cu gândul de a se juca cu alți copii în curtea școlii având asupra lui o armă de agrement care nu necesită autorizare, așa cum ne-au comunicat reprezentanții IPJ Constanța. Arma nu era funcțională și scopul declarat al copilului era acela de a veni să de joace cu alți copii.

La momentul la care a fost identificat obiectul respectiv, profesorul de educație fizică, fiind la acel moment pe teren, a preluat arma și a dus-o în unitatea de învățământ iar azi de dimineață părintele a fost înștiințat, fiind de asemenea sesizată și poliția care a efectuat cercetări și, din analiza dumnealor, am aflat că este totuși un obiect care, totuși, nu era funcțional, în raport cu ce reprezintă funcționalitatea lui.“, a transmis Sorin Mihai.

Întrebat de ce cadrele didactice nu au anunțat incidentul în cursul zilei de ieri, Sorin Mihai a declarat: „Aici este o problemă de comunicare a unității de învățământ pe care o vom regla. În sensul acesta, trebuie să existe pe procedura de comunicare, celeritate și o mai mare atenție asupra modalității în care ne comunică, astfel încât să îi sprijinim.“

„Cei de la Poliție ne-au declarat că arma nu putea fi utilizată în scopul în care a fost creată. Elevul a intrat cu aceasta pe poarta unității de învățământ și aici a fost o problemă și am cerut să fie asigurat perimetrul școlii, la acest moment acea poartă este închisă și există o persoană care asigură accesul în curte. La momentul intrării copilului cu arma în curtea unității de învățământ nu exista pază umană care să asigure accesul în curtea unității de învățământ. Am comunicat soluții direcțiunii să se asigure pază umană pe întreaga perioadă a derulării actului educativ“, a mai adăugat șeful ISJ.

Video:

Update:

Tatăl copilului, amendat 

„Ca urmare a cercetărilor efectuate referitor la faptul că, la  data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu  privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deținut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), nefuncțională, de agrement și fără muniție, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004.

Astfel, acesta a fost sancționat contravențional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-a aplicat sancțiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004.“, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
arma sa fie predata urgent lui zelenski !
1
0
Neletale pot scoate ochi,sparge tâmple, etc.Ca era sau nu funcțională, cine știe?Doar nu vroiați să se prezinte că era funcțională. Și amenda de 5000 de lei nu primești pentru o jucărie. Și stricată.
1
2
MIHAI SORIN CEL MAI MARE SPAGAR DIN CEL MAI CORUPT ISJ DIN ROMANIA. PENALUL SE BAZEAZA PE CELE DOUA PARTIDE CARE CONDUC, ADICA PSD SI PNL. RUSINEA ROMANIEI CU PENALUL DIN TELEORMAN LA DIRECTIA EDUCATIEI DIN CONSTANTA. PSD.PNL SUSTIN SPAGA SI CORUPTIA.
8
1
Am descoperit ca baietii se joaca cu pistoale de jucarie si masinute si fetele se joaca cu papusi si seringi de jucarie. Urmeaza sa le facem dosar penal baietilor ca nu au masinutele inmatriculate si dosar penal fetelor ca nu au diploma de doctorite sa injecteze papusile. Si le dam amenda parintilor ca nu au mangaiat copii la fundulet cu Johnson Baby Oil si astfel au apucat pe cai normale.
10
6
Care e problema daca era o arma neletala si nesupusa regimului armelor si munitiilor neavand nevoie de autorizare? Poate fi cumparata ca orice alta jucarie din magazin? Daca da, atunci nu e nicio stire. Fac unii din tantar armasar. Vedem infractiuni acolo unde nu exista doar ca sa nu vedem infractiunile adevarate facute de hoti recidivisti sau de functionari corupti.
12
5
Alerta :)))) copil prins cu jucăria la școală :))))
9
6
Vasile, sa ne s**i p#|@ de aur!!!
2
5
Prostul naibii, eu i-am dat 100 de lei sa se duca la Consiliul Judetean si sa zica ca e de la AUR sa ii bagam in rahat ca ne e cam frica de ei ...
8
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016