REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
29.2° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Alertă în Satul de Vacanță. Jucării care pun viața copiilor în pericol, la tot pasul

Alertă în Satul de Vacanță. Jucării care pun viața copiilor în pericol, la tot pasul

Mariana MURAT 2 august 2024 | 15:16 769

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a început o campanie de verificare a produselor vândute în Satul de Vacanță din Mamaia. Au fost îngroziți când au dat peste o mulțime de jucării foarte periculoase, la tot pasul.
 

Alerta in Satul de Vacanta. Jucarii care pun viata copiilor in pericol, la tot pasulSatul de Vacanța

Pentru neregulile constatate, în timpul verificărilor, au fost aplicate 12 amenzi contravenționale în cuantum de 53.000 lei,  2 avertismente, oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor neconforme.

Comisarii ANPC recomandă părinţilor atenţie sporită atunci când cumpără jucării pentru copii de la comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în Satul de Vacanţă din Mamaia.

Alerta in Satul de Vacanta. Jucarii care pun viata copiilor in pericol, la tot pasul

 „ Recomand consumatorilor, mai ales părinților, să fie foarte atenți, atunci când achiziționează jucării, suveniruri și alte obiecte, dar și servicii diverse.  Vacanța trebuie să fie un prilej de bucurie și să nu se transforme în adevărate drame sau tragedii, din cauza acestor lucruri care pot pune în pericol sănătatea sau chiar viața lor sau a copiilor lor”– Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

În zona comercială, comisarii au constatat că unele jucării expuse la vânzare fac parte din categoria celor „periculoase care puteau pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor, notificate pe sistemul european de alertă pentru produse nealimentare, RAPEX”.

Alerta in Satul de Vacanta. Jucarii care pun viata copiilor in pericol, la tot pasul

Printre alte nereguli se mai arată și  lipsa marcajului de conformitate de pe etichetele jucăriilor, lipsa mențiunii pe etichete a denumirii importatorului/distribuitorului, comercializarea unor produse textile cu deficiențe de informare, pe etichete, cu privire la compoziția fibroasă,  comercializarea unor produse cu potențial periculos prin înțepare (de tip briceag), prin afectarea vederii (de tip lasere), prin aplicare pe epidermă (de tip tatuaje).

Alerta in Satul de Vacanta. Jucarii care pun viata copiilor in pericol, la tot pasul


 În zona echipamentelor de agrement comisarii au descoperit  folosirea unor echipamente cu scaune deteriorate, prin exfoliere și rupturi, lipsa ori folosirea unor centuri de siguranță deteriorate, folosirea unor instalații electrice de semnalizare deteriorate.    

 Alerta in Satul de Vacanta. Jucarii care pun viata copiilor in pericol, la tot pasul


Menționăm că ANPC a desfășurat acțiunile de control împreună cu reprezentanții ISCIR Constanța, în zona de competență a instituției, conform legii, și cu sprijinul Jandarmeriei Române prin structura teritorială Constanța. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putina reclama pt domnul horia constantinescu nu strica .
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768