REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Alertă la nivel mondial: o nouă variantă de Covid se răspândește ca focul

Alertă la nivel mondial: o nouă variantă de Covid se răspândește ca focul

Ana Maria LIPAN 21 august 2023 | 00:00 1383

O nouă variantă de COVID, cu peste 30 de mutaţii în proteina spike, care ar putea să provoace un val de infecţii, îngrijorează oamenii de știință, informează stiripesurse.ro.

Alerta la nivel mondial: o noua varianta de Covid se raspandeste ca focul

Varianta, denumită BA.2.86, a fost detectată prin secvenţiere genetică, deşi până în prezent au fost raportate doar câteva astfel de secvenţe. Prima a fost raportată în Israel, iar de atunci varianta a fost detectată în Danemarca şi în SUA. În prezent, Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat că varianta a fost detectată şi în Marea Britanie, fiind astfel a cincea secvenţă de acest tip din întreaga lume care a fost raportată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi că o desemnează ca fiind o „variantă sub monitorizare” - în timp ce Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a raportat în mod similar că urmăreşte îndeaproape această variantă după ce a fost descoperită în Michigan.

Oamenii de știință sunt în alertă

În prezent, nu este clar dacă varianta provoacă forme mai grave decât cele anterioare sau dacă va lua amploare şi va deveni forma dominantă a virusului.

Dar numeroasele sale modificări genetice - are peste 30 de mutaţii în proteina spike în raport cu varianta predominantă actuală - şi detectarea sa în mai multe ţări, a pus oamenii de ştiinţă în alertă.

„Aş fi foarte surprins dacă nivelurile ridicate de imunitate a populaţiei nu ar continua să ne protejeze bine împotriva bolilor grave. Dar, per total, aş spune că este relativ probabil ca această variantă să provoace un val de infecţii, chiar dacă în acest moment este imposibil de spus exact cât de mare şi, de asemenea, care va fi impactul asupra spitalizărilor”, a spus profesorul Tom Wenseleers, biolog evoluţionist la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din nou virusologii si medicii de specialitate bine pregatiti vor fi anulati din discutie si se vor face imbacseli de informatii care,in final,sa duca la castiguri imense pentru unii,posibilitatea altora de a detine puterea mai bine asupra si de fapt impotriva populatiei. Din nou victime,medici si asistente bagate in gard de populatia indoctrinata sa urasca pe cine munceste mai mult. Institutiile de forta vor actiona impotriva cetatenilor cu duritate,brutalitate si chiar cruzime,chipurile spre binele ei. Sau poate ca nu? Ce ar fi ca populatiile planetei sa refuze in masa masurile luate nu de adevaratii specialisti,ci de haimanale politico economice cu minti de mafioti?
1
0
Te imunizezi pentru o tulpina, si apare alta. Covid va avea mutatii incontinuu, la fel ca si toate celelalte virusuri cunoscute sau nu, care circula dintotdeauna in aer! Sa ne anuntati cand se va scoate un vaccin care impiedica transmiterea!
3
1
Atât timp cât nu veți deschide stiri sau nu veți vorbi despre aceasta minciună mondială ea nu va exista. REȚINEȚI!!
3
0
gheorghita abia asteapta, nu prea mai are bani ,ia cheltuit cu ...
1
0
Au si laboratoarele de cercetari virusologice piromanii lor , care actioneaza la comanda ,cu sau fara interese materiale.
3
0
pregatiti chiuvetele!!
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513