REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 30 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6868
10.4° Constanța Luni, 30 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6868
 

Alertă maximă în piețe. Suspiciuni legate de concentrațiile depășite de pesticide în pepeni. Video

Alertă maximă în piețe. Suspiciuni legate de concentrațiile depășite de pesticide în pepeni. Video

Mirela PASCAL 9 iulie 2024 | 11:28 3211

Acțiune de amploare în toate piețele din țară. Pepenii de pe tarabe sunt verificați de autorități pentru a se verifica eventuale depășiri ale concentrațiilor de pesticide sau alte substanțe periculoase pentru sănătatea consumatorilor. Pe rețelele de socializare au apărut postări care sugerează că în fructele de sezon sunt depășiri impresionate ale concentrațiilor de substanțe chimice folosite ca îngrășăminte, însă specialiștii atrag atenția că unele dintre măsurători sunt eronate. 

Alerta maxima in piete. Suspiciuni legate de concentratiile depasite de pesticide in pepeni. Video

Deși sunt fructele vedetă ale perioadei de caniculă, pepenii ar putea ascunde pericole pe care nu le vedem cu ochiul liber. Cu ajutorul unui aparat special, putem afla ce cantitate nitrați este în pepeni.
Situația nu este mai bună nici în cazul pepenelui roșu.De multe ori, tarabele de pe marginea drumurilor nu sunt verificate de Protecția Consumatorilor. Cu toate acestea, experții recomandă oamenilor să nu se încreadă pe deplin în aparatele de testare disponibile pe piață.

Potrivit cercetătorilor, dispozitivele nu sunt calibrate corespunzător, iar în cazul pepenilor, probele pentru analize trebuie luate din coajă. Astfel de testere pot costa chiar și 600 de lei, însă nu oferă nicio garanție cu privire la un rezultat corect.

Pe de altă parte, specialiștii recomandă consumatorilor să achiziționeze pepeni din surse sigure și să se informeze cu privire la metodele de cultivare folosite de producători. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce “coincidență”. Am mâncat pepene aseară și azi am zis ca mor. Mi-a trecut asta prin gând ca e pepenele plin de chimicale, dar… Încă o dată faimoasele produse ale noastre, r*mânești, de la fermierii noștri dragi pe care îi umflă APIA cu bani, sunt cele mai otrăvitoare și pline de chimicale. Treaba cu produs romanesc este un mit. Măcar pe acelea de afară le controlează. Chiar ca Nu mai cumpăr de la taraba nimic de acum înainte. În loc să ridicăm economia țării și să cumpărăm produse r*mânești, țăranul r*mân sabotează, orice, numai bani să iasă. Doar nu crapă el și familia lui, nu?
10
0
Cea mai p*****a si clasica recomandare de la specialisti: ,,specialiștii recomandă consumatorilor să achiziționeze pepeni din surse sigure și să se informeze cu privire la metodele de cultivare folosite de producători. '' Cum naiba sa ma informez despre modul de cultivare al producatorului? Care producator este atat de p***t sa-mi spuna ca a bagat litri de pesticide in pepeni? Toti vanzatorii sunt surse sigure, cum stiu ca ei vand ceva fara pesticide? Idioti specialistii aia.
8
0
Pai. Tot olandezi care au închis și șantierul damen străinezi ăștia de strica tot și numai gunoaie aduc în tara asta noi suntem de vina că votam psd PNL
8
3
Mai bine ma otravesc cu nitritii mei, cei romanesti....decat sa ma otravesc cu nitritii austrieci !!! Se incearca prin manipulare mediatica sa se creeze o stare de panica, se incearca directionarea consumatorului spre supermarketurile corporatiilor din Vest, ale stapanilor nostri ! Este doar parerea mea... parere de consumator al fructelor si legumelor romanesti crescute in batatura taranului !
12
4
Dați fuga în supermarket să cumpărați gunoaie din UE De ce în market nu se verifica alimentele cancerigene Carnea de porc nu are gust miros e un cauciuc în cratiță Dulciurile multe consumate de copii sant pline cu zahar și coloranți pun viața copiilor în pericol În market nu aveți voie la controale că vă ceartă neamțu tata mare
31
1
niciun roman nu mai trebuie sa fie antreprenor in tara asta, nemtii de la lidl si kaufland plus olandezii de la profi si mega image detin controlul furajelor din ROmania, mancarea animalelor de romani, suntem romani doar la fotbal, in rest niste tradatori ordinari
31
2
si testerele asa inexacte cum sunt ptr ca nu ne putem baza de deloc pe autoritati am inteles ca sunt doar 2 laboratoare dotate cat de cat cu aparatura necesara ptr toata tara bucuresti si parca tg mures complet depasite care faceau un numar infim de probe fata de necesarul de milioane de ori mai mare; eram mintiti ca se discuta sa fie facute inca cateva acum cateva luni chiar in fiecare judet cum ar fi fost normal dar era minciuna de campanie; evident e vorba de bani un astfel de laborator e scump si guvernul refuza pur si simplu sa le faca; tara lui scapa cine poate si are noroc
10
3

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515