REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă! Pușcăriașilor de la Tulcea nu le este frică nici de gardieni!

Alertă! Pușcăriașilor de la Tulcea nu le este frică nici de gardieni!

Virgil STOIAN 16 martie 2023 | 00:00 2417

Unor deținuți, care au de executat pedepse mari, pare să nu le mai pese dacă adaugă la acestea câteva luni. Este și cazul lui Ioan Moroșanu, care încarcerat fiind în penitenciarul Tulcea, l-a amenințat cu moartea pe agentul supraveghetor din cadrul secției de deținere E1-regim închis de deținere. Astfel, pentru că nu a fost lăsat să iasă din celulă pentru a cere țigări de la alți deținuți, început să îi adreseze injurii și amenințări agentului supraveghetor, în sensul că îi va băga cuțitul în inimă și că îi va tăia gâtul în momentul în care agentul îl va scoate din cameră pentru desfășurarea anumitor activități.

Alerta! Puscariasilor de la Tulcea nu le este frica nici de gardieni!Închisoarea din Tulcea

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Ioan Moroșanu la 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, urmând ca acesta să execute 8 ani și 1457 de zile închisoare. Sentința a fost dată pe 10 martie 2023 și nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, nervos că nu mai are țigări, Ioan Moroșanu a început să bată cu pumnii în ușa camerei, iar la scurt timp, a apărut un agent supraveghetor pentru a observa ce se întâmplă. Atunci, bărbatul i-a cerut acestuia să fie lăsat să iasă pentru a-și procura țigări de la alți deținuți, iar când supraveghetorul i-a spus că nu este posibil acest lucru, a început să-l înjure pe acesta și să-i spună că atunci când o să iasă din cameră o să-i bage cuțitul în inimă și o să-l omoare. Mai mult decât atât, atunci când șeful de secție a venit să vadă care e problema, Ioan Moroșanu a început să arunce cu diferite obiecte. Inculpatul nu este la prima abatere, acesta fiind condamnat și anterior pentru ultraj.

Alerta! Puscariasilor de la Tulcea nu le este frica nici de gardieni!Minuta judecătorească

Instanța a apreciat că fapta lui Ioan Moroșanu prezintă un grad de pericol social ridicat, raportat la valorile sociale lezate dar și la modalitatea agresivă de încălcare a normelor sociale protejate penal, precum și la împrejurarea reiterării aceluiași tip de comportament infracțional, aspect ce nu poate decât să contureze eșecul procedeelor de individualizare judiciară atât a pedepsei, cât și a executării acesteia, precum și faptul că inculpatul pare să manifeste predispoziție în comiterea faptelor de natură penală, dar și rezistență la reintegrarea socială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cand le a fost frica toata ziua stau mananca si fac sport iar agentul nu are timp nici sa se pishe
0
0
asta denota gradul de coruptie, ne batem pe burta gardieni/detinuti.
2
0
puscariasii sut la odihna si agrement,intretinuti la scoala de parnae pe bani destui ! pentru masterate fac repetir la specialitatile absolvite !
6
0
Trebuie pus la munca grea. Sa taie stuf in Delta Dunarii si vara si iarna. Si daca nu si face norma trebuie batut cu biciul. Cand iese din puscarie sa fie leguma. Sa mai traiasca fix o zi la ATI.
9
0
Li s-a urcat căcatu la cap și ăstora din pârnaie!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510