REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă! România poate fi afectată de pene de curent, zice ministrul Energiei

Alertă! România poate fi afectată de pene de curent, zice ministrul Energiei

Virgil STOIAN 12 iulie 2024 | 10:58 1632

România ar putea fi afectată în zilele următoare de foarte multe pene de curent. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a făcut anunțul.  Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, joi, că din cauza fenomenelor meteo extreme precum furtunile sau chiar canicula, în România, pot să apară foarte multe pene de curent.

Alerta! Romania poate fi afectata de pene de curent, zice ministrul Energiei

România, afectată de pene de curent

Sebastian Burduja le recomandă românilor să fie calmi și a dat asigurări că autoritățile fac tot posibilul ca durata unor astfel de evenimente să fie redusă la minimum.

„În momentul în care ai condiţii meteo aparte, că vorbim de caniculă, că vorbim de furtuni, că vorbim de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea şi pene de curent.

Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să ducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a declarat Sebastian Burduja, joi.

Alerta! Romania poate fi afectata de pene de curent, zice ministrul EnergieiSebastian Burduja, ministrul Energiei

De asemenea, ministrul Energiei nu exclude posibilitatea ca în condiţiile caniculei, în zilele următoare, în România, să aibă loc astfel de pene de curent.

Urmează un weekend de foc în România. Meteorologii au emis, vineri, un cod portocaliu de caniculă pentru majoritatea zonelor din țară, iar pentru sâmbătă și duminică nu au deloc vesti bune.

În următoarele două zile, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă o avertizare cod roşu de caniculă. Specialiștii spun că temperaturile din termometre vor indica chiar și 41 de grade Celsius la umbră, la soare valorile vor fi mult mai ridicate.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a anunțat că echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, pentru că debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă.

”Ceea ce este important, luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, având în vedere menţinerea regimului de temperaturi la valori de 40-41 de grade, practic debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă, persistent, intens şi extins în toată ţara”, a precizat directorul ANM.

Elena Mateescu a precizat că este o situație fără precedent și a anunțat că ANM va actualiza zilnic prognoza meteo astfel încât românii să știe care sunt orele când trebuie să evite să iasă afară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt.Iorgu,pentru ca in Spania si Portugalia nu sunt intreruperi de curent,unde baietzi deshteptzi din energie folosinduse de reprezentantzi statului Roman le unfla romanilor si facturile si le spun tot reprezentantzi statului"sau spagari de la stat spunele cum vrei ca tot una e"sa nu se mire daca raman fara curent.
6
0
Sovietic. Caută spre exemplu cimitirul îngerilor Donețk. Vezi ce copii sunt acolo și de cine sunt omorâți
4
0
Sovietic. Mai folosește și alte surse de informare pe langa cele oficiale,
6
0
ca ghinea idiotul ala de la usr care a facut singur pnrr a trecut inchiderea tuturor centralelor pe carbune pe care polonia si germania poate si altii le folosesc fara nici un stres ce iti faci cu mana ta ... ar mai fi intrebarea de ce i s-a permis sa-l faca singur dar e istorie
5
1
de ce in Spania si Portugalia pretul la Mw e de 6 ori mai mic decat in Romania ?
11
0
Mergeți și goliți rafturile cu generatoare de curent
5
1
Dispari cu totul
6
2
Poate nu știi, dar noi mai și importam uneori energie. Trenurile au întârzieri tot din cauza Ucrainei? Sau seceta tot așa? Sau cumva din cauza USR? Din cauza Rusiei nu se întâmplă nimic rău? Cea care omoară copii....
5
5
Că exporteaza curent electric către Ucraina
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510