REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alertă! Sunt scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la locul exploziei de la Crevedia

Alertă! Sunt scurgeri de gaze dintr-o cisternă, la locul exploziei de la Crevedia

Virgil STOIAN 29 august 2023 | 09:56 3100

Sunt scurgeri de gaze, marţi dimineaţă, la una dintre cisternele de la Crevedia, locul în care au fost mai multe explozii sâmbătă. Peste 15 pompieri sunt acum  la locul exploziei din Crevedia şi acţionează cu patru autospeciale de stingere, un SMURD și răcesc cele trei cisterne.

Alerta! Sunt scurgeri de gaze dintr-o cisterna, la locul exploziei de la Crevedia

Cel mai probabil, este vorba despre acea cisternă pe care pompierii încearcă de sâmbătă să o țină în siguranță. Perimetrul de siguranță de acolo, de la Crevedia, a fost extins de pompieri. S-a lărgit perimetrul de siguranță, de la 300-400 de metri depărtare la circa 700 de metri depărtare. Așa au stabilit autoritățile că este mai sigur, şi asta pentru că la fața locului, acolo unde a avut loc explozia, sunt în acest moment trei cisterne.

Dintre acestea, două au în interiorul lor combustibil, iar dintr-una singură se scurge gazul petrolier lichefiat prin intermediul unor fisuri care s-au produs odată cu acea explozie. Pentru că anchetatorii nu pot în acest moment să scoată gazul cu ajutorul robinetelor, având în vedere că există un risc de explozie, ei așteaptă ca acest gaz să se scurgă natural.

Alerta! Sunt scurgeri de gaze dintr-o cisterna, la locul exploziei de la Crevedia

Peste 15 pompieri sunt acum la locul exploziei din Crevedia şi acţionează cu patru autospeciale de stingere, un SMURD și răcesc cele trei cisterne. Există și un echipaj CBRN (soluții chimice, biologice, radiologice și nucleare) care face măsurători de specialitate o dată la patru ore.

Directorul INSEMEX Petroșani (Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă) a spus că a indicat criminaliștilor care sunt materialele care trebuie ridicate acolo drept probe și cel mai probabil că INSEMEX a încheiat cercetarea la fața locului. Totul se află acum în mâinile criminaliștilor și specialiștilor din cadrul IGPR, scrie stiripesurse.ro. 

Vă reamintim că mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară, la o stație GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. În urma exploziei au fost 2 morți și 56 de răniți, dintre aceștia 43 fiind cadre ale MAI.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pană iese gazul din bomba aia trece jumate de an Se poate transporta cu echipe și mașini speciale la cel mai apropiat cămp Acolo se poate face o explozie controlotă
1
2
De ce oare ANAF si Politia Economica nu verifica provenienta marfii care a stat la baza teribilei tragedii? Sunt motive clare ca sa existe suspiciunea rezonabila ca GPL-ul de acolo este de contrabanda...
8
1
Asteapta sa se scurga gazul singur!, Bravo dl Ciolacu !
7
0
Deci 700 m daca sunt scurgeri si 20 m daca nu sunt si legiuitorul vrea sa-mi spuna ca e logic si corect ? e total aberant si extrem de periculos; la fel la benzinarii unde nici macar nu exista o distanta minima multe fiind in zone aglomerate la distante foarte mici de trotoare, sosele si cladiri; aberatii legislative pentru 11.000 de euro pe luna pe cap de parlamentar iar unii ca nastase au mers in instanta ptr pensia speciala
5
0
Primarele care este, amiral de tinichea, ce faci cu benzinăriile dintre blocuri ? Când le desființezi ?
10
1
Romania este plina de capcane. Cladiri subrede ce stau sa cada peste trecatori,copaci bolnavi la fel,locuri poluate cu mercur sau alte chestii, poduri nesigure,sosele parca sabotate de Putin si multe,multe altele. Ce ziceti de astea?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510