REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
19.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Alertă! Un ceai de slăbit, contrafăcut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomandă. Video

Alertă! Un ceai de slăbit, contrafăcut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomandă. Video

Deria ISLEAM 31 iulie 2024 | 00:00 304

Noua metodă de slăbit adusă de pe tărâmurile Turciei este un ceai din plante cu efecte miraculoase. Cât este de adevărată sau completă lista ingredientelor, nu se știe sigur. Medicii nu îl recomandă, iar zvonurile legate de acesta nu sunt cele mai prietenoase. Deși este ambalat atractiv și are gust de fructe de pădure, nimeni nu este sigur de efectele adverse pe termen lung ale ceaiului minune. Mai mult, băutura magică a devenit atât de populară, încât se comercializează pe toate platformele de socializare și alte magazine online. A fost și prilejul perfect pentru impostori, întrucât au apărut și variante contrafăcute ale ceaiului turcesc.

Alerta! Un ceai de slabit, contrafacut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomanda. VideoCeaiul Ozlex pentru slăbit

Ceaiul minune a înnebunit internetul

Deși internetul s-a umplut de oameni care comercializează acest ceai, circulă zvonuri că efectele sale nu ar fi tocmai benefice pentru organism. Conform instrucțiunilor, acesta ar trebui consumat de două ori pe zi, nu mai mult de o lună. În cutie sunt 60 de pliculețe și toate informațiile sunt scrise în limba turcă.

Alerta! Un ceai de slabit, contrafacut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomanda. VideoCeaiul Ozlex pentru slăbit

Nimic nu este tradus în limba română, nici măcar ingredientele

În mod normal, pentru a putea fi vândut în România, ar trebui să fie traduse măcar ingredientele și modul de utilizare. Ceaiul a apărut nu doar pe rețelele de socializare, ci și pe platforme cunoscute, precum eMAG. Unii îl vând cu puțin peste 100 de lei, în timp de alții îl dau și cu peste 200.

Alerta! Un ceai de slabit, contrafacut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomanda. VideoCeaiul Ozlex pentru slăbit

Ceaiul Ozlex contrafăcut

Având atât de mult succes în rândul doamnelor care vor să slăbească fără prea mult efort, ceaiul magic a ajuns să fie și contrafăcut. În mod normal, un pliculeț conține un praf roz foarte fin, însă un bărbat și-a luat țeapă, primind un ceai care nu arăta cum ar fi trebuit.

Alerta! Un ceai de slabit, contrafacut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomanda. VideoCeaiul Ozlex contrafăcut

Într-adevăr, pe cutie trebuie să existe o siglă argintie care i-ar atesta originalitatea.

Alerta! Un ceai de slabit, contrafacut, se vinde pe internet; medicii nu-l recomanda. Video

Ce părere au medicii despre ceaiul de slăbit

Reporterii Replica au luat legătura cu un medic nutriționist și diabetolog care nu susține neapărat aceste metode de eliminare a kilogramelor în plus: „Este foarte bine că vrem să ajungem la o greutate optimă, însă acest lucru se poate face și în mod sănătos. Să ai încredere în tot felul de ceaiuri, pastile și rețete miraculoase nu este tocmai în regulă. Nu ai de unde să știi ce conține de fapt ceaiul minune, mai ales dacă provine dintr-o țară străină.”

„Sfatul meu este ca oamenii să o ia treptat, să ajusteze puțin alimentația, să înlocuiască prăjelile și dulciurile cu variante pe cât posibil sănătoase. Poate ceaiurile și pastilele te ajută să vezi rezultate mai repede, însă pot avea efecte negative asupra organismului pe termen lung. Cel mai bine este să mâncăm sănătos și să nu exagerăm cu niciun aliment, să facem mișcare, și aici nu spun că este obligatoriu să mergi la sală. Poți să ieși la o simplă plimbare, măcar o oră pe zi. Veți vedea aceleași rezultate miraculoase, dacă aveți răbdare cu voi.”

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513