REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 16 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6884
14.8° Constanța Miercuri, 16 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6884
 

Alertă! Vezi ce s-a descoperit în parfumuri de la brand-uri de renume precum, Paco Rabanne, Hugo Boss

Alertă! Vezi ce s-a descoperit în parfumuri de la brand-uri de renume precum, Paco Rabanne, Hugo Boss

Mariana MURAT 15 octombrie 2024 | 12:39 787

Mai multe parfumuri și ape de toaletă de la branduri de renume au fost identificate ca având în compoziție o substanță chimică interzisă, potențial periculoasă pentru sănătate. Aplicația InfoCons pentru protecția consumatorilor a emis o serie de alerte privind aceste produse cosmetice.
 

Alerta! Vezi ce s-a descoperit in parfumuri de la brand-uri de renume precum, Paco Rabanne, Hugo Boss

Substanța problematică este 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă, cunoscută și sub numele de BMHCA, care este interzisă în produsele cosmetice conform reglementărilor europene. Aceasta poate afecta sistemul reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii.

Printre produsele semnalate se numără „Lady Million" de la Paco Rabanne, „Magnifique" de la Lancome Paris, „X Hugo X" de la Hugo Boss, „Elite Gentleman Untailored" de la Avon Cosmetics, „Victory League" de la Adidas, „Cheap and Chic" de la Moschino și „Versace pour Homme" de la Versace. Aceste produse, deși sunt vândute de mărci de lux, nu respectă Regulamentul european privind produsele cosmetice din cauza prezenței BMHCA în compoziția lor.

Produsele identificate în sistemul european de alertă prezintă un risc direct pentru consumatori și pot fi găsite atât în magazine fizice, cât și pe platforme online de vânzare din întreaga Uniune Europeană. Organizația recomandă consumatorilor să fie atenți și să folosească aplicația pentru a verifica alertele înainte de a achiziționa produse cosmetice, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In general romanii nu gasesc pe piata marfuri care sa fie pe masura preturilor cocosabile in raport cu similarele de pe pietele straine. Consumam cacaturi dar ne inchipuim ca suntem intr-o economie de piata libera. Nu gasim mai nimic original. Droguri da,e plin de ele ,pentru toate varstele si posibilitatile financiare. O haina,o bere,o tigara, un televizor,ceva acolo ca pe vremuri,cand marcile insemnau si tara de unde provin,calitate. Cumperi ceva cu nume american sau japonez,labarit in China,dar scump ca si cum ar fi original. Sapunuri,parfumuri,orice,este contrafacut,insa acoperit de acte,cica se respecta niste retete. Pe dracu! Romania e tara condusa de lasi nemernici care lasa libera mizeria mafiota internationala si nationala . Da,ne meritam soarta. Vrem o tara ca afara? O avem,ca acolo unde este naspa .
4
0
Controlați și parfumurile care le fură Scupra Mihai..și vedeți ce conțin?? Asta se lauda ca le fura din aeroporturi,dar el le aduce la turci și angro București, la văzut lumea când cumpara de acolo...și păcălește lumea ca-s originale..sifonul numărul 1 al jud.Constanta,praduitorul orașului...gunoiul asta
1
0
Să vezi ce interzise găsești în fructele și legumele autohtone.Zicem și noi de alții, dar suntem mai bandiți ca bandiții. Paiul și bârna din ochi.
9
0

REPLICA


LOTO

6/49
13182230110
5/49
3919223336
joker
6271712445