REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Aleşii britanici arestaţi pentru infracţiuni sexuale riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

Aleşii britanici arestaţi pentru infracţiuni sexuale riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului

A.F. 15 mai 2024 | 00:00 849

Aleşii britanici riscă să li se interzică accesul în incinta Parlamentului dacă au fost arestaţi pentru infracţiuni grave de natură sexuală sau violentă, potrivit unui amendament adoptat luni seara, relatează AFP.

Alesii britanici arestati pentru infractiuni sexuale risca sa li se interzica accesul in incinta Parlamentului

Scandalurile legate de violuri, agresiuni sexuale şi hărţuire au marcat activitatea Parlamentului de la Westminster de-a lungul anilor, cu mai multe cazuri intens mediatizate în ultimele luni, până la punctul în care a primit uneori porecla de "Pestminster".

Iniţial, serviciile Camerei Comunelor au propus stabilirea unei evaluări a riscurilor pentru a determina dacă un parlamentar ar trebui declarat persona non grata în Parlament în cazul arestării sale.

Pragul propus a fost apoi stabilit la inculpare, însă în final, un amendament depus de deputata Wendy Chamberlain (partidul Liberal Democrat) prin care se restabileşte pragul arestării, a fost adoptat cu 170 de voturi pentru şi 169 împotrivă.

Până acum, parlamentarii implicaţi în astfel de cazuri nu s-au mai prezentat în Parlament doar pe baza unor acorduri voluntare, de la caz la caz, cu partidele lor politice.

"Nu este vorba despre vinovăţia sau nevinovăţia indiferent oricărui deputat, ci despre protecţie", a declarat Wendy Chamberlain, subliniind necesitatea ca "Parlamentul să fie un loc de muncă la fel de sigur ca oricare altul şi ca toată lumea să fie trasă la răspundere conform unor reguli similare".

Măsura a fost salutată şi de sindicatul funcţionarilor publici FDA, al cărui secretar general Dave Penman a calificat-o drept o "victorie importantă". "Parlamentul este locul de muncă pentru mii de persoane, iar aceste noi proceduri formale oferă personalului mediul de lucru sigur pe care îl merită şi pe care l-ar aştepta de la orice alt loc de muncă", a adăugat el.

Printre oponenţi, deputatul conservator Michael Ellis a subliniat că o persoană nu ar trebui să fie supusă unei astfel de măsuri până când vinovăţia sa nu este "dovedită", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510