REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Aleșii locali s-au întrecut în mesaje și urări, de Ziua Națională a României! Video

Aleșii locali s-au întrecut în mesaje și urări, de Ziua Națională a României! Video

Andreea VREJOIU 2 decembrie 2022 | 00:00 286

Ca în fiecare an, aleșii locali, cât și cei de la nivel national s-au întrecut în mesaje de felicitare dedicate zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a Românilor. La Constanța, printre cei care au transmis mesaje încă de la primele ore se numără și primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, Președintele CJC, Mihai Lupu, vicepreședintii Stelian Gima și Petre Enciu, Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, dar și primarii din județ.

Ziua Naţională a României a fost serbată pe 1 Decembrie, şi are o însemnătate specială în țara noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.


La Constanța, oamenii au îndurat frigul pentru a aștepta începerea parade militare. Festivitățile organizate în cinstea zilei de 1 Decembrie s-au încheiat cu un foc de artificii în culorile tricolorului, foc de artificii dat deasupra Palatului Administrativ.

Vergil Chițac

,,104 ani de la Marea Unire. Au fost ani buni și grei deopotrivă, marcați și de tragedii, dar și de victorii istorice. Ne-am ridicat, ne-am prăbuțit, apoi am învățat să ne ridicăm din nou. Se putea mai mult? Probabil că da. Dar, dacă am reținut ceva în toți acești ani, acel lucru este că, indiferent prin câte momente de cumpănă am trecut, am fost întotdeauna capabili să o luăm de la început. Drept dovadă, ne vine să credem sau nu, în ciuda tuturor dramelor și preocupărilor istorice, România de astăzi este mai sănătoasă și mai prosperă decât a fost vreodată. Iar datortiă acestuit spirit extraordinar avem toate motivele să fim mândri. La mulți ani, România!”, a transmis Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Silviu Coșa

Silviu Coșa: În această zi sfântă a Unirii, vă pot spune că suntem bine

Și Silviu Coșa, Prefectul Județului Constanța, a transmis un mesaj constănțenilor. ,,În această zi sfântă a Unirii, vă pot spune că suntem bine. Asta pentru că tinerii români înțeleg patriotismul, știu ce înseamnă dragostea de țară și de comunitate. Noi, autoritățile, părinții, educatorii, trebuie doar să le pavăm drumul, să le facilităm condițiile necesare, prin care să le dovedim că ne pasă de viitorul lor. Pentru că viitorul nu poate exista fără prețuirea trecutului și fără acțiuni hotărâte ale prezentului. La mulți ani, români!”,a fost mesajul Prefectului Județului Constanța, Silviu Iulian Coșa.

Mihai Lupu

Mihai Lupu, președintele CJC: Cu încredere, vom reuși să mergem înainte, indiferent de vremuri

„1 decembrie e ziua în care s-a înfăptuit România, o țară ancorată în realitatea europeană, cu aspirații și perspective de dezvoltare. Au trecut mai bine de 100 de ani de la momentul istoric de la Alba Iulia, iar spiritul de atunci ne definește și azi. A fi român nu ține doar de a te fi născut pe aceste meleaguri, a fi român este despre credință și solidaritate. Avem o Românie care sărbătorește 104 ani de Unire. Avem concepții diferite despre modul cum trebuie administrată această țară, dar trebuie să mergem cu toții pe drumul cel bune. Cu încredere, vom reuși să mergem înainte, indiferent de vremuri”, a spus Mihai Lupu, șeful Consiliului Județean Constanța.

Video:

Viceprimarii Constnței, mesaj de Ziua României

,,1 Decembrie reprezintă un simbol al devotamentului de care înaintaşii noştri au dat dovadă, timp de generaţii, pentru a atinge obiectivul unităţii naţionale.

Marius Oprișan, Petre Enciu, Florin Cocargeanu și Ionuț Rusu

Aniversarea a 104 ani de la Marea Unire este un bun prilej de a reflecta la cum vrem să arate ţara noastră şi la drumul european pe îl avem de parcurs, pentru a duce mai departe această extraordinară moştenire a libertăţii!  La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a transmis Florin Cocargeanu.

,,Astăzi sărbătorim Ziua Națională a României, dar și Ziua Marii Uniri - evenimentul fondator al statului român modern. Un moment care, parafrazându-l pe Nicolae Bălcescu, este rezultatul "lucrării poporului român asupra lui însuși" de peste o mie de ani.

Această zi este un moment aniversar emoționant și remarcabil, dar și un bun prilej pentru noi toți de a ne aminti de generația care a lăsat orgoliile politice deoparte și s-a reunit în jurul interesului național, făcând posibilă România Mare. Acest moment din istoria tării ne învață că numai prin curaj, coeziune și solidaritate putem răzbi prin momente grele.

De aceea, mesajul meu către toți românii este de a ne uni eforturile - ca națiune, dar și la nivel individual - pentru a continua procesul de modernizare al României și de a construi o țară mai bună, mai puternică și mai prosperă, cu interese si priorități naționale bine definite. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”, a fost mesajul viceprimarului Ionuț Rusu.

Cristian Radu

Primarii din județ au sărbătorit alături de cetățeni

La Mangalia, ca în fiecare an, primarul Cristian Radu, s-a aflat printre locuitorii Mangaliei, la manifestările de Ziua Națională a României. După festivități, mangalioții au fost invitați la o gustare tradițională. ,,Ca în fiecare an, după festivitatea oficială prilejuită de Ziua Națională a României, am sărbătorit împreună cu locuitorii Mangaliei, în Piața Republicii. Cu ocazia acestui eveniment deosebit, Primăria a pregătit o gustare tradițională caldă pentru cei prezenți. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, Radu Cristian, primar Manglia

Costel Dumitrașcu, Marilena Dragnea și Florin Chelaru

Și la Năvodari a fost organizată, ca în fiecare an, o paradă militară. De asemenea, au fost depuse coroane. Alături de primar au fost și consilierii locali din Năvodari, viceprimarul Dumitrașcu, dar și subprefectul Marilena Dragnea. ,,“Patria e locul unde am iubit și am fost iubit!” Așa definea Alecu Russo apartenența neamului românesc la aceste meleaguri binecuvântate, dar și înecate în jertfe și sânge! România este ceea ce purtăm cu toții în inimă, este aerul pe care îl respirăm și dimineața tuturor speranțelor și viselor noastre! La mulți ani, România! La mulți ani, dragii mei năvodăreni!”, Florin Chelaru.

Liviu Negoiță, în dreapta

,,În acest an se împlinesc 104 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 De Ziua Naţională a Romaniei în Cernavoda au avut loc o serie de manifestări organizate de administratia publică locală - parade militare, depuneri de coroane pentru soldații care au murit în lupta pentru unirea provinciilor istorice românești, precum şi alte ceremonii şi manifestări socio-culturale.

Astfel, după întonarea Imnului de stat al României și arborarea drapelului, a avut loc o slujbă religioasă urmată de depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor, de către conducerea Administrației publice locale, consilieri locali, reprezentanți ai Unităților Militare din localitate și ai structurilor de menținere a ordinii publice, precum și ai societăților comerciale, ONG uri, elevi însoțiți de cadre didactice și ai partidelor politice care și-au exprimat dorința de a participa la ceremonie. De asemenea, la parada militară au defilat peste 100 de reprezentanți ai structurilor din cadrul Armatei, Jandarmeriei și ISU Dobrogea. Prezenți la manifestări din partea organizației Județene PNL Constanța au fost domnul deputat Marian Crușoveanu și doamna Geanina Ionela Topolov, consilier județean, lider de grup al consilierilor județeni PNL.

Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, participanții la eveniment au putut să deguste tradiționalul meniu – fasole cu carnați, oferit de administrația publică locală.  La mulţi ani, România! La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla!”, Liviu Negoiță, primarul orașului Cernavodă.

spectacol organizat la Medgidia

Și Primăria Medgidia a organizat o serie de manifestări menite să readucă în prezent emoția și bucuria acelor vremuri în rândul cetățenilor municipiului. Programul a debutat cu o ceremonie religioasă în cinstea eroilor neamului românesc, urmată de o depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor Români și o solemnă defilare a Detașamentului de Onoare al Armatei Române.

,,În continuarea programului festiv, locuitorii municipiului au fost întâmpinați în Piațeta Decebal de surprize plăcute precum un incendiar concert de muzică populară susținut de artista Maria Luiza Mih și Ceterașii din Maramureș.
În ciuda vremii ploioase, publicul prezent la eveniment nu a ezitat să se strangă într-o antrenantă horă urmată de servirea gustoaselor porții de fasole tradițională. La mulți ani, România! La mulți ani, români!”
au transmis reprezentanții Primăriei Medgidia.  

Aceastea sunt doar câteva dintre mesajele transmise de reprezentanții autorităților locale din județul Constanța.

 

 

 

 

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436