REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Aleșii neamului uită de politică și intră în bucătărie să gătească pentru masa de Paște!

Aleșii neamului uită de politică și intră în bucătărie să gătească pentru masa de Paște!

Virgil STOIAN 15 aprilie 2023 | 00:00 1334

Mai este doar o zi până la Paște și, ca în fiecare an, reporterii Replica de Constanța au luat pulsul politicienilor pentru a afla dacă preferă să petreacă în familie, cu bucate tradiționale sau cine știe ce fonfleuri ori dacă aleg să plec în țări străine. Totodată, am încercat și să aflăm cât de mult se implică aceștia în prepararea mâncărurilor tradiționale sau doar ajută la golirea meselor.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!

Anul acesta, se pare că politicienii aleg să își petreacă sărbătorile pascale în mijlocul familiei, cu masa plină de drob, cozonac și alte bunătățuri.
Fostul deputat George Vișan, acum director comercial în cadrul CNAPM, se declară un tradiționalist în privința mesei de Paște: ” Fiind crescut și educat într-o familie de țărani dobrogeni, nu pot aprecia decât bucatele tradiționale românești! Această Sfântă Sărbătoare o asociez cu un prilej minunat în care toată familia se reunește în casa părintească!Cât despre gătit sau încondeiat ouă, sunt activități de care nu m-am ocupat până acum, deoarece nu am înclinații vocaționale în acest sens! Mama, soția, fiica, surorile mele, soacra se ocupă de  pregătirile pentru Sărbătoarea Pascală!Paște binecuvântat, tuturor!” a transmis acesta.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!George Vișan

Țuțuianu e ajutor de bucătar

Deputatul PSD, Horia Țuțuianu, recunoaște că nu prea se pricepe la gătit însă, împreună cu băieții săi, este un ajutor de nădejde: ” Atunci când vorbim despre sărbători, locul în care le petreci cred că este mai puțin important. Oamenii de care ești înconjurat fac diferența. Iar eu prefer să fiu alături de familie și prieteni. Am petrecut sărbătorile pascale și acasă, și în țară și în străinătate, dar întotdeauna alături de oameni dragi. Anul acesta rămânem acasă. Este mai bine ca oriunde! Masa de sărbători înseamnă categoric bucate tradiționale. Implicare activă în pregătirea bucatelor de sărbători… da. Dar nu ca chef bucătar, mai degrabă ca… ajutor de bucătar. Recunosc, gătitul nu este o pasiune dar am oferit întotdeauna o mână de ajutor soției în bucătărie. Mai ales că, la rândul meu am alte două ajutoare de nădejde, băieții. Suntem împreună o echipă, chiar și în bucătărie. Cât despre vopsitul ouălor, aici avem deja împământenită o tradiție, avem o întreagă procedură stabilită, fiecare cu responsabilitățile lui, în funcție de abilitățile fiecăruia.” a încheiat fostul președinte al CJ Constanța.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Horia Țuțuianu

Vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu, încearcă să nu facă excese culinare și preferă să petreacă în sânul familiei: ”Sărbătorile religioase le petrec întotdeauna acasă. Sunt de părere că au menirea să ne apropie mai mult de familie, de rude, de prieteni. De cele mai multe ori, nu sunt adeptul bucatelor tradiționale. Încerc să mănânc cât mai sănătos și cât mai puțin posibil, ori tradiția noastră culinară pune în prim plan, de cele mai multe ori, din păcate, gustul și cantitatea. Dar nu sunt un excentric, sunt dispus să fac excepții cu anumite ocazii și mai cu seamă de sărbători de dragul celor din jur. Nu pregătesc preparate complexe de sărbători și nici mese îmbelșugate nu organizez. Mai ales dacă pregătirea lor decurge după sacrificarea animalelor în curte, un obicei foarte primitiv la români. Paște cât mai Fericit tuturor, așa cum și le dorește fiecare, cu sau fără belșug culinar”.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Petre Enciu

Și Teodorovici stă acasă de Paște


Fostul ministru al finanțelor Orlando Teodorovici alege să își petreacă sărbătorile acasă: ” Toate sfintele sărbători Pascale le-am petrecut în România, în mod tradițional, cu bucate românești! Implicarea în toată activitatea specifică acestor sărbători este întotdeauna cu drag și în funcție de timpul liber! Vă doresc un Paște fericit împreună cu cei dragi!!!” la fel ca și viceprimarul Florin Cocargeanu: ” Sărbătorile le petrec acasă, in Constanta. Prefer mâncarea românească și îmi plac preparatele tradiționale de Paște, dar nu prea mă implic în gătit.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Ionuț Rusu

Rusu gătește preparatele

Viceprimarul Ionuț Rusu a declarat că se va implica în gătirea bucatelor de Paște: ” Acasă voi petrece sărbătorile și eu voi găti, ca în fiecare an”, spre deosebire de consilierul județean Răzvan Filipescu care se bazează pe calitățile de bucătar ale mamei sale: ” Le petrec acasă, în  Constanța, în familie, iubesc mâncarea românească, sunt gurmand din naștere,  mama face cel mai bun drob în coastă de miel (rețetă secretă), iar împreună cu soția și fetița vopsim ouă și facem salam de biscuiți. Mă implic activ la grătare, acolo e punctul meu forte.”.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Mircea Banias

Banias doar aprovizionează, nu gătește


Mircea Banias, deputat PNL, se ocupă în special de aprovizionare: ” Întotdeauna petrec Sărbătoarea Învierii Domnului acasă, cu familia. Evident, sunt adeptul bucatelor tradiționale, românești. Rolul meu este în aprovizionare, cu gătitul mai puțin.” Nici deputat PSD Lucian Lungoci nu participă la gătit: ” Acasă de sărbători, însă mai puțin prin bucătărie. Se ocupă soția. Bineînțeles că prefer preparatele românești, iar de Paște nu poți înlocui masa tradițională cu preparate de import. Cozonacul făcut în casă nu are egal”, spre deosebire de fostul premier, Ludovic Orban: ” Petrec Paștele acasă. Mai particip uneori la gătit. Servim bucate tradiționale.”.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Ludovic Orban


Cristina Rizea, deputat REPER, este ajutată, la prepararea mesei de Paște, de cei doi băieți, iar apoi petrece alături de cei dragi: ” De obicei sunt acasă, copiii sunt cei care vopsesc ouăle și taie legume pentru salata Bœuf, întregul proces începe cu 3 zile înainte când pun carnea la marinat și pregătesc prăjiturile. În seara de înviere, după ce luăm lumina și pasca, ciocnim ouă și mâncăm cozonac. În prima zi de Paște mergem la bunici iar apoi așteptăm finii și prietenii la masă.

Alesii neamului uita de politica si intra in bucatarie sa gateasca pentru masa de Paste!Băiatul Cristinei Rizea

Indiferent că ajută sau nu la prepararea bucatelor, că stau acasă sau pleacă prin țări străine, e important că politicienii uită, măcar pentru câteva zile, de politica cea de toate zilele. Le urăm și noi un Paște fericit!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca pe ei nu ii interesează ce gatesc eu, pe mine de ce m-ar interesa?
1
0
Aveți idee daca au gătit și anul trecut sau sunt atât de p******i încât vor sa ii vedem cat de " simpli" sunt?
4
0
Este vorba despre niste canalii care vor sa pozeze in oameni onesti , cu frica de D-zeu , vedem in perioada asta o sarabanda de mesaje frumos colorate platite cu bani publici deturnati de partidele politice pentru cosmetizarea imaginii lor mizerabile . Bai ordinarilor , Felix Stroe , Mircea Banias , Horia Tutuianu , Ion Dumitrache , Daniel Georgescu - primar Limanu , Gheorghe Stelian - primar Topraisar , Resit Taner - primar Tuzla sau Iulian Soceanu - primar Techirghiol , fericirea oamenilor nu se naste din ipocrizia voastra , incetati sa mai folositi banul public in interes personal si lasati in locul vostru oameni apolitici competenti . Oamenii s-au saturat de modul in care se face politica in Romania , reformarea partidelor politice este o obligatie !!!
10
1
Sunt "culesii" lor, nu aleșii neamului!!!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510