REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Alexandru Bobe, de la Universitatea Ovidius, are leafa mai mare decât rectorul Iliescu

Alexandru Bobe, de la Universitatea Ovidius, are leafa mai mare decât rectorul Iliescu

Replica API 23 iulie 2022 | 23:50 5865

Alexandru Bobe, prorector la Universitatea Ovidius, care, în urmă cu câțiva ani, se trăgea în poze cu Decebal Făgădău şi cu fostul premier Viorica Dăncilă, încasează o căruță de bani de la Universitatea Ovidius. În afară de salariul lunar, de aproape 18.000 de lei, rectorul bifează milioane și din contractele pe care le-a obținut de la instituția angajatoare. Anul trecut, de exemplu, în septembrie, a ”supt” 2,6 milioane de lei, în urma unui contract atribuit după o competiție națională. Cel mai nou proiect câștigat a fost atribuit în luna mai a.c., după ce anterior, în luna aprilie, a mai semnat un proiect pe bani frumoși. Așa se face că Bobe ajunge să câștige mai mult decât rectorul Marcel Iliescu.

Salariile din învățământul universitar sunt mai mult decât motivante, mai ales dacă universitatea are posibilitatea să ofere un plus de salarizare din venituri proprii. Pentru că baza legală ca să facă lucrul acesta există, unii profesori ajung, astfel, să câștige mai mult decât rectorii. Astfel de situații regăsim și la Universitatea Ovidius, unde prorectorul Alexandru Bobe are un salariu de aproape 18.000 lei pe lună, mai mult decât rectorul Marcel Iliescu, acesta din urmă câștigând puțin peste 16.000 de lei. Dar, să nu credeți că Bobe stă doar în leafa pe care o câștigă, el înghite bani, tot de la Universitatea Ovidius, și din contractele pe care le câștigă.

În ultimele luni, prorectorul a bifat nu mai mult de trei contracte cu instituția angajatoare. Cum a reușit? El știe cel mai bine… probabil îl recomandă competențele. Cel mai ”gros” proiect câștigat a fost atribuit în septembrie 2021, iar titulatura lui este următoarea: PN-III-P2-2.1-SOL 2021-0024. Durata contractului este de 20 de luni, iar valoarea este de 2.682.329, bani încasați de Bobe.

Bobe, alături de Decebal Făgădău și Viorica Dăncilă

Pe 12 aprilie a.c. a mai semnat un contract, ”CNFIS-FDI-2022-0298”, cu durata de 8 luni și cu o valoare de 21.000 lei, bani, de asemenea, încasați de Alexandru Bode. Prorectorul a mai bifat 283.650 lei, după ce a semnat, pe 9 mai a.c., contractul CNFIS-FDI-2022-0211, durata tot de 8 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma cac in capu tau ala gras si plin de SUNCA g***a
0
0
Noi mîncam sushi!
0
0
Asta care si scris articolul esti un distrus mintal si un frustrat in p**a mea mars inapoi acasa in garsoniera aia in p**a mea luata din banii lu ma-ta aia g***a
1
0
Salariile cadrelor didactice normale sunt foarte mici. Oamenii numara banii de la un salariu la altul. Doar cei cu functii au salarii si sporuri mari. Atat.
1
0
Daca ati stii ce salarii mici incaseaza cadrele didactice fara functii de conducere.... Nu sunt deloc mari salariile pentru majoritatea cadrelor didactice, sunt chiar mici. Daca esti cinstit si traiesti doar din salariu trebuie sa iti numeri bine banii de la un salariu la altul.
1
0
Zici ca nu-ti pasa si esti curat? Ai inceput sa-ti scrii singur comentarii favorabile? Au trecut vremurile in care aveai oameni care postau de pe mai multe ip-uri simultan pentru tine?
1
0
Bobe tu nici nu stii sa numeri atatia bani cati face Mitra din meditatii si nu o deranjeaza nimeni, iti da cu virgula de la prea multe zerouri
2
0
Bobe daca ai sti tu cati bani face Mitra din meditatii nu poti sa faci atatea proiecte si salarii in zece vieti cat baga ea studenti in sufragerie claie peste gramada. Mai invatati cum se fac banii
1
0
Ooopa, sare Vancea in ajutorul asociatului Bobe ! Stie toata lumea cum functioneaza UOC. Profesorii incaseaza de la examene si sunt sustinuti de decani. Decanii au format un grup pe care Bobe il controleaza. El a facut cartile sa fie numiti de Iliescu. Asa ca toti sunt multumiti.
1
0
Un articol stupid.
1
0
Hai mai, ce drk, Bobitza mic copil ! Il cappo del tutti cappi a fost, este si va fi Booordeiii ! Dom Petrica - cel mai cel !
0
0
I se rupe lui Bobe de comentarii. Isi justifica veniturile la orice control de fond. Pentru ce mama naibii sa-si faca griji pentru toti nebunii? Niciodata nu-i poti multumi pe toti. Iar romanu asa e el, invidios si rautacios cand nu-l duce inteligenta. Se uita in curtea vecinului. Aduce proiecte, bune-proaste, dar aduce. Ca sa manipulezi o achizitie inseamna multe documente care trec prin multe maini. Cine naiba se mai incurca cu asa ceva ca se duce vorba imediat. Dar natia romaneasca va fi intotdeauna plina de intrigi, ura, dusmanie, rautate si tampenii.
3
0
Deci omul a fost inventat de infractorul de Epure. El practic ciubucareste tot ce inseamna achizitii, lucrari de constructii si intretinere, servicii de paza si mentenanta, inparte locurile de cazare in camin. Deci babuinul asta care atentie inca are gradul de lector este de peste 10 ani Prorector si la toate contractele unversitatii percepe 10%. Nu inteleg cum babuinul asta este inca in libertate la cata spaga percepe
2
0
ei au salarii de mii de lei si muncitorii au salarii f mici si ii muncesc de nu mai stiu de ei, nu stiu nici pe ce post au fost angajati ptr ca ii folosesc in toate partile....niste hoti
0
0
Descurcareti machedonii astia din student mediocru ....s-a lansat cu avand inca din timpul studentiei
1
0
Vancea este papusarul sef, DGA,Achizitii,Personal,Decani doar ca ea totul este la negru,nu din proiecte castigate.
0
0
Ceva normal in tara idiotilor
0
0
Dancila si Fagadau combinatie de mare show cu Bobe pe platou. Bobe si slugile lui au deraiat UOC din drumul european. Bobe si acolitii lui spagari sunt vinovati pentru dezastrul din univerisitate. Dupa ce a fost valetul lui Epure, a lui Rugina si acum se vrea seful lui Iliescu, acest toxic personaj vrea sa fie secretar de stat in minister. Iliescu plateste oalele sparte. PNL si PSD sunt sustinatorii acestor personaje.
0
0
ce dragalas e el asa rosu in obrajori, umflatel si micut asa. cum incearca el sa fie pedant,dar nu-l ajuta natura.
0
0
Daca nu era procurorul Cerbu de la DNA Bucuresti mai faceam un bloc cu 11 nivele din cotizatia candidatilor la admitere.Banii de la 10 candidati imi ajungeau pentru teren, iar cu banii de la alti candidati imi faceam interioarele. N-a fost sa fie de la atata lacomie.Am din ce sa traiesc, doar ca acum cheltuiesc din buzunar si nu de la studenti. Toata familia o duce bine cu bani de la examene. Si nepotii vor trai bine.
2
0
Daca nu era facatura din 2013 ajungeam primarul judetului constanta.Si hingherii trebuiau sa dea 100 de euro ca sa prinda maidanezii
4
2
Bobitza cel mai mare talhar UOC. Aduna spagile decanilor si directorilor. Caracatita coruptiei din UOC este cunoscuta de toti. Toate achizitiile sunt pe filiera Bobe. Din 2016 in UOC toti sunt ai echipei Vancea. Bobe. Stoica. Studentii dau spaga. Licitatiile sunt cu spaga. Licentele se cumpara. Bobe este coordonatorul coruptilor si totul este bine.
3
0
Boby, este un geniu al matematicii!
1
2
a angajat toti machidonii cu toate neamurile lor in universitatea ovidius
1
0
Acest lectoras este cel mai toxic personaj din toata universitatea. Nu are nici o treaba cu mediul academic! Se stie ca miroase a spaga, intelegeri oculte si miros suburban peste tot pe unde calca. Can nu l-or mai sprijini serviciile, atunci sa te tii, umflatule!
2
0
Excelente veleitati de remora, figura si aspect de macelar, efort enorm de a masca prosperitatea......ce mai, are stofa de viitor rector plin.
0
0
La banii astia si painea poate sa coste 20 lei. Inseamna ca,, creditul e facut la deruta. Ce de banet.
1
0
Hahahaha, Bobita, Bobita, nu te mai saturi! Tine bine de prietenia cu Filisan ptr ca in scurt timp, o sa iti foloseasca.
0
0
Se vede de la o posta ca asta-i articol scris de Muirela Pascalll
0
0
Un oportunist, un spagar...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513