REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
30.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alexandru Ionescu, candidatul PNL, este hotărât să câștige Primăria comunei Lumina. Video

Alexandru Ionescu, candidatul PNL, este hotărât să câștige Primăria comunei Lumina. Video

Emilia BABU, A.C. 15 mai 2024 | 00:00 3156

Alexandru Ionescu, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria comunei Lumina, s-a aflat în cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiectele sale pentru comunitatea pe care o reprezintă. Și, pentru că tot a început, oficial, campania, Alexandru Ionescu a vorbit și despre alegeri, dar și despre contracandidați.

Alexandru Ionescu, candidatul PNL, este hotarat sa castige Primaria comunei Lumina. Video

În debutul interviului, candidatul PNL pentru Primăria comunei Lumina, Alexandru Ionescu, a vorbit despre echipa de consilieri menită să aducă schimbarea în comună. ,,Locuitorii comunei Lumina merită să simtă că administrația locală este alături de ei și tocmai de aceea sloganul ,,Umăr la umăr” se referă exclusiv la cetățeni, pentru că împreună putem să facem schimbarea. Este un drum la care plecăm într-o echipă, plecăm de la viitorul președintele CJ, Florin Mitroi, împreună cu echipa mea de consilieri, oameni cu calificări pe o paletă largă, cu oameni tineri cu putere de muncă, care își doresc să demonstreze că se poate mai mult și mai bine, dar și alături de cetățeni care, din discuțiile purtate pe stradă, ne invocă faptul că relația dintre administrație și cetățean lasă de dorit. În spatele candidatului stau oameni cu experiență. Vă spun că aproximativ 60% sunt tineri, 40% sunt femei, ceea ce face un mixt foarte dinamic. Avem de la antreprenori, medic veterinar, directori, operatori economici, fermieri. Avem oameni din aproape toate domeniile. Există un program de audiență, problema se pune că nu întotdeauna este de găsit actualul primar. Acesta a motivat această lipsă din rândul cetățenilor datorită faptului că s-a străduit să aducă proiecte pentru comunitate. Actualul primar a reușit ce au reușit toți primarii, nimic deosebit față de ceilalți, proiecte prin PNRR și Anghel Saligny. Părerea mea este că numai cine nu a dorit să le acceseze nu le-a obținut. Cred că merităm mult mai multe proiecte”, a spus acesta.

Ce lipsește în comuna Lumina?

,,În primul rând, în comuna Lumina lipsește curățenia și asta este una dintre cele mai mari probleme. Lipsește o rețea de transport civilizată către municipiu, poziția noastră este excelentă și putem să dezvoltăm economic zona, pentru că este nevoie de investitori care să aducă bani la bugetul local. Avem satul Sibioara cu deschidere către lac, nu folosim deloc această oportunitate pentru sporturi nautice, spre exemplu. Trebuie creat un brand de comună, astfel Lumina să fie invidiată. Sunt localități în județ care sunt pe buzele tuturor, îmi doresc ca și de  localitatea noastră să vorbească toată lumea. Trecerea mea în acest partid a fost cumva făcută în mod firesc. Planurile lui Florin Mitroi cu privire la dezvoltarea județului, plecând de la exemplu de comună Valu lui Traian și care va fi replicată pe toată dimensiunea județului Constanța, m-a făcut să am încredere în acest partid. Este adevărat, sprijinul lui Florin Mitroi în calitatea dânsului m-a determinat să fac alegerea acestui partid”, a spus acesta.

Video 1:

Cu ce probleme se confruntă locuitorii comunei Lumina?

Totodată, Ionescu a vorbit și despre problemele majore cu care se confruntă comuna și care ar fi primele lucruri pe care le-ar schimba în calitate de primar al comunei Lumina? ,,Atribuțiile administrației publice nu au în subordine rețelele de distribuție atât a curentului, cât și a gazelor naturale. În schimb, modul de a trata probleme oamenilor poate fi schimbat. Trebuie făcute diligențe către acești operatori și să ne asigure că pot fi remediate  într-un timp mai scurt. Totuși, cred că ar putea să existe și un plan B, o școală să aibă un generator care să funcționeze în timpul întreruperilor, un dispensar are nevoie de curent electric să poată să funcționeze. Trebuie gândit un plan B, trebuie să găsim soluții. Există și surse suplimentare de energie electrică care să asigure flux continuu în activitate”, a spus Ionescu.

Totodată, a discutat și despre transportul metropolitan. ,,Mă tot întreb de ceva vreme de ce comuna Lumina nu este partener în această asociație de dezvoltare a transportului metropolitan alături de restul orașelor și comunelor. Cred că a fost un interes foarte bine pus la punct. Unul dintre proiectele majore ale lui Florin Mitroi este și transportul civilizat. Nu doar noi avem această problemă, ci și restul localităților din jurul nostru”, a spus acesta.

,,Primul lucru pe care îl vom face dacă vom câștiga alegerile este curățenie la modul general. Sunt foarte multe gunoaie în interiorul, cât și în exteriorul comunei. Avem o problemă cu a pune în aplicare un regulament intern de curățenie și ordine.  Într-o lună de zile am mers de cel puțin 2 ori pe fiecare stradă din comună și am stat de vorbă cu oamenii. Sunt zone cu anumite probleme, alte zone cu alte probleme. Sibioara necesită o linie de transport care să asigure legătura cu comuna Lumina, de unde trebuie să avem linie de legătură cu orașele. La fel și la Oituz. Satul Oituz nu este foarte mare, dar mai avem 2-3 străzi neasfaltate de aproximativ 30 de ani. Oamenii aceia nu au gaze naturale, costurile de racordare la canalizare sunt foarte mari, astfel trebuie să găsim o soluție pentru ei”, a mai spus Ionescu.

Ionescu: Cel mai puternic contracandidat este Dumitru Chiru

Despre contracandidați, Alexandru Ionescu nu a dorit să facă prea multe declarații. Cu toate astea, Ionescu consideră că principalul contracandidat este primarul în funcție, Dumitru Chiru, de la PSD. ,,Cel mai puternic contracandidat este clar Partidul Social Democrat și primarul în funcție, Dumitru Chiru, este contracandidatul cel mai feroce”, a spus acesta. Despre candidatul AUR, George Simion Alexandru a spus doar că este un băiat tânăr. ,,Vreau să am o campanie pașnică și curată, nu vreau să vorbesc despre contracandidați, ci despre mine și proiectele mele pe care le am pentru comună. Eu îmi văd de campania mea, discut cu oamenii, proiectele pe care le avem în plan sunt cele pe care ni le-au expus oamenii”, a conchis acesta.

Urmăriți interviul INTEGRAL în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510