REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Alexandru Ionescu vrea să schimbe fața comunei Lumina din bezna care a cuprins-o. Video

Alexandru Ionescu vrea să schimbe fața comunei Lumina din bezna care a cuprins-o. Video

Emilia BABU, Andreea VLAICU 21 mai 2024 | 00:00 948

Alexandru Ionescu, candidatul PNL pentru Primăria comunei Lumina, s-a aflat în cursul zilei de luni, 20 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiectele sale pentru comună și despre ce l-a determinat să candideze pentru funcția de primar. Totodată, îl acuză pe actualul primar că s-a apucat de lucrări de reabilitare în pragul alegerilor electorale.

Alexandru Ionescu vrea sa schimbe fata comunei Lumina din bezna care a cuprins-o. Video

În debutul interviului, candidatul din partea PNL la Primăria Lumina a vorbit despre motivul pentru care a decis să candideze pentru funcția de primar al comunei. „E o întrebare care îmi place. În ultima perioadă am mers din ușă în ușă. Am stat de vorbă cu câteva mii de oameni, pot să spun. Ceea ce îmi întărește ideea de candidat este să pot să fac oamenilor bine. Observ că oamenii au probleme la care, cumva, uităm să ne aplecăm, să ne adresăm lor, să putem să-i facem să aibă încredere unii în alții, în oamenii din administrație care pot să-i ajute să-și rezolve problemele. Unul dintre rolurile principale ale administrației locale ar fi să ajute oamenii să-și rezolve problemele, oricât de minore sunt ele. Ei trebuie să simtă implicarea, să simtă administrația locală că este aproape de ei, de nevoile lor”, a spus Ionescu.

Legat de relația dintre administrația locală și cetățean, candidatul PNL spune că își dorește ca echipa sa să vină în sprijinul oamenilor. „Părerea mea este că atunci când ești prea mult timp la putere, te confunzi cu ea. Tratezi de undeva de sus problemele cetățeanului sau poate te izolezi în alte probleme. Trebuie să ai un spectru larg, o echipă cu care să lucrezi. O echipă care să facă tot ce trebuie făcut în sprijinul cetățeanului. (...) Mi-aș dori să pot să demonstrez că echipa mea poate să facă treaba asta. Că poate să reprezinte un anumit cartier, o anumită zonă, o anumită comunitate”, a adăugat Alexandru Ionescu.

Video 1:

Despre bannerele PNL din precampania electorală, care între timp au ajuns răvășite și aruncate, candidatul la Primăria Lumina a spus că „Întâmplarea a făcut ca din 10 vreo 7 să fie așa, răvășite. Tind să cred că a fost o întâmplare”.

Alexandru Ionescu: Oamenii s-au săturat să fie păcăliți

Din campania electorală făcută printre oameni, Alexandru Ionescu și-a conturat ideea cum că localnicii nu vor să mai iasă la vot. Motivul? S-au săturat să fie mințiți. „Vreau să vă spun că foarte mulți dintre ei îmi spun că preferă să nu iasă la vot din cauza faptului că timp de 20 de ani, de când există comuna, s-au săturat să fie păcăliți, să nu spun altfel. S-au săturat să li se tot promită și să nu se întâmple. Pe mulți dintre ei reușim să îi convingem să vină la vot pentru că își doresc o schimbare. Sunt 20 de ani în care 2 primari au făcut schimb de fotolii ba de primar, ba de viceprimar. Oamenii îmi spun că nu mai pot. Îmi spun că nu mai au încredere în politicieni. Atunci când un edil își face treaba foarte bine, bănuiesc că nici concurență nu trebuie să fie mai deloc”, a relatat acesta.

Alexandru Ionescu vrea sa schimbe fata comunei Lumina din bezna care a cuprins-o. VideoAlexandru Ionescu

Candidatul PNL acuză că actuala administrație face lucrări doar de ochii cetățenilor

Alexandru Ionescu este revoltat de faptul că în ultima perioadă actualul primar s-a apucat de fel și fel de asfaltări și reabilitări pentru a atrage voturile cetățenilor. „Se observă în ultima lună o mare forfotă pe repede-înainte. Se asfaltează o stradă în Oituz, se asfaltează o stradă în Sibioara, se dă cu var. Vin Zilele Comunei, se organizează repede. Ieri am fost în Sibioara. Oamenii care au văzut că s-a asfaltat o stradă m-au întrebat de ce nu se fac alegeri odată la un an. Am zis că am putea să le organizăm și odată la 6 luni, dacă reușim să motivăm administrația să asfalteze. Gândiți-vă că dacă anul acesta, din bugetul local, au reușit asfaltarea a 2 străzi, una în Sibioara și una în Oituz, mai au de asfaltat câte 5 străzi în fiecare localitate. Anul trecut, cu banii din bugetul local, cu care se puteau asfalta aceste 2 străzi, nu au putut fi asfaltate? Acum 3 ani nu?”, a spus candidatul PNL.

Ionescu vrea să facă curățenie în sufletul oamenilor

Cât despre proiecte, candidatul PNL spune că vrea să înceapă cu curățenia, atât a comunei cât și sufletește. „Primul proiect înseamnă curățenie. Începând de la curățenia fizică pe străzi la cum tratăm oamenii, facem curățenie în noi, în primul rând. Mă uimește că văd pe rețele ură. Suntem cumva plini de ură și asta nu am cum s-o înțeleg. Sunt un tip care empatizează ușor. Înțeleg, pot și îmi place să ajut oamenii. Primul lucru pe care vreau să-l schimbăm este relația dintre oameni. Vreau să îi fac fericiți. Să nu mai aibă probleme cu asfaltul, aducțiunile de apă și de canalizare de la Oituz, cu gaze la Oituz, cu canalizare la Sibioara, cu transportul în comun”, a mai spus acesta.

Video 2:

Campania electorală a contracandidaților săi este una agresivă

Dacă Ionescu are o campanie electorală pașnică, nu se poate spune același lucru și despre contracandidații săi, care, potrivit acestuia, îl atacă pe rețelele de socializare. „Eu și echipa mea facem cu greu față atacului de pe rețelele de socializare. Și oamenii din echipa mea sunt oameni. La un moment dat reacționează pentru că văd că lucrurile nu sunt reale. Au auzit o frântură și l-au transformat într-un dezastru, într-o ură, într-o minciună grosolană. Eu nu cred că sunt umăr la umăr cu ei (n. red. contracandidații săi), cred că sunt umăr la umăr cu Mitroi, undeva mai sus. Noi ne-am delimitat de genul acesta de campanie. Întotdeauna am crezut că adevărul este cel care primează. Lucrurile se vor liniști peste 3 săptămâni. Vom intra din nou în normal”, a spus Alexandru Ionescu.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436