REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, candidează pentru funcția de președinte al ASF

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, candidează pentru funcția de președinte al ASF

Andreea CONDURACHE 17 decembrie 2023 | 00:00 1651

Alexandru Petrescu, actual președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei, și-a depus candidatura și este favorit pentru a prelua șefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), conform informațiilor Economedia.

 Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, candideaza pentru functia de presedinte al ASFAlexandru Petrescu, actual președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale

Candidaturile pentru conducerea ASF s-au putut depune până vineri, la ora 14.00, la secretariatul general al Camerei Deputaților sau al Senatului. Luni, la ora 13.00, vor avea loc audierile și avizul, în timp ce la ora 14.30 va avea loc plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului.

Pentru funcția de vicepreședinte pe piața de capital, favorită este Gabriela Horga, deputat PNL. Și-au mai depus candidatura Nini Săpunaru, Coca Constantinescu, Sorin Mititelu, Dan Armeanu și Călin Rangu, scrie Financial Intelligence.

Publicația arată că pentru funcțiile de membru și-au depus candidaturile Aura Socol, Ovidiu Wlassopol, Jozsef Birtalan – UDMR, Radu Toia , Andrei Rizoiu – AUR, Cătălin Mancas, Mircea Oancea.

Aceștia și-au depus candidaturile la Camera Deputaților.

Sursele Financial Intelliegence susțin că pe lista de la Senat s-au înscris Ioan Țară și Sorin Florescu, pentru funcția de prim-vicepreședinte și vicepreședinte.

Salariile din ASF, printre cele mai mari din România

Salariile de la ASF sunt unele dintre cele mai mari din România, de exemplu actualul președinte ASF Nicu Marcu încasând anul trecut peste 25.000 euro brut pe lună.

Șefii și angajații Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) primesc 16 salarii anuale, după ce conducerea a decis să acorde, pe lângă cele 12 salarii anuale și cele suplimentare de Crăciun și de primă de perfomanță, alte două salarii pentru vacanța mare și pentru ziua ASF. Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut public contractul colectiv de muncă de la ASF, pe care l-a obținut în urma unui proces pe care l-a avut cu instituția și care s-a încheiat în luna septembrie cu o decizie definitivă prin care ASF trebuia să îi pună documentul la dispoziție. Amintim că Autoritatea de Supraveghere Financiară a asistat în ultimii ani la falimentele celor doi lideri ai pieței asigurărilor, City Insurance și Euroins, iar prețurile asigurărilor auto RCA au crescut puternic.

Președintele ASF Nicu Marcu a avut venituri lunare de 25.000 euro brut, anul trecut. Cei nouă membri din consiliul ASF au încasat anul trecut în total peste 1,5 milioane de euro, fără a pune la socoteală decontarea transportului, chiriei și deplasărilor externe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo in oala cu demnitari,se schimba impostorii intre ei. Nimeni nu e in stare sa verse continutul din oala si sa bage ingrediente noi,de calitate. Avem ,, la masa'' acelasi fel de laturi ,pe care nu le vor nici porcii. Ne este rusine si scarba de cei ce conduc tara asta,spre ceva nedefinit,in orice caz demonstrat a fi rau de tot. Ce s-a intamplat totusi bun,a fost numai si numai din inertia activitatii acelei parti umile a populatiei,care hamaleste pe nimic,sufera si este umilita in fiecare secunda.
3
0
Nici functiile de directori la inteprinderile de stat nu se ocupa prin concurs cu atat mai putzin sefia ASF,sau certat in trecut si se cearta si acum partidele de la guvernare pe posturile astea ca la usha cortului,cei mai rau nu sunt salariile astea exagerat de mari pentru cea mai saraca tzara din U.E.ci ca odata ajunshi in functzii directori ashtia executa ordinele celor care iau numit,ordine care de cele mai multi ori sunt ilegale si din pacate asta nu se intampla doar la ASF,dasta este vraishte in instituziile statului din Romania,la ashtia nu exista lege fiecare face ce vrea,dasta cand intra vreunul la pushcarie urla ala ca el a fost executat la comanda politica pentru ca ei fura tozi in haita ca lupi,se cunosc intre ei si stiu ca nu se putea sa fie arestatzi fara aprobare de sus caci ei aveau protectzie mare de la cei care iau numit in functzie.
3
1
asf este institutie bugetara, de ce sunt salarii atat de mari??? Ciolacu tipa ca nu sunt bani, atunci la asf salariul maxim de 10000 lei le sta in gat ??? Oricum Nu fac nimic , tot noi suportam oalele sparte de toti incompetentii plantati !
5
0
Ma îndoiesc ca va candida, toți candidații, au fost, sunt și vor fi plantati Odată plantați, vor lua poziția ghiocelului, ceea ce le convine, poziția aceasta fiind direct proporțională cu leafa primita. În același timp și cel mai important se traduce prin rampa de lansare în gașca hoților, a borfași lor și vor lua cunoștință, în cazul în care sunt pe dinafara, cu o alta înfrățire și anume cea a drogaților. Câștigul cel mai mare va consta în faptul ca se vor alătură drogaților speciali, în felul acesta intrând sub aripa lor protectoare. Sa na contrazică cei ce nu sunt de acord cu constatările expuse
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016