REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alexandru Rafila, despre certificatul de vaccinare: Ar putea fi o discriminare

Alexandru Rafila, despre certificatul de vaccinare: Ar putea fi o discriminare

Replica API 18 ianuarie 2021 | 00:02 1690

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că impunerea unui certificat de vaccinare pentru accesul în diverse țări sau la diverse servicii ar putea fi o discriminare. Rafila e de părere că cei care nu pot să se vaccineze sau nu vor să o facă trebuie să aibă o altă posibilitate de a demonstra că nu au boala pentru a avea acces la o viață normală.

Alexandru Rafila

"În mod evident, discriminarea şi stigmatizarea, care reprezintă una dintre problemele acestei pandemii, trebuie evitate cu orice preţ. Gândiţi-vă că, cel puţin la început, până ce lumea s-a 'obişnuit' cu această boală, de multe ori cei care trecuseră prin infecţie erau priviţi ciudat de către ceilalţi şi chiar discriminaţi la locul de muncă.

Dacă ai un acces universal la vaccinare poţi să pui această problemă (a impunerii certificatelor) însă cât timp vaccinul este în cantitate limitată sau foarte limitată, nu se pune o astfel de problemă.

Am văzut o situaţie interesantă în Israel. Acolo, statul negociază două tipuri de situaţii: persoanele vaccinate care se urcă la bordul unui zbor internaţional să nu mai aibă nevoie de test iar cei nevaccinaţi să prezinte un test negativ.

O astfel de abordare nu ar fi discriminatorie, ci ar evita testele inutile la persoanele vaccinate. Atenţie, autorităţile israeliene s-au gândit să le dea un astfel de certificat şi celor care au trecut prin boală şi nu au făcut vaccinul, pentru că şi aceste persoane sunt protejate între 3 şi 6 luni", a declarat profesorul Rafila, citat de Antena 3 și stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pacat pentru tine ca nu exista si vaccin pentru prostie dar cu siguranta pe ala n-o sa vrei sa-l faci!!!
1
0
E scris clar ca vaccinul nu previne infectia, cel vaccinat se poate infecta dar face boala fara simptome sau o boala usoara DAR poate transmite virusul Si atunci cum sa nu ii testezi pe vaccinati? daca vreti teste testati-i si pe vaccinati si pe nevaccinati. si cel mai bine loasati ne in pace. Cine se urca in avio stie ca se poate imbolnavi si isi asuma Nu puteti sa impuneti nimanui
4
0
O sa iasa mata si cu tn in strada boule daia esti in viata datorita vaccinurilor pe care le ai facut de cand te ai nascut mai bn te avorta te facea un kk
3
5
Acum scoateti si certificate dr vaccinare.. si cei care nu au ii linsati? O da iasa lumea in strada, o sa fie razboi civil...asta vreti??
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510