REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Alimentația și un stil de viață sănătos pot îmbunătăți sănătatea creierului

Alimentația și un stil de viață sănătos pot îmbunătăți sănătatea creierului

A.F. 4 mai 2024 | 00:00 270

Creierul funcționează optim atunci când este susținut de nutrienți adecvați, pe care îi putem obține dintr-o varietate de alimente, inclusiv lichide. Un regim echilibrat, completat cu băuturi hrănitoare, poate contribui la îmbunătățirea concentrației, memoriei și productivității. În plus, un stil de viață sănătos, inclusiv exercițiile fizice și un somn de calitate, joacă un rol esențial în menținerea sănătății cerebrale.

Alimentatia si un stil de viata sanatos pot imbunatati sanatatea creierului

Ceai verde

Acesta conține o cantitate redusă de cofeină și este îmbogățit cu L-teanină, care favorizează relaxarea. Combinată cu cofeina, L-teanina poate îmbunătăți atenția. Un alt compus prezent, epigalocatechina galat, traversează bariera hematoencefalică și poate ajuta în lupta împotriva afecțiunilor neurodegenerative.

Cafea

Beneficiile cafelei provin în principal din conținutul său de cofeină, care îmbunătățește concentrarea, vigilența, timpul de reacție și memoria.

Suc de portocale

Bogat în vitamina C, sucul de portocale poate oferi protecție neuronală și îmbunătăți memoria, atenția și abilitățile lingvistice. Este important de menționat că sucul de portocale conține mai mult zahăr decât fructele întregi.

Suc de afine

Afinele sunt bogate în compuși polifenolici, care stimulează funcționarea creierului și îmbunătățesc memoria pe termen scurt și lung.

Ceai de ginseng

Acest ceai poate crește rezistența mentală și capacitatea de concentrare, având beneficii în combaterea simptomelor depresiei și în diverse condiții cronice, precum Parkinson și Alzheimer.

Sucuri verzi și smoothie-uri

Acestea pot include ingrediente precum avocado, iaurt, pudră de proteine sau banane și sunt bogate în antioxidanți și vitamina C, esențiali pentru sănătatea cerebrală.

Kombucha

Preparată din ceai verde sau negru, kombucha este o sursă de probiotice ce susțin sănătatea intestinală. O bună funcționare a intestinelor poate influența pozitiv activitatea cerebrală datorită legăturii dintre intestin și creier. Kombucha poate de asemenea reduce balonarea și îmbunătăți digestia.

Pentru a asigura un aport optim de nutrienți pentru sănătatea creierului, este recomandabil să consultați un nutriționist sau un medic. Acești profesioniști pot oferi sfaturi personalizate pentru un regim alimentar sănătos, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677