REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

A.F. 22 ianuarie 2024 | 00:00 366

Atunci când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric , un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, acesta este necesar pentru a menține funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar, cu un exces, apar leziuni ale țesuturilor articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli. Pentru reducerea acesteia, trebuie incluse în dietă anumite alimente.

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

Alimentele cele mai bune care scad acidul uric din organism

Potrivit medicului rus E. Syurakshina, cele mai bune în această privință sunt anghinarea, ceapa, dovleacul, țelina și morcovii.

Anghinarea

Anghinarea conține oligoelemente care accelerează metabolismul și fibre pentru funcționarea sistemului digestiv. Are un ușor efect diuretic, previne depunerea purinelor pe pereții bazinului renal, a ochilor și a articulațiilor.

Ceapa, prazul, șalota

Fiecare tip de ceapă conține substanțe utile care dizolvă cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se recomandă să fie consumate sub formă de decoct, supă de ceapă sau bulion. Pe parcursul tratamentului, trebuie folosite cel puțin 2 cepe mari pe zi.

Dovleacul

Acesta conține o cantitate uriașă de caroten util, retinol, fibre, pectină, zinc și vitaminele A, C și E. El furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare.

Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea organului. Dovleacul poate fi consumat sub orice formă pentru a scădea nivelul de acid uric – prăjit, înăbușit, adăugat în supa de ceapă.

Se recomandă și consumul de semințe de dovleac, care conțin antioxidanți și minerale pentru sistemul nervos. În caz de gută, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Ea stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de putrefacție, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu ajutorul urinei.

Țelina

Țelina este indispensabilă pentru obezitate, ateroscleroză, protejează vasele de sânge de depunerea de cristale pe pereți, potrivit actualno.com.

Morcovul

Morcovul – compoziția acestei legume delicioase este asemănătoare cu dovleacul și țelina, conține betacaroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui. Fibrele absorb și elimină purinele, normalizând nivelul acestora cu un consum regulat.

Printre principalele cauze ale acumulării de acid uric se numără:

  • Supraponderabilitatea;
  • alimentația deficitară;
  • consumul de multe dulciuri; alcoolismul;
  • efectele secundare ale administrării de diuretice.

Cristalele de acid uric se formează adesea din cauza unei iubiri excesive de carne afumată, carne și pește gras, conserve. Nivelul acestui compus poate fi determinat prin teste de laborator, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513