REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alimentul bogat în grăsimi care face adevărate minuni pentru creier

Alimentul bogat în grăsimi care face adevărate minuni pentru creier

A.F. 25 mai 2024 | 00:00 219

Renumitul medic Vlad Ciurea recomandă un singur aliment bogat în grăsimi care poate fi inclus fără nicio grijă în dieta noastră. Acesta face bine creierului și are oferă o mulțime de beneficii pentru organism, drept urmare nu trebuie evitat.

Alimentul bogat in grasimi care face adevarate minuni pentru creierdr. Vlad Ciurea

În general, alimentele bogate în grăsimi nu sunt recomandate. Există însă și anumite excepții, iar asta o spune chiar medicul Vlad Ciurea. El a vorbit despre singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier.

Se pare că acesta conține doar grăsimi bune. Iar acestea sunt benefice pentru creierul nostru. Astfel, putem consuma regulat acest aliment fără griji, pentru că vom avea doar de câștigat. Este vorba despre avocado.

„Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, a spus medicul Vlad Ciurea.

Pentru că dieta noastră trebuie să fie una variată, e bine să includem și alte alimente care au grăsimi. Pe de altă parte, în unele cazuri e nevoie de o cantitate ceva mai mică și nicidecum de exces.

Alimentul bogat in grasimi care face adevarate minuni pentru creier

Recomandările medicului Vlad Ciurea

Medicul Vlad Ciurea recomandă și un consum regulat de semințe de dovleac pentru un creier sănătos. De asemenea, legumele au la rândul lor beneficii uimitoare care nu trebuie trecute cu vederea în niciun caz, scrie antena3.ro.

Singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier nu trebuie consumat, deci, de unul singur. Avem nevoie de o dietă variată, bogată în vitamine, dar și în minerale pentru o mai bună funcționare a organismului nostru.

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016