Alimentul minune care echilibrează tranzitul intestinal și ameliorează colonul iritabil
Alimentul minune care echilibrează tranzitul intestinal și ameliorează colonul iritabil
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestNutriționistul Mihaela Bilic recomandă un aliment minune care echilibrează tranzitul intestinal și ameliorează colonul iritabil.
Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă laptele
„Ce are laptele și nu găsim în niciun alt aliment? Efect “3 în 1”: Pre-biotic, Pro-biotic și Post-biotic!
Care sunt produsele PREbiotice?
Cele mai cunoscute prebiotice sunt fibrele și amidonul rezistent. Rolul lor este să hrănească microbiota intestinală. Genul acesta de carbohidrați nu pot fi digerați, nu au rol nutritiv, dar ajung în colon unde sunt fermentați și descompuși de flora microbiană și constituie substrat hrănitor pentru bacteriile benefice.
Produsele PRObiotice
Produsele lactate conțin GOS, adică galacto-oligo-zaharide, niște carbohidrați cu lanț scurt pe care nu-i putem digera, dar au efect prebiotic. Se numesc PRObiotice alimentele fermentate care conțin bacterii vii.
Rolul lor este să completeze și să regenereze coloniile bacteriene din intestin. De la iaurt și lapte bătut, la drojdie, bere, murături și borș, tot ce este obținut prin fermentație conține lactobacili și bifidobacterii, deci are efect probiotic. În lapte sunt prezente colonii de lactobacili care completează ecosistemul bacterian responsabil de imunitate.
Dintre toate alimentele fermentate cu efect probiotic, lactobacilii din lactate au cea mai mare rezistență la aciditatea gastrică și cea mai puternică capacitate de a adera la celulele intestinale, scrie exquis.ro.
Ce înseamnă POSTbiotice?
Sunt compușii activi care iau naștere din fermentarea alimentelor prebiotice. Este vorba de acizi grași cu lanț scurt care ameliorează permeabilitatea intestinului și reduce trecerea de toxine, poluanți și bacterii nocive în circulația sangvină.
Cel mai cunoscut și mai studiat postbiotic este acidul butiric, prezent în unt și grăsimea din lapte. Are efecte miraculoase:
- echilibrează tranzitul intestinal,
- ameliorează colonul iritabil și alte boli inflamatorii,
- reglează nivelul de colesterol și glicemia din sânge,
- scade riscul de diabet și obezitate,
- reduce riscul de astm și alergie.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News