REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 9 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6847
17.4° Constanța Luni, 9 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6847
 

Alin Bucur s-a mutat cu... piscina de pe plaja Caelia la Tribunalul București!

Alin Bucur s-a mutat cu... piscina de pe plaja Caelia la Tribunalul București!

Andreea VLAICU 9 septembrie 2024 | 00:00 299

Compania BC Cogen Management SRL, firma care încearcă de ceva timp să construiască ilegal pe plaja Caelia, a pierdut în primă instanță, la Tribunalul București, un proces intentat Primăriei Constanța în care cerea suspendarea măsurilor de demolare a unor construcții de pe plaja Caelia din Mamaia, inclusiv a unei piscine exterioare. Judecătorii din București au considerat că solicitarea este „vădit neîntemeiată”. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de cinci zile de la comunicarea motivării.

Alin Bucur s-a mutat cu... piscina de pe plaja Caelia la Tribunalul Bucuresti!

Compania BC Cogen Management SRL a început lucrările pe plaja Caelia pe baza Autorizației de construire nr. 241/2024, emisă de Primăria Constanța prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, care prevedea inclusiv extinderea unei piscine centrale și construirea unei piscine pentru copii. Cu toate acestea, lucrările au fost oprite de autoritățile locale. 

Afaceristul, și totodată fost politician, nu a respectat prevederile autorizației de construcție și a depășit limitele stabilite de legislație. Pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați de plajă s-au efectuat săpături extinse până aproape de linia apei pentru construirea a trei piscine îngropate, deși proiectul inițial prevedea doar lucrări de amenajare a plajei. Vergil Chițac declara, într-un interviu acordat ziarului Replica, că autorizația a fost emisă în baza unui PUZ din 2013, când plaja nu era nici măcar extinsă.

Alin Bucur s-a mutat cu... piscina de pe plaja Caelia la Tribunalul Bucuresti! minuta

Constantin Alin Bucur, care deține firma de construcții, a mers în instanță, unde a depus o ordonanță președințială, pentru anularea procesului verbal. Totuși, Tribunalul Constanța a decis să decline dosarul Tribunalului București, pe motiv de competență teritorială.

Tribunalul București a respins cererea de chemare în judecată formulată de BC Cogen Management SRL ca fiind vădit neîntemeiată. 

Alin Bucur s-a mutat cu... piscina de pe plaja Caelia la Tribunalul Bucuresti! construcția ilegala de pe plaja Caelia

Iată minuta deciziei dată de Tribunalul București

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Constanţa, invocată de pârâtul Municipiul Constanţa prin întâmpinare. Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanta BC Cogen Management S.R.L. în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa, ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge ca vădit neîntemeiată cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanta BC Cogen Management S.R.L. în contradictoriu cu pârâta Primăria Municipiului Constanţa-Direcţia Generală Poliţia Locală, Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcţiilor, cu participarea intervenientului forţat Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa. Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei BC Cogen Management S.R.L. de obligare a pârâţilor Municipiul Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa-Direcţia Generală Poliţia Locală, Serviciul Urmărire Măsuri în Domeniul Construcţiilor la plata cheltuielilor de judecată. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtului Municipiul Constanţa de obligare a reclamantei BC Cogen Management S.R.L. la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a, Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în minută.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă și poate fi contestată, lucru ce probabil se va și întâmpla, având în vedere cât de insistent este să-și continue lucrările ilegale pe plajă.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275