REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Alina Dobrotă, șefa Centrului de Transfuzii Constanța, își ține banii în titluri de stat

Alina Dobrotă, șefa Centrului de Transfuzii Constanța, își ține banii în titluri de stat

Mirela PASCAL 18 iulie 2024 | 00:00 306

Centru de Transfuzii Constanța, aflat în subordinea Institutului National de Hematologie Transfuzională și a Ministerului Sănătății, este condus de Alina Mirella Dobrotă, veșnicul șef care uită să mai plece de pe funcție. Nu știm de ce și cine o ține în brațe, nu e ca și la instituția pe care o conduce e numai lapte și miere... numărul donatorilor este în scădere, spațiul în care își desfășoară activitatea este mult prea mic, comparativ cu nevoile centrului, etc. În rest, Dobrotă o duce bine... pe plan personal. Are case, terenuri, iar economiile, care nu sunt puține, și le-a investit în titluri de stat.

Alina Dobrota, sefa Centrului de Transfuzii Constanta, isi tine banii in titluri de stat Alina Mirella Dobrotă

Alina Mirella Dobrotă este medic primar în Medicina de Laborator și are competențe în medicina Transfuzională și Managementul Serviciilor de Sănătate, dar și directorul Centrului de Transfuzii Constanța, instituție care asigură necesarul de sânge și componentele sanguine utilizate în scop terapeutic, obținut în condiții de maximă securitate atât pentru donator, cât și pentru pacientul primitor.

Alina Dobrota, sefa Centrului de Transfuzii Constanta, isi tine banii in titluri de stat

Șefa, palmares de proprietăți și... titluri de stat

Șefă de mai bine de 10 ani la Centrul de Transfuzii Constanța, Dobrotă nu face parte din categoria muritorilor de rând. Cu patru terenuri, trei case, două conturi bancare de peste 5.000 de euro în palmares, se laudă și cu... titluri de la stat la Ministerul Finanțelor. Dacă anul trecut, acestea aveau o valoare de 60.000 de lei, anul acesta au ajuns la 120.000 lei. De asemenea, are titluri de stat și BT Capital Partners, în valoare de 10.000 de euro. Cât despre salariu, câștigă undeva la 15.000 de lei pe lună! Cu alte cuvinte, n-are grija zilei de mâine.

Alina Dobrota, sefa Centrului de Transfuzii Constanta, isi tine banii in titluri de stat valoarea titlurilor în 2023

Alina Dobrota, sefa Centrului de Transfuzii Constanta, isi tine banii in titluri de stat valoarea titlurilor, în 2024

Precizăm că la Constanța, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța se află în plină criză de sânge, iar directorul Alina Mirella Dobrotă pare să fie depășită de situație. Contactată, recent, pentru o declarație, și nu numai acum, ci și cu alte ocazii, Dobrotă niciodată nu este disponibilă. Nu răspunde la telefon iar atunci când o face, poate din greșeală, e ocupată sau cere un interviu față în față.

Îi reamintim Alinei Dobrotă că se află la conducerea unei instituții publice, iar Centru de Transfuzii nu e propria ei firmă, iar dacă avem „obrăznicia” să o deranjăm, nu o întrebăm de sănătate, ci de problemele de interes public. Sau, poate dacă ar fi dat dovadă de mai multă transparență și ar fi organizat conferințe de presă, nu ar fi nevoie să-i răpim din timpul prețios.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510