REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.6° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Allianz-Țiriac a blocat o licitație în Portul Constanța… să nu fie adjudecată de altcineva

Allianz-Țiriac a blocat o licitație în Portul Constanța… să nu fie adjudecată de altcineva

Andreea VLAICU 27 septembrie 2024 | 00:00 563

La începutul lunii iunie a.c., Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” a lansat licitația pentru contractarea serviciilor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (R.C.A.) pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule, licitație la care a participat și Allianz-Țiriac Asigurări. Contractul a fost râvnit și de compania lui Ion Țiriac, dar nu a avut șansa să pună mâna pe el. Nemulțumită de rezultatul atribuirii contractului, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), cerând anularea raportului procedurii de atribuire și reluarea acesteia. Ceea ce s-a și întâmplat!

Allianz-tiriac a blocat o licitatie in Portul Constanta… sa nu fie adjudecata de altcinevaIon Țiriac, Portul Constanța

Allianz-Țiriac Asigurări a depus la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) o contestație în privința rezultatului licitației organizate de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA (APM) pentru atribuirea contractului de servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (R.C.A.) pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule. Oferta depusă de grupul Alianz-Țiriac fost respinsă de comisia de evaluare pe motiv de neconformitate și inacceptabilitate, contractul fiind câștigat de o altă firmă. 

Allianz-Țiriac Asigurări a cerut anularea raportului procedurii de atribuire, argumentând că respingerea ofertei sale a fost nelegală și nejustificată. Compania a solicitat reluarea procedurii și reevaluarea ofertei sale, afirmând că aceasta ar trebui să fie declarată câștigătoare, conform clasamentului intermediar întocmit după evaluarea ofertelor.

Răspunsul primit de la CNSC

CNSC a admis contestația formulată de compania Allianz-Țirac, a anulat raportul procedurii și toate actele subsecvente acestuia, obligând Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” să reevalueze oferta depusă de contestatoare.

Allianz-tiriac a blocat o licitatie in Portul Constanta… sa nu fie adjudecata de altcinevadecizia CNSC

Ce presupune contractul

Firma care obține contractul este nevoită să încheie polițe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (RCA). Contractul prevede un număr de maxim 130 de autovehicule. Pentru serviciile prestate firma primește aproximativ 330.000 de lei. 

Firmă deținută de Țiriac

Allianz-Tiriac Unit Asigurări S.A. este o societate din București, înființată în anul 2006 și care are ca obiect de activitate „alte activități de asigurări, exceptând asigurările de viață“. Societatea de asigurări „Ion Țiriac“ a fost înființată în anul 1994, fiind deținută de omul de afaceri Ion Țiriac. Denumirea a fost schimbată în Allianz-Țiriac Asigurări după preluarea unei participații de 51% de către grupul german Allianz în anul 2000. În prezent, Allianz-Țiriac Asigurări este controlat de grupul Allianz în proporție de 52,16% și Vesanio Trading Limited cu 44,48%, companie deținută de Ion Țiriac.

Allianz-tiriac a blocat o licitatie in Portul Constanta… sa nu fie adjudecata de altcinevaAllianz-Tiriac Unit Asigurări S.A.

Cu toate acestea, compania nu o duce prea bine, am putea zice că nu funcționează mai deloc. În anul fiscal 2022, Allianz-Tiriac Unit Asigurări nu a înregistrat nicio cifră de afacere având profit de 342.204 de lei și datorii de 39,5 milioane de lei. Compania nu a înregistrat niciodată cifre de afaceri de la înființare încoace.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364