REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alo, CNAIR?! Telefoanele de urgență de pe A2 nu sunt funcționale. Video

Alo, CNAIR?! Telefoanele de urgență de pe A2 nu sunt funcționale. Video

Ana Maria LIPAN, Mirela PASCAL 20 februarie 2023 | 00:00 2060

Autostrada Soarelui este unul dintre cele mai circulate drumuri naționale și se află în topul sectoarelor de drum cu cei mai mulți kilometri reali în exploatare din țara noastră. Având în vedere fluxul mare de autoturisme ce parcurg această rută, pericolul e prezent în orice moment, dovadă fiind sutele de victime ale accidentelor rutiere ce au avut loc pe acest traseu de-a lungul timpului. În asemenea situații timpul este cel mai important factor, o intervenție rapidă fiind necesară, iar un telefon dat la scurtă durată după producerea unui asemenea eveniment poate chiar salva o viață. În acest scop au fost amplasate cele 50 de telefoane de urgență în lungimea celor 202 km, multe dintre ele nefiind însă funcționale în prezent. Dispozitivele montate pentru a asigura posibilitatea de a solicita ajutor zac acum inutile pe marginea carosabilului, sub ochii autorităților care neglijează mentenanța acestora. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pare să fi uitat de existența lor, lăsându-le la mila intemperiilor.

Alo, CNAIR?! Telefoanele de urgenta de pe A2 nu sunt functionale. Video
Autostrada A2, denumită și Autostrada Soarelui, leagă capitala București de Constanța, cel mai mare port al țării, asigurând traficul între două puncte cheie ale țării. Încă de la inaugurarea lui în 2012, după 30 de ani de la începerea lucrărilor, acest drum național s-a înscris în topul celor mai circulate trasee, fluxul mare de autoturisme crescând însă și riscul producerii de accidente rutiere. Luând în considerare acest factor, autoritățile au montat 50 de telefoane de urgență, care pot fi folosite pentru a contacta serviciile de depanare, sau a solicita intervenția echipelor de poliție sau salvare. Un simplu apel, facilitat de astfel de dispozitive, poate chiar salva o viață în cazul unei tragedii.

Video:


În caz de accident și, mai ales, în cazul în care telefonul mobil nu este funcțional, cei ce se îndreaptă către telefoanele de urgență amplasate pe marginea benzii de urgență ar putea avea totuși o mare surpriză, întrucât multe dintre acestea nu sunt funcționale, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), autoritatea responsabilă de mentenanța lor, pare să fi uitat de ele.

Starea lor este precară, fiind vizibil cu ochiul liber faptul că nu pot fi utilizate, firele ce conectează linia telefonică atârnând descoperite, afectate de factorii de mediu. Unele nu pot fi nici măcar deschise, ușile care protejează receptorul fiind blocate. În asemenea condiții utilizarea acestor telefoane este practic imposibilă iar intenția de a apela serviciul de ambulanță prin intermediul lor reprezintă doar o pierdere de timp, rapiditatea de reacție fiind un factor crucial în cazul unei urgențe.

Alo, CNAIR?! Telefoanele de urgenta de pe A2 nu sunt functionale. Video

Având în vedere că CNAIR nu uită niciodată să încaseze taxele de drum, și nici să amendeze, în cazul în care acestea nu sunt plătite, și șoferii au pretenția ca strictul necesar să fie asigurat. Iar telefoanele cu pricina sunt un strict necesar.

Reamintim faptul că în trecut au avut loc evenimente care au iscat discuții ample pe tema acestor telefoane, căzute pradă hoților, vandalismului, ori degradării până în stadiul ce le face nefuncționale, din vina lipsei de atenție a autorităților, ce neglijează întreținerea lor.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cwrvele de la replica acum au aflat...
0
0
De cind a aparut telefonia mobila chestiile alea de pe marginea drumului nu isi mai au rostul . Erau utile acum 30 de ani numai ca nici nu aveam autostrazi .
3
0
Pai sunteti prhosti; Voi chiar credeati ca o sa functioneze?, ce merge bine bre ?, aici e Romanica nu Italia!
11
3
Aveti telefoane mobile. Linia de urgenta de pe A2 era folositoare în era trecuta.
21
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016