REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Alo, Poliția?! Locuitorii din Viile Noi, terorizați de TIR-urile care circulă pe străzi unde accesul le este interzis. Video

Alo, Poliția?! Locuitorii din Viile Noi, terorizați de TIR-urile care circulă pe străzi unde accesul le este interzis. Video

Ana Maria LIPAN 25 august 2023 | 00:00 3229

În cartierul Viile Noi, regulile de circulație au devenit facultative! Strada Democrației a devenit o rută obișnuită pentru TIR-uri și un coșmar pentru locuitorii din zonă, care reclamă faptul că circulația în mod ilegal a acestora le-a cauzat daune importante, afectându-le chiar și structura caselor și distrugându-le liniștea. Mai mult decât atât, tonajul mare al autovehiculelor afectează în timp carosabilul și neatenția șoferilor ce le conduc poate duce și la avarierea mașinilor parcate în apropiere.

Alo, Politia?! Locuitorii din Viile Noi, terorizati de TIR-urile care circula pe strazi unde accesul le este interzis. Video

O constănțeancă din cartierul Viile Noi ne-a împărtășit recent problema cu care locuitorii din zonă se confruntă. Potrivit acesteia, șoferii de TIR circulă în mod regulat pe strada Democrației, deși accesul autovehiculelor cu mare tonaj este interzis. Nerespectarea regimului de trafic le-a cauzat acestora numeroase neplăceri, fiindu-le afectată liniștea, dar și siguranța. Aceasta susține că vibrațiile provocate de trecerea acestora a cauzat chiar șubrezirea zidurilor caselor și apariția unor fisuri la nivelul lor. 

Alo, Politia?! Locuitorii din Viile Noi, terorizati de TIR-urile care circula pe strazi unde accesul le este interzis. Video

„Stăm pe strada Democrației din Viile noi, iar pe această stradă accesul TIR-urilor este interzis. Cu toate acestea, ele trec încontinuu și greutatea și viteza lor cutremură toate casele. Avem fisuri la casă, iar copilul mi se sperie noapte de noapte din cauza zdruncinăturilor.”, a declarat aceasta. 

Tonajul mare al vehiculelor cauzează în timp degradarea carosabilului, situație care, după cum bine știm, durează chiar și ani să fie remediată în Constanța. Mai mult decât atât, un moment de neatenție al șoferilor de TIR, care încalcă legea circulând pe străzile înguste și nepotrivite unor astfel de vehicule, poate duce la avarierea mașinilor parcate în zonă sau chiar la producerea unui accident, așa cum s-a întâmplat în unul din cazurile relatate de Replica într-o ediție anterioară. Circulația de pe strada Democrației este îngreunată de autotrenuri care ocupă mai bine de jumătate din lățimea străzii.

Alo, Politia?! Locuitorii din Viile Noi, terorizati de TIR-urile care circula pe strazi unde accesul le este interzis. Video

Reamintim faptul că, potrivit art. 173 din OUG 195/2002, conducătorii auto care circulă cu autovehiculele pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă, pot primi sancțiuni cuprinse între 1.350 și 2.500 de lei.

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu scrieți și despre mașinile parcate pe trotuar,tot de pe str. Democrației. Ești nevoit ca pieton sa te deplasez pe carosabil. Poate Politia Locala vine și ridica aceste mașini.
5
2
Ieri, un TIR, a mers linistit pe b-dul Tomis de la Tomis 3 pana la vapor, la b-dul Aurel Vlaicu! Deci, se poate si mai rau! Daca aveau dobitocii camere, macar, se mai strangeau niste bani din amenzi! Dar sunt prea ocupati cu "combinatiile"!!
4
0
Țară plină de proști. Când poliția trage la răspundere cetățenii pentru faptele lor, tot populația răcnește că pe funcționarii publici care comit fapte de corupție nu îi amendează nimeni. Uite așa dovedim că avem fix ceea ce vrem, nu doar ce merităm.
4
2
Nu va face nimic p**iția.In alte cartiere se circula pe sens interzis ca pe bulevard și gaborii nu fac nimic.
4
0
Chiar sunt curioasă dacă poliția face ceva.
0
1
Tiristii umblă non stop unii sânt pericol public Verifică polițistul Robi
6
0
Care politie? Numarul la care ati sunat nu este alocat.
6
1
Niste tarani cu aere de oras . Ciocul mic si joc de glesne .
3
8
politia locala doarmein masina cu aerul conditionat si muzica in relante la umbra deasa!asteapta spaga si salariul!
13
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016