REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Alternativa Techirghiol, varianta spre sudul litoralului, pe masa Agenției de Mediu!

Alternativa Techirghiol, varianta spre sudul litoralului, pe masa Agenției de Mediu!

Andreea CONDURACHE 10 august 2023 | 00:00 7063

Încă din anul 2016 se discută despre un nou drum de mare viteză, cunoscut drept alternativa Techirghiol sau drumul expres către sudul litoralului, un proiect major de investiții în infrastructura rutieră pentru sprijinirea economiei județului Constanța. Recent, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul ,,Alternativa Techirghiol”, propus a fi realizat în județul Constanța – Constanța, Cumpăna, Agigea, Eforie, Topraisar, Tuzla și 23 August.

Alternativa Techirghiol, varianta spre sudul litoralului, pe masa Agentiei de Mediu!

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunță organizarea unei dezbateri publice a raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul – Alternativa Techirghiol. Drumul expres se vrea o soluție care să vină atât în sprijinul locuitorilor, cât și al agenților economici, mai ales că va însemna o economie de bani și timp. Conform informațiilor CNAIR, noua șosea de mare viteză va avea o lungime de aproximativ 30 de kilometri și o valoare de execuție estimată la circa 2,5 miliarde de lei.

Noul drum ar urma să aibă 4 noduri rutiere (la Cumpăna, Agigea, DN 38 și DJ 394), mai multe spații de servicii și parcări de scurtă durată, dar și un Centru de Întreținere și Control amplasat în cadrul Nodului Rutier cu DN 38.

Tipul deciziei posibil luate de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Proiectul inițiat de parlamentarii constănțeni PNL ar urma să continue actuala autostradă, un pasaj în zona Cumpăna peste canalul Dunăre - Marea Neagră, va ocoli lacul Techirghiol pe la Vest și va evita astfel zona stațiunilor Eforie Nord și Eforie Sud.

Apoi noua autostrada va continua spre sud-vest, va avea un nod rutier cu DN38 în zona Techirghiol, va ocoli lacul, zona Tuzla și Costineștiul și se va termina după 23 August cu un nod rutier și pasaj pe actualul DN39 în zona drumului care duce spre Mangalia și a șoselei care se desprinde spre salba de stațiuni Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drumul este deja numai ca e plin de gropi. Astupati gropile
1
3
Peste 50 de ani va fi gata
2
0
se face doar daca votati PSD !
1
2
De ce mai facem un pod cand se putea sa inceapa la Medgidia , inainte ca autostrada sa treaca peste Canal ?
4
6
este cimpaneza sau gipsanca? Cine stie? Asta din Cumpana sunt re-tardati mintal de o voteaza de 20 de ani? Astia cand pleaca din Cumpana mai nimeresc sa se intoarca acasa in aceiasi zi? Sau o iau pe la Cernavoda?La re-tardul lor...
4
8
La ultimul accident pe pod am stat 3 ore blocati….cand ploua iti trebuie cizme pe ‘ trotoarele’ sos Constantei….din stai intrafic o ora pe o priune de 3 km….sa ai utilitai in sec 21 ar trebui sa fie o narmalitate…sa lateasca dn ul si ar fi k…nu mai zic de iesire in autostrada….daca nu poate de 10 ani sa faca sa lase pe alti…nu or fi toti asa ghinionisti
3
1
Asfaltati Topraisarul și gata sosea! Hotilor!!!
5
0
Domnilor, mai repede cu alternativa Techirghiol. Ne risipim viata în cozi și ambuteiaje auto.
8
0
Ba jegurile dracului 500 meleoane de euro și msncstz același c****t de 10 ani. Futuvarasangat de lepre infecte! Ciuma sa va mance gunoaielor , partide de hoți și cwrve împuțite, popor de slugi și pupincuriști cu hoția 'nsange!!! Mouyeqe sa va dau din Zimbabwe putorilor
3
6
Asa-i cand stai unde intoarce uliu'... Utilitati aveti pt ca psd-ju Faceti si voi o statie de bungee jumping in Canal, doar asa sa va mai ia lumea in seama, cu utilitatile voastre cu tot... Daca pun 2 stabilopozi in drum noaptea la Troita, ramaneti voi si cu utilitatile :)))
2
5
Cumetre, nu o fi Cumpana cea mai frumoasa comuna, dar macar are utilitatile pe toate strazile. Techirghiol abia de 1 an are gaze, pe cand noi, astia din Cumpana, ne gandim sa renuntam la ele ca s-au scumpit. Pacat ca multi gandesc asa...afara-i vopsit gardul si la interior....nexam. Se imbulzea toata lumea la Pestera ca era un mare parc tematic de sarbatori...Da..asa era, un parc frumos, grandios, altceva, dar in rest...localitatea era in paragina. Multi nu vad padurea din cauza copacilor. Asfalt, gaze, canalizare, iluminat, camere supraveghere, servicii...astea trebuie sa primeze. Nu neaparat lucrurile care iti iau ochii, dar iti ies pe nas la final. Este doar o parere. Stiu ca in continuare sunt destui care se incanta la ambalaj si nu la continut.
7
3
Drum expres Costinești-Topraisar și s-au decongestionat Eforiiile
6
0
Nu mai aruncati cu miliardele sa va luati voi spagile,problema este simpla asfaltati portiunea de 10km dintre Topraisar si Pecineaga si s-a rezolvat si eftin si repede
9
0
Va face PSDNL autostrăzi, aveți răbdare
2
3
Madam Gaju, pe cand latirea DN 39 si iesirea in aurostrada? Si sos Constantei?… candideaza cumva Cumpana la cea mai urata comuna? Madam Gaju, mergi si prin alte comune sa vezi cum arata…
7
1
Sf…astia nu sunt in stare sa faca iesire in autostrada din Cumpana
6
1
Vise tata vise
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510