REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Amânarea ratelor la bănci, capcană sau binefacere?!

Amânarea ratelor la bănci, capcană sau binefacere?!

Replica API 27 mai 2022 | 22:04 1332

Românii se confruntă cu dificultăți financiare la nivel înalt, imposibilitatea de a achita împrumuturile bancare fiind principala problemă și grijă, la nivel național. Totuși, coaliția de guvernare ”sare” în ajutorul cetățenilor și permite amânarea plăților cu până la 9 luni. Însă, aceștia nu vor scăpa de dobândă!

Pandemia a afectat într-un mod foarte puternic buzunarele constănțenilor, care se confruntă cu tot mai multe probleme financiare. Împrumuturile la bănci au fost soluțiile oamenilor în momente de cumpănă, dar adevărata criza abia începe pentru ei. Indicele Robor a crescut exagerat, aceștia aflându-se în imposibilitatea de a-și achita datoriile. Totuși, soluția adoptată în timpul pandemiei de a oferi posibilitatea clienților de a amâna băncile, cu dobânda aferentă, este cea care vine în sprijinul acestora și acum, în momentele de criză financiară extremă. Coaliția de guvernare ajută românii în semn de sprijin în achitarea băncilor pe o perioadă mai îndelungată, fiind adoptată decizia amânării cu 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare.

Măsura aceasta va fi luată pe data de 1 iulie 2022, atunci când se vor lua și alte măsuri privind consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Ce spune avocatul Foleanu despre această măsură

Constănțenii sunt încântați de această decizie, considerând că este un real ajutor pentru că principala lor grijă era plata lunară a împrumutului. ”Mă bucură enorm această decizie, treceam printr-un stres teribil… ratele s-au mărit, totul s-a scumpit. Nu știu cum făceam față. Acum pe o perioadă de 9 luni, vedem noi cum o scoatem la capăt” , a declarat o femeie pentru ziarul Replica.

De asemenea, avocatul Paul Foleanu este de părere că decizia aceasta este una înțeleaptă și de ajutor. Foleanu consideră că băncile nu vor ieși niciodată pe minus, acestea trăind din dobânzi și comision.

Însă, pentru cei care au realizat un împrumut, este un sprijin destul de mare, mai ales în această perioadă de criză financiară. ”Decizia a fost luată probabil din cauza evoluției semnificative a prețurilor, probabil au făcut o statistică și au observat că oamenilor le este din ce în ce mai greu să-și plătească aceste rate pe care le au la bănci. Au hotărât de asemenea să ofere această facilitate cetățenilor de a-și putea amâna pe o perioadă de 9 luni ratele, cu dobânzile aferente, evident. Mi se pare corect să plătești dobânda aferentă, atâta timp cât ai semnat un contract. Nici băncile nu sunt instituții de caritate ca să acorde posibilitatea aceasta, fără dobândă. Băncile au interes să facă profit. Ele din asta trăiesc, dobânzi și comisioane. Însă, cetățenii dacă nu pot plăti, decât să se pornească o executare silită din partea băncilor, e mai bine așa. Eu cred că și fără această măsură, într-o negociere client-bancă, cu acordul băncii se poate amâna plata pe o perioadă de o lună, două, trei, atâta timp cât se face dovada imposibilității de a achita în timp util împrumutul” , a declarat avocatul Paul Foleanu pentru Replica Constanța.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu avocat mai s**b pregatit ca a**a nu am vazut in viata mea....
0
0
De cand a ajuns Paul Foleanu sa isi dea cu parerea pe astfel de teme, in conditiile in care, el nu isi cunoaste clauzele din propriul contract de creditare . Intreba pe altii, daca e bine ce a semnat sau nu . Inteleg ca se doreste reclama pt el ca avocat si ca are pile, dar nici sa ne luati de p****i cu marele speciliast bancar Foleanu . Deja m-a bufnit rasul !
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436