REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Ambasadorul Italiei: Există angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate să execute pedeapsa în ţara de origine

Ambasadorul Italiei: Există angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate să execute pedeapsa în ţara de origine

Victor ROTARU 1 martie 2024 | 00:00 193

România şi Italia au un angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate în ţara de origine să execute pedeapsa în acel stat, a declarat, într-un interviu acordat, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Maria Durante Mangoni.

Ambasadorul Italiei: Exista angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate sa execute pedeapsa in tara de origineAlfredo Maria Durante Mangoni

"Cele două guverne sunt complet conştiente de situaţia fugarilor, dar nu doar fugari. Aş vrea să subliniez şi care este principala noastră preocupare aici, anume condiţiile de detenţie pentru cetăţenii italieni care sunt în închisori din România. Noua declaraţie comună pe tema consolidării Parteneriatului Strategic, care a fost adoptată de către cei doi premieri, include şi un angajament politic, pentru că vorbim de chestiuni judiciare şi trebuie să respectăm, evident, independenţa şi autonomia Justiţiei şi să permitem implementarea corectă a regulamentelor UE privind cooperarea în domeniul dreptului penal şi executarea pedepselor. Dar există un angajament politic privind posibilitatea ca persoane condamnate în ţara de origine să execute pedeapsa în ţara de origine", a spus Alfredo Maria Durante Mangoni.

Diplomatul a explicat că acest lucru înseamnă aducerea în România a persoanelor condamnate de instanţele române pentru infracţiuni economice, financiare sau, de exemplu, pentru corupţie.

"Pe de altă parte, este vorba să fie lăsaţi cetăţenii italieni, după o condamnare definitivă, să îşi execute pedeapsa în Italia. Cele două guverne nu pot trece dincolo de aceste aspecte, care depăşesc sfera Executivului", a completat acesta.

El a spus că ambasada urmăreşte îndeaproape cazul unor tineri italieni încarceraţi în România. "I-am vizitat şi vom urmări îndeaproape procesul lor. Săptămâna viitoare va începe apelul, la Tribunalul din Constanţa", a spus Alfredo Maria Durante Mangoni, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620