REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Amenzi usturătoare pentru companiile feroviare din cauza condițiilor groaznice din vagoane. Video

Amenzi usturătoare pentru companiile feroviare din cauza condițiilor groaznice din vagoane. Video

A.V. 7 mai 2023 | 00:00 1566

ANPC a dat amenzi de aproape 700.000 de lei în urma unor controale realizate la companiile feroviare. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat 89 de amenzi în valoare de circa 700.000 de lei în urma unor controale la companiile feroviare. De asemenea, în urma verificărilor au fost opriți temporar de la funcționare 27 de operatori economici pentru grave nereguli din județele Prahova, Caraș Severin, Vaslui, Olt, Dolj, Vâlcea, Covasna, Harghita, Mureș, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Cluj, Vrancea, Galați și Buzău.

Amenzi usturatoare pentru companiile feroviare din cauza conditiilor groaznice din vagoane. Video

"Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat, în primele 4 luni ale acestui an, o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislației în domeniu, în ceea ce privește serviciile oferite consumatorilor la desfășurarea activității în transportul feroviar. Sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, echipele de control din întreaga țară au verificat 109 operatori economici", potrivit unui comunicat de presă.

Sancțiunile au fost date în urma abateri constatate care țin de condiții igienice necorespunzătoare a garniturilor de tren. Vagoanele prezentau geamuri și uși de acces cu fisuri, cotiere defecte cu partea metalica neacoperită, tapițeriei inexistentă sau deteriorată, perdele de protecție pătate și murdare.

Amenzi usturatoare pentru companiile feroviare din cauza conditiilor groaznice din vagoane. Video

În plus, nici grupurile sanitare nu erau sigure pentru călători. Vagoanele foloseau toalete neigienizate sau igienizate parțial, ce degajau un puternic miros de dejecții, cu pisoare defecte, fără produse de igienă, folosind vase de wc fără capac și fără apă.

Conform Mediafax, pe lângă aceste nereguli, ANPC a sesizat că siguranța călătorilor era pusă în pericol încă de pe peron, acolo unde erau prezente coșuri de gunoi ruginite, porțiuni denivelate cu armătura de metal ieșită prin beton-la vedere, folosirea unui număr insuficient de scaune pe peron cele existente fiind și deteriorate.

O altă neregulă ține de neafișarea informațiilor corecte și complete la ghișeele de bilete, prezentarea unor tarife în moneda euro, fără a fi afișat cursul de schimb valutar al BNR, precum și informare incompletă cu privire la reclamațiile consumatorilor, conform antena3.ro

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si in africa sunt sigur ca sunt trenuri mai bune si mai sigure ca la noi
0
0
vai de mama noastra, au reusit toate guvernele, sa distru gaa, cfr ul, si infra, mai rau k in africaa, rusine,la toti preziden tii, si prim, retarzii, nu ne mai facem bine nici odataa, nici cu militia..hotilor,uff
6
1
Cotețe pe roti din anii 70 in vest aruncate pe linii ptr îmbogățirea unor faraoni se numește privatizare Gunoaie de trenuri de cincizeci de ani sânt și la transport marfă Siguranța natională e transformată în situația nasoală Desi sânt bani din UE ptr transport feroviar nu se atinge de ei fiindcă nu merge și o ciordeală Mai bine fraierii călătoresc în cotețe cu roti și francezii in tgv cu trei sute de km pe oră
11
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513