REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.1° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Amenzile se țin lanț, în pandemie, de Tomis Pub!

Amenzile se țin lanț, în pandemie, de Tomis Pub!

Replica API 31 ianuarie 2022 | 00:22 1610

Amenzile par a se ține lanț de Tomis Pub din piața Ovidiu. Astfel, localul a fost sancționat pentru nerespectarea programului de funcționare iar în interior se aflau mai multe persoane, care nu dețineau certificat verde, fiind amendat cu 1000 de lei. Același local a contestat o amendă primită în anul 2021, de data aceasta fiind vorba despre o petrecere la care muzica a fost dată prea tare, deranjând locuitorii din zonă. Reprezentanții barului au solicitat anularea contravenției.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea ca nefondat a apelului formulat de reclamant. Decizia a fost dată pe 12 ianuarie 2022 și este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit procesului verbal, administratorul Pub Bistro Tomis a fost sancționat cu amendă contravențională, reținându-se în sarcina acestuia că pe 16 ianuarie 2021, ora 18,30, a organizat pe terasa Pub Bistro Tomis, o petrecere, folosind la intensitate mare aparate audio, tulburând liniștea locuitorilor din zonă. Pentru săvârșirea faptei contravenționale, petentului i-a fost aplicată sancțiunea contravențională principală a amenzii în cuantum de 2000 lei.

Instanța a respins apelul

Având în vedere că intimatul-petent a fost sancționat pentru că a organizat o petrecere la data și ora indicate în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, Tribunalul a constatat ca nefiind relevante susținerile apelantului (nedovedite dealtfel în cauză) referitoare la sancționarea și a unei alte persoane pentru aceeași faptă, instanța de apel apreciind că norma legală este clară sub aspectul faptului că orice/oricâte persoane au calitatea de organizator al unei petreceri, fiecare dintre acestea poate fi sancționată contravențional, sancțiunea contravențională fiind guvernată de principiul personalității răspunderii. Tribunalul a mai constatat că amenda contravențională în cuantum de 2000 lei aplicată de agentul constatator, adică la limita minimă stabilită de lege, nu este deloc excesivă. Pentru aceste considerente, magistrații au respins apelul ca fiind nefondat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303