REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

America Centrală se teme de un nou val de migranţi

America Centrală se teme de un nou val de migranţi

Replica API 22 februarie 2021 | 00:00 796

Ţările din America Centrală se tem de sosirea iminentă a unui val de migranţi din Haiti, Cuba, Asia şi Africa, dornici să ajungă în Statele Unite, a afirmat vineri directorul serviciilor guatemaleze pentru migraţie, Guillermo Diaz, citat de AFP și Agerpres.

Foto: (c) Jose Luis Gonzalez/REUTERS

Un plan pentru a face faţă acestui aflux de migranţi este în curs de elaborare şi ar urma să fie discutat cu începere de luni la nivel regional de către directorii serviciilor pentru migraţie din America Centrală, a precizat Guillermo Diaz.

Conform informaţiilor strânse, aceşti migranţi ar veni din Peru şi intenţionează să tranziteze prin jungla Darien, la frontiera dintre Columbia şi Panama, pentru a-şi continua apoi călătoria către Mexic şi graniţa americană.

Dacă emigrarea este "un drept", aceasta trebuie exercitată într-un mod legal, sigur şi ordonat, a ţinut să sublinieze directorul serviciilor pentru migraţie din Guatemala.

Mii de migranţi fug în fiecare an de mizeria şi violenţa din ţările lor şi încearcă să ajungă în Statele Unite în căutarea unei vieţi mai bune.

În ianuarie, poliţia şi armata din Guatemala au împrăştiat cu forţa o caravană de mii de migranţi din Honduras, inclusiv sute de copii, care forţaseră frontiera fără a prezenta documente în regulă, nici teste PCR negative, aşa cum au cerut autorităţile.

Majoritatea celor 7.000 de oameni care reuşiseră să treacă frontieră au fost expulzaţi în Honduras, acuzat de Guatemala că a lăsat caravana să treacă.

Autorităţile americane, mexicane şi guatemaleze au avertizat că se vor opune trecerii altor caravane de migranţi.

Din octombrie 2018, caravane de candidaţi la visul american au pornit regulat din nordul Hondurasului, în ciuda înăspririi politicii migratorii a Statelor Unite decisă de fostul preşedinte american Donald Trump.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016