REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° ConstanÈ›a Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° ConstanÈ›a Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Amorțeală și durere în braț pe timpul nopții – cât de periculos este acest simptom neobișnuit

Amorțeală și durere în braț pe timpul nopții – cât de periculos este acest simptom neobișnuit

A.F. 3 noiembrie 2023 | 00:00 522

MulÈ›i oameni se confruntă cu amorÈ›eală È™i durere în braÈ› pe timp de noapte. Acesta este aÈ™a-numitul sindrom de tunel carpian/canal. Este cel mai frecvent la persoanele de vârstă mijlocie, dar îl pot avea È™i bărbaÈ›i È™i femei mai tineri È™i mai în vârstă.

Amorteala si durere in brat pe timpul noptii – cat de periculos este acest simptom neobisnuit

Dacă nu se întreprinde un tratament sau dacă se întârzie un diagnostic corect, acest lucru poate duce la afectarea temporară sau pe termen lung a capacității de lucru a membrului afectat. Statisticile arată că femeile suferă mai des de acest sindrom.

AmorÈ›eală È™i durere în braÈ› pe timpul nopÈ›ii – cât de periculos este acest simptom neobiÈ™nuit
Aproximativ 4% dintre persoanele care se plâng de dureri în zona încheieturii mâinii, de scăderea abilităților motorii fine È™i de o senzaÈ›ie de mâncărime sau furnicături sunt diagnosticate cu sindromul tunelului carpian.

Diagnosticul nu este uÈ™or, deoarece există o varietate de motive care pot duce la simptome similare. Acest lucru necesită precizie în diferenÈ›ierea condiÈ›iilor de sănătate, iar această precizie se exprimă prin utilizarea unei serii de studii funcÈ›ionale È™i imagistice pentru a exclude diagnosticele incorecte.

Chiar dacă simptomele sunt resimÈ›ite în principal în zona încheieturii mâinii, este bine să se examineze întregul braÈ›, inclusiv zona gâtului, umărul, cotul È™i încheietura mâinii. Astfel, se elimină posibilitatea aÈ™a-numitei dureri referite, atunci când problema este într-o zonă a braÈ›ului, iar simptomele sunt resimÈ›ite în altă zonă.

Diagnosticul diferenÈ›ial al sindromului tunelului carpian include artrita carpometacarpiană a degetului mare, în care simptomele sunt miÈ™carea dificilă È™i dureroasă a degetului mare, dar durerea poate trece È™i în zona tunelului carpian.

Se recomandă o radiografie pentru a vedea cauza acestei afecÈ›iuni. La discreÈ›ia medicului, se poate aplica È™i testul Grind, în care se provoacă durere la baza degetului mare.

În cazul radiculopatiei cervicale, simptomele sunt durerea la nivelul gâtului, precum È™i amorÈ›eala la nivelul degetului mare È™i al degetului arătător, potrivit actualno.com.

În cazul sindromului tunelului carpian, amorÈ›eala degetelor include degetul mijlociu, precum È™i partea radială a inelarului.

Pot exista È™i alte afecÈ›iuni clinice, cum ar fi neuropatia periferică datorată complicaÈ›iilor diabetului zaharat, sindromul pronator în care există durere la nivelul antebraÈ›ului, pierderea senzaÈ›iei de torace, extensia încheieturii mâinii, etc.

Sindromul Raynaud poate face parte, de asemenea, din diagnosticul diferenÈ›ial. Este caracteristic pentru el să aibă o schimbare tipică a culorii pielii mâinilor atunci când este expus la temperaturi scăzute. În cazul neuropatiei de compresie cubitală, deÈ™i poate exista o suprapunere cu un test Tinel pozitiv, aceasta este prezentă È™i în sindromul de tunel carpian, fiind observate È™i parestezii – este vorba de amorÈ›eală È™i furnicături la nivelul degetelor mic È™i inelar, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513