REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

ANAF a început executarea silită a fostului ministru Sebastian Vlădescu

ANAF a început executarea silită a fostului ministru Sebastian Vlădescu

Andreea CONDURACHE 27 octombrie 2023 | 00:00 1968

Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, are de achitat un prejudiciu uriaș, după ce a fost condamnat pentru mită. ANAF a început demersurile pentru recuperarea sumei. Fostul ministru de finanțe al României în perioadele 2005 – 2007 și 2009 – 2010, a formulat o contestație la executare împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția Generală de Executări Silite Cazuri Speciale.

ANAF a inceput executarea silita a fostului ministru Sebastian VladescuSebastian Vlădescu, fostul ministrul al Finanțelor

Sebastian Vlădescu, condamnat la 7 ani și 4 luni într-un dosar de luare de mită, a depus contestația la mijlocul lunii iulie, urmând ca primul termen să se desfășoare la Judecătoria Sectorului 2. Prejudiciul total din dosarul lui Sebastian Vlădescu este de 20 de milioane de euro, din care instanța a dispus confiscarea specială a sumelor de 2,17 milioane euro și 4 milioane lei de la fostul ministru. De asemenea, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au menținut sechestrul pe întreaga avere a fostului ministru și a celorlalți inculpați din dosar.

ANAF a inceput executarea silita a fostului ministru Sebastian Vladescufoto cu rol ilustrativ

Sebastian Vlădescu are sechestru pe mai multe bunuri și acțiuni la societăți comerciale, unele dintre ele intrate în faliment. Astfel, două apartamente, un duplex, cinci garaje, o casă, două terenuri și acțiuni la 14 firme au fost sechestrate de procurorii DNA, încă din anul 2018. De asemenea, mai multe datorii ale unor societăți către fostul ministru vor intra direct în conturile Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), potrivit deciziei instanței. Tot în luna iulie, condamnații Sebastian Vlădescu și Mircea Ionuț Costea au formulat un recurs în casație împotriva sentinței din 26 mai 2023, acțiune care a început anevoios. În decurs de o săptămână, patru judecători de la ÎCCJ (Mircea Mugurel Șelea, Lucia Tatiana Rog, Simona Elena Cîrnaru și Francisca Maria Vasile) au formulat cereri de abținere în această cauză, care au fost și admise. Următorul termen al procesului este stabilit pentru data de 30 octombrie 2023.

Dosarul de corupție în care a fost condamnat Sebastian Vlădescu este unul dintre cele mai mari instrumentate și finalizate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit rechizitoriului, o firmă austriacă a plătit 20 de milioane de euro, între 2005 și 2017, către oficiali români pentru contracte de reabilitare a unor căi ferate. O parte importantă din bani ar fi ajuns la Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor.

Un afacerist austriac l-a denunțat pe Vlădescu

În martie 2019, DNA l-a trimis în judecată pe Josef Hornegger, reprezentant al consorțiului de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka, care a câștigat, în 2005, contractul de reabilitare a căii ferate București – Constanța. Hornegger și-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce i-a indicat ca beneficiari ai mitei pe Sebastian Vlădescu și fostul secretar de stat Constantin Dascălu.

Astfel, Vlădescu ar fi primit de la Swietelsky Austria sumele de 65.000 de euro și 2.117.000 euro, în schimbul cărora urma să-și exercite influența asupra ministrului transporturilor de la acea vreme, pentru a-l determina să asigure finanțarea necesară plăților aferente efectuate la tronsonul de cale ferată București – Constanța.

ANAF a inceput executarea silita a fostului ministru Sebastian VladescuCristian Boureanu, fost deputat

Cristian Boureanu a fost achitat în același dosar

Omul de afaceri Mircea Costea, fost secretar de stat la finanțe și președinte la Eximbank, a primit 6 ani de închisoare, după ce ar fi intermediat înțelegeri ilegale și ar fi încasat sumele de 2 milioane euro și 3 milioane lei. În schimb, fostul deputat Cristian Boureanu, acuzat de trafic de influență și încasare ilegală a peste 2 milioane de euro, a scăpat de condamnare, pe motiv că faptele s-au prescris. Anterior, el primise trei ani și jumătate de închisoare, la care se mai adăuga 1 an și 9 luni din pedeapsa primită pentru agresarea unui agent de la circulație, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din nou ANAFul nu a reushit sa recupereze milioane de euro aduse paguba Romaniei de nishte infractori cu sprijin politic si judecatoresc,care ei judecatori din nou au taraganat un proces pana s-a prescris fapta caci dintre toate statele din U. E. numai in Romania furtul din banul public se prescrie,caci asha au facut politicieni legea pentru ca sa poata fura cat sunt la putere in complicitate cu judecatori carora le-au dat o gramada de drepturi nemeritate pentru ca astia sa amane pana li se prescrie fapta in cauzele in care ei politicieni sunt hotzi,adica furt in stil mare cu legea in mana caci hotzi au facut legea in Romania.
3
0
Prea agresiva și agasanta reclama faceți “Replica” la jocuri de noroc . Trebuie sa apăs mereu sa închid și, dacă ating din greșeală se deschide pagina instant. Nu e just
9
0
Parca are implanturi,cred ca a fost atractia penitenciarului cu bluza aia
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016