REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

ANAF a intrat peste Casa Dobrogeana din Satul de Vacanță, a lui Dumitru Neagu!

ANAF a intrat peste Casa Dobrogeana din Satul de Vacanță, a lui Dumitru Neagu!

Mirela PASCAL 6 mai 2023 | 00:00 8438

Cea mai cunoscută căsuță din Satul de Vacanță ar putea intra în faliment! Este vorba despre Casa Dobrogeana, deținută de afaceristul Dumitru Neagu, unitate care funcționează pe societatea Litoral Casa Dobrogeana SRL. Pandemia, criza economică  și  problemele cu Primăria Constanța, au condus astăzi la datorii la stat imposibil de acoperit pentru societate, motiv pentru care ANAF i-a cerut falimentul.

ANAF a intrat peste Casa Dobrogeana din Satul de Vacanta, a lui Dumitru Neagu!

Operatorii din Satul de Vacanță nu au fost ignorați de criza economică survenită ca urmare a pandemiei, dar și a războiului dintre Ucraina și Rusia.  Mai mult, operatorii care dețin aici active construite pe terenurile statului, și care le folosesc cu titlu gratuit, încă din 1972, au și probleme cu Primăria Constanța, după ce au fost înștiințați că nu vor mai primi autorizație de funcționare, pentru că nu au titluri de proprietate pe terenuri. Unii operatori nu au mai putut deschide afacerile, așa că au mers în instanță să-și caute dreptatea.

Toate aceste elemente i-au făcut pe mulți dintre ei să nu mai poată să-și deschidă afacerile sau să le mențină pe linia de plutire.

ANAF a intrat peste Casa Dobrogeana din Satul de Vacanta, a lui Dumitru Neagu!

Casa Dobrogeana, de exemplu, este în pragul falimentului, din pricina datoriilor neachitate către stat. ANAF a cerut pe 4 mai falimentul în baza căreia funcționează unitatea, Litoral Casa Dobrogeana SRL.

Firma a fost fondată de Dumitru Neagu, în prezent unic asociat. Un timp, alături de Neagu a condus firma și afaceristul Valentin Barbă, însă acesta s-a retras prin 2016. În 2021, firma avea datorii de 1,6 milioane de lei. Astăzi, probabil că sunt mult mai mari.

Neagu face parte și din Patronatul Marea Mamaia, asociație înființată în 2021, ca să reprezinte o parte din interesele HoReCa de pe litoral.

ANAF a intrat peste Casa Dobrogeana din Satul de Vacanta, a lui Dumitru Neagu!ANAF Constanța

Neagu a mai falimentat firme

Neagu a deținut și hotelul Holiday din Satul de Vacanţă, prin firma Holiday INN sa. Ulterior, societatea și-a schimbat denumirea în SC Calla Hotel SRL, aflată în faliment. În 2012, băncile au bătut la ușa familiei Neagu, cerând returnarea unor credite. În baza titlului executoriu constând într-un contract de credit ipotecar, Banca Română pentru Dezvoltare (BRD) a solicitat executarea silită a firmei şi scoaterea la licitaţie a patrimoniului acesteia. Tot în 2012, se anunţă scoaterea la licitaţie a unui imobil de pe Strada Interioară 3, aparţinând unei alte firme, SC Servicii Publice SRL, deținută de Neagu, care a garantat în momentul încheierii contractului de credit. Bunul scos la licitaţie constă într-un teren de 808 metri pătraţi, pe care se afla o construcţie, formată din hală, magazii şi alte anexe. Preţul la care a fost evaluat imobilul, la acea dată, era de 161.000 euro, iar preţul de începere a licitaţiei era de 120.750 euro.

În 2005, pe vremea când încă funcţiona SC Holiday Inn SA, Neagu a solicitat municipalităţii vânzarea terenului pe care se afla amplasat hotelul Holiday. Solicitarea acţionarilor făcea referire la o suprafaţă de 1328,80 metri pătraţi, deşi, în realitate, activele sale ocupau doar 1.040 metri, restul terenului fiind ocupat de Căsuţa Dobrogeana.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine v a platit sa dati stirea asta? Mass media si ANAF sunt unele dintre cele mai corupte din tara! O sa ii luati boii de la bicicleta lu'Neagu!
3
1
Sa-si plateasca toti taxele si impozitele la timp ca sa nu mai avem deficite asa de mari si sa ne indatoram la dobanzi mari
3
3
pai daca are milioane de dat la stat....nu e normal sa sara peste el ?
7
1
F bn...sa intre peste toti hotii
6
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166