REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ANAF a intrat peste samsarii auto de lux: fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectori

ANAF a intrat peste samsarii auto de lux: fraudă de 15 milioane de euro identificată de inspectori

Virgil STOIAN 4 decembrie 2023 | 14:40 5133

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat o grupare infracțională care a tranzacționat mijloace de transport din spațiul intracomunitar, în cuantum total de peste 80.000.000 euro, fără plata taxelor datorate bugetului de stat cu titlu de TVA, producând astfel un prejudiciu de peste 15.000.000 euro.

ANAF a intrat peste samsarii auto de lux: frauda de 15 milioane de euro identificata de inspectorifoto cu rol ilustrativ

„Schema de fraudare implică un grup de societăți coordonate de către aceleași persoane, care activează în domeniul comerțului cu autoturisme second hand achiziționate din spațiul intracomunitar (inclusiv autoturisme de lux), grupare constituită cu scopul vadit de a se sustrage de la înregistrarea, declararea și achitarea obligațiilor fiscale aferente activității desfășurate, avand ca efect direct prejudicierea bugetului de stat prin neplata taxei pe valoarea adaugata (TVA)”, arată ANAF într-un comunicat.

Cum au acționat?

„Mecanismul de fraudă utilizat de gruparea infracțională încalcă regimul actual de impozitare a schimburilor intracomunitare, ce presupune ca și regulă taxarea schimburilor intracomunitare de bunuri efectuate între persoane impozabile în statul membru al U.E. de destinație. Astfel, operatorul economic din țara de origine facturează fără TVA întrucât efectuează o livrare intracomunitară, iar operatorul economic din țara de destinație va aplica regimul taxării inverse pentru această operațiune, întrucât efectuează o achiziție intracomunitară.

Pe lângă prejudiciile aduse bugetului de stat, acest comportament fiscal de tip infracțional contribuie implicit la distorsionarea mecanismelor concurențiale ale pieței, prin scăderea prețurilor bunurilor care fac obiectul unor astfel de tranzacții și al creării unui avantaj din punct de vedere al prețului de comercializare.

Având în vedere că faptele constatate de inspectorii DGAF sunt susceptibile a întruni elementele constitutive ale infracțiunilor prevăzute in Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, vor fi sesizate organele de urmărire penală”, mai arată ANAF.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clanul Matica cand pica la control? Nicu cu fisu au rupt cu tva-ul la masini din germania, Georgian streaper-ul la fel, Claudiu construieste bloc in Navodari… Anaf Constanta doarme, toate astea acoperite de un service amarat de cartier.
1
0
Turci si altzi straini cu afaceri in Romania fac si ei ce au vazut ca fac patroni romani"pentru ca se poate"nu au venit straini si iau corupt pe functzionari ANAF sau pe cei din alte institutzii ale statului Roman care pana atunci erau cinstitzi.
3
0
prejudiciul ce este , dreptul de protectie la puturosi ?
3
0
Toate firmele dau salarii mminime pe economie si in plic ( fara a plati taxe la bani) diferentele! Solide house, solide story, Mesta, Romtextil, eunt doar cateve care practica asa ceva! Toti turcii cu afaceri in Romania fura statul pt ca au biste alugi prin ANAF carora le dau spagi si se fac ca nu-i vad! Stiu sigur! Verificati!
7
3
Miti miti merge combinatia ?
5
1
Daca sunt luatzi la verificat pe bune 99%dintre angajatzi ANAF nu ishi pot justifica averile,dar au avut grije parlamentari romani de ei si ceilaltzi evazionishti fiscali din Romania cand au dat legea aia in care spune ca cine nu ishi poate justifica averea plateshte 16% pentru bani gasitzi fara justificare legala,deci invitatzie la furt caci daca esti prins ca ai 100 de milioane de lei pe care nu ii potzi justifica cu veniturile legale dai 16 milioane la stat dupa care totul este in regula.
11
1
Cand vedem si un copil de politician sa fie ridicat de voi ti.ai dracu de sclavi p****i.
13
0
Aceste furăciuni s-au făcut cu participarea vânzătorilor . Am adus pe firma o masina și am achitat TVA in Germania. După ce am transmis copia după talon și Cartea de Identitate a auto am primit in 24 ore TVA -ul achitat. Sa căutați ce procent din TVA au primit vânzătorii.
10
1
din asta de peste 25 de ani iar anaf si toate guvernele au luat spaga si i-au lasat in pace de asta salariatii platesc cel mai mult din ue la stat ptr ca smecherii de la noi nu platesc nimic in nici un alt stat nu mai este o evaziune si coruptie atat de mari ca la noi
23
1
Verificați-l pe PIRON MADALIN DIN CERNAVODA are 2 vile de către 5 milioane de euro iar acest gangster nu are munca doar fetițe la produs și ciordeli de mașini din Germania.
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510