REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
20.4° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

ANAF a intrat tare în evazioniști… Pune popriri pe bunuri și reține 30% din salariul lunar

ANAF a intrat tare în evazioniști… Pune popriri pe bunuri și reține 30% din salariul lunar

Deria ISLEAM 26 iulie 2024 | 00:00 725

ANAF pătrunde din ce în ce mai adânc în fărădelegile evazioniștilor fiscali. Încă se fac vânzări de produse contrafăcute, cunoscute drept „fake-uri”, aduse din Turcia sau de prin alte părți, așa că autoritățile au devenit mai vigilente cu privire la cei care vând „la negru”. Mulți dintre „comercianți” nu plătesc taxele cuvenite statului pentru încasările de pe urma produselor, iar urmările nu sunt tocmai favorabile. ANAF poate pune poprire pe toate bunurile deținute și pe 30% din salariul lunar. Multe persoane din Constanța au fost prinse, deși își dezvoltaseră deja afaceri de succes în mediul online, iar toate încasările le intrau direct în buzunare, în timp ce alții plăteau dări la stat, în conformitate cu prevederile legale. Reamintim și cazul Biancăi Drăgușanu, care a fost săltată de poliția Capitalei pentru vânzarea unor articole vestimentare contrafăcute, veniturile fiind nedeclarate și taxele neplătite.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarANAF, în acțiune

O femeie din Constanța a pățit-o după ce a comercializat articole de îmbrăcăminte fake, cel mai probabil importate ilegal din Turcia. Ca mulți alți români, își dezvoltase o afacere înfloritoare pe rețelele de socializare, fără a-și plăti contribuțiile la stat.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarProdusele comercializate ilegal

O constănțeancă a dat de belea

A avut nevoie doar de un cont pe o rețea de socializare, unde și-a expus marfa, dar nu oricum! Pozele făcute erau și foarte atractive, descrierile ornate cu emoji-uri, iar articolele păreau să nu aibă diferențe față de produsele originale. Prețurile sunt, desigur, mult mai mici comparativ cu cele ale brandurilor. Câțiva ani buni i-a mers treaba, însă, după cum spune zicala, „ulciorul nu merge de multe ori la apă”.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarProdusele comercializate ilegal

De altfel, nu este singura vizată de ANAF. Potrivit informațiilor noastre, mai multe „afaceriste” din Constanța. au fost, vizitate, recent, de ANAF. Cele ai multe, nu au nimic pe numele lor, nici măcar un salariu, astfel că ANAF mai are de așteptat până va putea recupera banii.

Controalele ANAF s-au înmulțit, iar autoritățile nu se lasă îmblânzite

ANAF a început să controleze atent toate conturile, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau juridice. Găsind multe încasări nejustificate, a fost trasă la răspundere pentru fiecare tranzacție, toate veniturile i-au fost impozitate. Nu a mai contat dacă a fost vorba și de bani primiți de la cunoștințe, datorii achitate de prieteni sau cadouri. Toate sumele au fost luate în calcul ca evaziune fiscală. Astfel, femeia este bună de plată. Din fericire pentru ea, nu are niciun imobil sau vehicul pe numele ei, deci datoria rămâne în pom.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarProdusele comercializate ilegal

Ce se întâmplă dacă ești prins?

Urmările acestei întâmplări sunt popririle pe toate proprietățile, imobilele, autovehiculele și chiar pe salariu. 30% din salariul persoanei în cauză va fi redirecționat direct către ANAF, până în momentul în care suma datorată va fi achitată. 

Reporterii Replica au luat legătura cu un contabil din Constanța pentru a clarifica situația: „Dacă ar fi avut, de exemplu, un imobil pe numele ei, ANAF i l-ar fi executat. Indiferent de salariul pe care îl primește aceasta, 30% din suma lunară îi va fi redirecționată către ANAF până datoria va fi plătită. Dacă are mai multe popriri, suma retrasă din salariu se poate duce până la 50%, iar acești 50% se împart către toți executorii. În situația în care persoana în cauză nu va avea niciodată nimic pe numele ei și nici contract de muncă, nu se va întâmpla nimic, sunt mulți în situația asta.”

Nemulțumită că a ieșit păgubită din afacerea ei ilegală

O altă femeie din Constanța s-a plâns că o clientă nu și-a mai ridicat pachetul comandat, însă vânzătoarea se ocupa tot cu o astfel de afacere, comercializând articole importate ilegal. Femeia spune că a fost nevoită să suporte ea plata transportului, întrucât clienta respectivă nu a mai ridicat comanda.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarConversație între vânzătoare și clientă

Bianca Drăgușanu a fost săltată de poliție pentru evaziune fiscală

Nu numai oamenii de rând care încearcă să-și câștige existența vând la negru articole vestimentare care imită branduri de lux. Este și cazul bine-cunoscutei Bianca Drăgușanu. Aceasta fost ridicată de către polițiștii din Capitală joi, pe 18 iulie. Potrivit informațiilor, vedeta ar fi vândut haine contrafăcute și a efectuat evaziune fiscală, neplătind taxele, nedeclarându-și veniturile.

ANAF a intrat tare in evazionisti… Pune popriri pe bunuri si retine 30% din salariul lunarBianca Drăgușanu

Aceasta ar fi adus haine de lux din Turcia și nu declara veniturile la stat, au declarat surse din poliție. Potrivit unui comunicat oficial al Poliției, prejudiciul cauzat, până la acest moment, este estimat la 332.000 de lei.

Așadar, aveți grijă ce faceți! Inspectorii sunt cu ochii pe voi... și pe internet! Însă, marea problemă nu este la cei care vând două, trei haine, pe net. ANAF ar trebui să verifice și influencerii și cântăreții sau așa-zisele vedete, precum Bianca Drăgușanu, care fac bani și nu declară veniturile, inclusiv utilizatorii Only Fans, celebru pentru entertainment-ul contra cost dedicat exclusiv adulților, ar trebui verificați de Fisc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa puna tunurile si pe redactia r e p l i c a, cand luati spaga sa inchideti sectiunea de comentarii, platiti sau nu platiti la anaf ? poate fac o vizita si va dau in gat pt ce faceți si inchideti taraba
0
0
Adunatura de scursuri, spagari, adevaratii evazionisti, sclavi ai politicienilor corupti !! Ar trebui sa se verifice intre ei, ar avea ce confisca :))
3
0
Fura pt politicieni si militieni hoti . Atat.
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436