REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° ConstanÈ›a Mar., 27 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6834
20.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 27 August 2024 Anul XX Nr. 6834
 

ANAF cere falimentul lui Mujdaba Aican, care lua bani pe parcarea din Portul Tomis

ANAF cere falimentul lui Mujdaba Aican, care lua bani pe parcarea din Portul Tomis

Andreea POPA 27 august 2024 | 00:00 372

ANAF cere falimentul afacerii deÈ›inute de Mujdaba Aican, fostul administrator al parcării din Portul Tomis, din perioada Mazăre. Fostul paznic ajuns patron sub aripa lui Georgică Giurgiucanu îÈ™i ispășise recent È™i pedeapsa cu munca în folosul comunității, stabilită de instanță după ce nu a avut de unde să plătească mai multe amenzi către Primăria Medgidia. 

ANAF cere falimentul lui Mujdaba Aican, care lua bani pe parcarea din Portul Tomis Mujdaba Aican

DirecÈ›ia Generală Regională a FinanÈ›elor Publice (DRGFP) GalaÈ›i, prin AdministraÈ›ia JudeÈ›eană a FinanÈ›elor Publice (AJFP) ConstanÈ›a, a înregistrat pe 20 august 2024 un dosar la Tribunalul ConstanÈ›a prin care cere falimentul debitoarei Mujdaba Aican PFA. InstanÈ›a a stabilit un prim termen de judecată pe 2 decembrie 2024.

Mujdaba Aican are domiciliul în comuna Bărăganu È™i era la un moment dat paznicul parcării din Portul Tomis, înainte de a fi transformat în ”săgeată” È™i pus să încaseze banii pentru parcare în respectiva locaÈ›ie pe o Persoană Fizică Autorizată (PFA) înfiinÈ›ată pe numele său în 2015.

Ani de zile a încasat câte 3 lei pe oră Mujdaba Aican de la È™oferii care parcau pe moÈ™ia stăpânilor săi, familia Giurgiucanu. Timpul a trecut, epoca Mazăre a apus, cu beneficiarii săi la închisoare sau intraÈ›i în anonimitate, iar Mujdaba a revenit la statutul său de om de rând.

ANAF cere falimentul lui Mujdaba Aican, care lua bani pe parcarea din Portul Tomis

Muncă în folosul comunității pentru amenzi neplătite de 5.280 lei

Paznicul devenit patron a adunat datorii, chiar dacă nu există informaÈ›ii despre câÈ›i bani a derulat prin PFA-ul său. Cert este că ANAF îi cere acum falimentul, iar asta vine la scurt timp după ce Mujdaba a fost condamnat de instanță să presteze muncă în folosul comunității pentru că nu a avut bani să-È™i plătească niÈ™te amenzi.

Astfel, pe 4 decembrie 2023, Judecătoria Medgidia accepta solicitarea Primăriei Medgidia È™i dispunea ”înlocuirea sancÅ£iunii amenzilor contravenÅ£ionale în valoare totală de 5.280 lei (din care 10 lei reprezintă cheltuieli de executare) cu sancÅ£iunea obligării intimatului la prestarea unui nr. de 40 ore – activităţi în folosul comunităţii, pe care le va identifica Primăria Municipiului Medgidia”.

Povestea s-ar putea repeta È™i în urbea tomitană, în condiÈ›iile în care Mujdaba Aican a fost amendat în numeroase rânduri È™i de către Primăria ConstanÈ›a pentru că nu a dezafectat parcarea din Portul Tomis, după ce municipalitatea a recuperat terenul pe care funcÈ›iona aceasta. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
40443414245
5/49
24130331438
joker
284518271520