REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

ANAF devine coșmarul românilor! Schimbări majore în sistemul fiscal

ANAF devine coșmarul românilor! Schimbări majore în sistemul fiscal

Mirela PASCAL 18 martie 2024 | 00:00 4031

Schimbări majore pentru ANAF, din 2025. Pentru a distruge evaziunea și corupția din România, sistemul fiscal se va modifica. Cetățenii nu vor mai avea cum să mai facă manevrele care le aduceau câștiguri necurate.

ANAF devine cosmarul romanilor! Schimbari majore in sistemul fiscal

Din anul 2025, se anunță schimbări radicale pentru Fisc! Potrivit informațiilor transmise de către Marcel Ciolacu, Guvernul a făcut o prioritate din restructurarea Fiscului. Nu doar că sistemul va fi digitalizat, dar va avea lor și o reorganizare internă a instituției. După 32 de ani, instituția se va schimba complet, spune Marcel Ciolacu.  „Altă prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de o coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat împreună să modernizăm, să digitalizăm Fiscul, după 32 de ani de așteptări ca să asigurăm servicii mai bune pentru toți cetățenii”, a declarat Marcel Ciolacu. Încă o propunere este aceea ca ANAF să se ocupe și de românii care nu își plătesc facturile la timp, pentru utilități.

ANAF devine cosmarul romanilor! Schimbari majore in sistemul fiscalMarcel Ciolacu

În cadrul unei ședințe de Guvern care a avut loc în această săptămână, s-a aprobat setul de modificări pentru ANAF. Începând cu data de 1 ianuarie 2025, vor fi introduse structuri județene ale Fiscului. O altă măsură este că vor fi 3 în loc de 2 vicepreședinți, cel nou ocupându-se de procesul de digitalizare.

Autoritățile plănuiesc să cumpere mai multe mașini și piese de mobilier pentru angajații de la Antifraudă, dar și pentru Vamă. Iată și alte schimbări importante: noi posturi de conducere; funcții specifice pentru angajați,  reorganizarea DGAMC, după ce Ionuț Mișa a fost înlăturat;  inspectorii ANAF nu vor mai putea purta arme.

Inspectorii vor putea solicita ajutor de la Poliție sau Jandarmerie

Înainte de ședința amintită, inspectorii ANAF puteau să aibă chiar și arme în dotare, dar, în fapt, nu au avut niciodată. În urma negocierilor de la Guvern, s-a stabilit că dacă simt că au nevoie de ajutor în control, vor putea apela la Poliție și Jandarmerie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VREAU SA VAD CA LASATI INTERLOPII SI PESTII DIN JUDETUL CONSTANTA FARA VILE SI LIMUZINE DE LUX PENTRU CA NU JUSTIFICA FURACIUNILE
10
0
Mai multe posturi nepotiste create
6
0
Hai sictir!
6
0
afara cand se naste un copil intai este inregistrat cu numar fiscal si pe urma mergi la starea civila sa l inregistrezi si sa i pui nume . ala mic e contribuabil de la nastere . la noi nu se stie cata populatie este in tara . de firme nu mai vb .
6
3
facturile restante la utilitati nu fac obiectul anaf, habar nu are ce vorbeste, e doar un motiv de fatada pentru angajarile care vor urma si cheltuielile care trebuie facute dupa alegri pentru a acoperi gaurile date la buget in campania electorala
12
0
Vor mai multi bani la buget sa mareasca salariile neamurilor bugetare, firmelor capusa ca sa le intre politicienilor mai multi bani in buzunare. Intr-o tara plina de corupti nu ne mai facem bine
16
2
digitalizare= degetele statului in buzunarul omului
8
1
De fapt ANAF nu ar trebui sa existe, fiecare sa dea un impozit fix, iar parlamentarii sa fie alesi din cadru celor ce muncesc cu o retribuție minima ca in cazul consilierilor.
16
2
Agenții județene antifraudă! Adică, renașterea vechii gărzi financiare. Adică, renașterea șpăgilor la controale. Auzi la ei, DIGITALIZARE!!! Când vreodată se va întâmpla așa ceva la ANAF?! Păi se duc naibii posturile în care plimbă mulți hârtii pe salarii de la 7000 lei în sus. Când vreodată se va întâmpla digitalizare!! NICIODATĂ!!!!
22
1
Mai idiotule ce știi tu ce înseamnă fiscalitate când tu nu știi nici măcar tabla innultirii știi doar sa aduni la buzunar
15
4
Spagile cerute de hotii anaf vor fi urmarite digital de alti hoti.
26
0
Mai simplu este sa schimbi prostii care controleaza ca pierdeti procese pe banda. Pile ,amante si rude ce ati fori sa iaa?
25
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436